Språk

iOS: Forstå restriksjoner (foreldrekontroll)

Du kan aktivere restriksjoner, også kalt foreldrekontroll, på iPhone, iPad og iPod touch. Restriksjoner hindrer deg i å bruke bestemte funksjoner og programmer. Lær mer om de ulike typene av restriksjoner og hvordan du aktiverer og deaktiverer dem på enheten.

Bruke restriksjoner

Du kan aktivere og justere restriksjoner på enheten for å hindre tilgang til spesifikke funksjoner eller spesifikt innhold på enheten.

1. Trykk på Innstillinger > Generelt.
    iPad-innstillinger
  2. Trykk på Restriksjoner.
    iPad-innstillinger
  3. Trykk på Aktiver restriksjoner, og oppgi en sikkerhetskode. Du kan bruke koden til å endre innstillingene eller slå av Restriksjoner.
    Viktig: Hvis du mister eller glemmer Restriksjoner-koden, må du gjenopprette fabrikkinnstillinger for å fjerne den.
    iPad-innstillinger

Du kan begrense tilgangen til disse programmene og funksjonene på enheten1

• Safari
  • Kamera (deaktiverer også FaceTime)
  • FaceTime
  • iTunes Butikk
  • iBooks Store2
  • Kjøp i program
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay3
  • Installere apper
  • Slette apper

Du kan hindre tilgang til bestemte innholdstyper

• Vurderinger (velg landet i vurderingsdelen for automatisk å bruke riktige innholdsvurderinger for den regionen)
  • Musikk og podcaster
  • Filmer
  • TV-programmer
  • Bøker2
  • Programmer
  • Siri
  • Nettsteder
  • Du kan også justere nødvendig tid før et passord kreves for å kjøpe innhold

Du kan hindre tilgang til personverninnstillinger, inkludert

• Stedstjenester
  • Kontakter
  • Kalendere
  • Påminnelser
  • Bilder
  • Bluetooth-deling
  • Mikrofon
  • Twitter
  • Facebook
  • Annonser

Du kan hindre endringer av følgende innstillinger og kontoer

• Kontoer4
  • Finn vennene mine5
  • Bruk av mobildata6
  • Bakgrunnsoppdatering
  • Volumgrense

Du kan begrense funksjoner innenfor Spillsenter:

• Flerspillerspill
  • Legge til venner

Du kan også aktivere eller fremtvinge restriksjoner ved å bruke en profil (installeres vanligvis når enheten brukes til forretnings- eller utdanningsformål). Se etter installerte profiler i Innstillinger > Generelt > Profiler. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte administratoren eller personen som installerte profilen. Hvis du vil lære mer om iOS-programvare, kan du se brukerhåndboken.

Merknader

1. Du kan begrense tilgang til YouTube i iOS 5 og eldre.
  2. Lær mer om foreldrekontroll for iBooks og iBooks Store.
  3. CarPlay er bare tilgjengelig på iPhone 5 eller nyere.
  4. Du kan hindre endringer i Mail, Kontakter, Kalendere, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage og FaceTime.
  5. Dette er tilgjengelig bare hvis du installerer appen Finn vennene mine.
  6. Dette er tilgjengelig bare på mobilaktiverte iOS-enheter.

Få hjelp

Hvis iOS-enheten mangler et bestemt program eller en bestemt funksjon ikke er tilgjengelig, må du kontrollere at Restriksjoner er slått av. Noen symptomer kan være:

• App mangler i Hjem-skjermbildet (for eksempel Safari, Kamera eller FaceTime)
  • Funksjon eller tjeneste ikke tilgjengelig (for eksempel Siri eller Stedstjenester)
  • Innstilling mangler eller er nedtonet (for eksempel Mail, kontakter, kalender eller iCloud, Twitter eller FaceTime)

Lær hvordan du bruker restriksjoner (eller foreldrekontroller) i iTunes og hvordan du hindrer Kjøp i program.

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.

Sist endret: 01.jul.2014
Nyttig?
Ja
Nei
  • Last Modified: 01.jul.2014
  • Article: HT4213
  • Views:

• Rating:

(1 svar)

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter