Talen

iOS: een goed begrip van beperkingen (ouderlijk toezicht)

U kunt beperkingen, ook wel ouderlijk toezicht genoemd, inschakelen op een iPhone, iPad of iPod touch. Met beperkingen kunnen bepaalde functies en apps niet worden gebruikt. Lees hier meer over de soorten beperkingen en hoe u deze kunt in- en uitschakelen op een apparaat.

Beperkingen gebruiken

U kunt beperkingen op een apparaat inschakelen en aanpassen om toegang tot specifieke functies of materiaal op het apparaat te vermijden.

1. Tik op Instellingen > Algemeen.
    iPad-instellingen
  2. Tik op 'Beperkingen'.
    iPad-instellingen
  3. Tik op 'Schakel beperkingen in' en voer een toegangscode in. U kunt de toegangscode gebruiken om de instellingen te wijzigen of beperkingen uit te schakelen.
    Belangrijk: als u de toegangscode voor beperkingen verliest of vergeet, moet u het apparaat herstellen naar de fabrieksinstellingen om deze toegangscode te verwijderen.
    iPad-instellingen

U kunt de toegang tot deze apps en functies op een apparaat beperken1

• Safari
  • Camera (schakelt ook FaceTime uit)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • iBooks Store2
  • Aankopen vanuit apps
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay3
  • Apps installeren
  • Apps verwijderen

U kunt toegang tot specifieke inhoudstypen vermijden

• Leeftijdskeuring (selecteer het land in het onderdeel voor leeftijdskeuring om automatisch de geschikte beoordelingen voor die regio toe te passen)
  • Muziek en podcasts
  • Films
  • Tv-programma's
  • Boeken2
  • Apps
  • Siri
  • Websites
  • U kunt ook de tijdsduur instellen waarna een wachtwoord moet worden opgegeven om materiaal aan te schaffen

U kunt wijzigingen aan de instellingen van Privacy voorkomen, waaronder

• Locatievoorzieningen
  • Contacten
  • Agenda’s
  • Herinneringen
  • Foto's
  • Bluetooth-deling
  • Microfoon
  • Twitter
  • Facebook
  • Reclame

U kunt wijzigingen aan deze instellingen en accounts voorkomen

• Accounts4
  • Zoek mijn vrienden5
  • Mobiel dataverbruik6
  • Apps op de achtergrond verversen
  • Volumebegrenzing

U kunt functies in Game Center beperken:

• Games met meerdere spelers
  • Vrienden toevoegen

U kunt ook beperkingen inschakelen of versterken met een profiel (doorgaans geïnstalleerd wanneer het apparaat voor het werk wordt gebruikt of voor onderwijsgerichte doeleinden). Controleer de geïnstalleerde profielen in Instellingen > Algemeen > Profielen. Voor meer informatie neemt u contact op met de beheerder of de persoon die het profiel heeft geïnstalleerd. Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over iOS-software.

Opmerkingen

1. U kunt toegang tot YouTube in iOS 5 en lager beperken.
  2. Lees meer over beperkingen in iBooks en de iBooks Store.
  3. CarPlay is alleen beschikbaar op een iPhone 5 of hoger.
  4. U kunt voorkomen dat E-mail, contacten en agenda's, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage en FaceTime worden gewijzigd.
  5. Dit is alleen beschikbaar als u de app Zoek mijn vrienden installeert.
  6. Dit is alleen beschikbaar op iOS-apparaten met een mobiel netwerk.

Vraag om hulp

Als een specifieke app ontbreekt op een iOS-apparaat of als een bepaalde functie niet beschikbaar is, zorgt u ervoor dat beperkingen zijn uitgeschakeld. Enkele symptomen:

• Er ontbreekt een app in het beginscherm (zoals Safari, Camera of FaceTime)
  • Functie of service is niet beschikbaar (zoals Siri of Locatievoorzieningen)
  • Er ontbreekt een instelling of deze wordt in het grijs weergegeven (zoals E-mail, contacten, agenda's; iCloud; Twitter; FaceTime)

Lees meer over het gebruik van beperkingen (of ouderlijk toezicht) in iTunes en hoe u aankopen vanuit apps voorkomt.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 1-jul-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 1-jul-2014
  • Article: HT4213
  • Views:

null