Mobieledataservice activeren op het Wi-Fi + Cellular-model van de iPad

Als je een Wi-Fi + Cellular-model van de iPad hebt, kun je een data-abonnement afsluiten. Zo blijf je verbonden, ook wanneer je niet in de buurt van een wifihotspot bent.

Een fysieke simkaart van je aanbieder gebruiken

Als je een data-abonnement met een fysieke simkaart afsluit bij je plaatselijke aanbieder, wordt de simkaart geactiveerd. Open de simkaarthouder en steek de simkaart van je aanbieder erin. Als je een simkaart van je vorige iPad hebt die je wilt overzetten naar je nieuwe iPad, verwijder je de simkaart van je vorige iPad en plaats je deze in de simkaarthouder van je nieuwe iPad.

Als je geen verbinding kunt maken met mobiele data, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' en controleer je of mobiele data is ingeschakeld.

Als je hulp nodig hebt bij het overzetten van je abonnement of als je een bedrijfsaccount of postpaidaccount gebruikt, neem je contact op met je aanbieder.*

Een eSIM gebruiken

Je kunt een data-abonnement op sommige iPad-modellen configureren met een e-sim. Als je een data-abonnement wilt configureren met een e-sim op je iPad, gebruik je eSIM Carrier Activation, zet je je abonnement over van een andere iPad, neem je deel aan een bestaand mobiel abonnement van iPhone, zoek je een nieuw abonnement, gebruik je een QR-code of gebruik je de iPad-app van je aanbieder.

Meer informatie over iPad en mobiele netwerken

Bepalen welk iPad-model je hebt

eSIM Carrier Activation gebruiken

Sommige aanbieders en wereldwijde serviceproviders kunnen eSIM Carrier Activation gebruiken om een nieuwe e-sim toe te wijzen aan je iPad. Als er een e-sim was toegewezen aan je iPad toen je deze kocht, schakel je je iPad in en volg je de instructies om je e-sim te activeren.

Als je contact hebt opgenomen met je aanbieder voor een e-sim na het configureren van je iPad en zij eSIM Carrier Activation configureren:

1. Tik op de melding 'Mobiel abonnement kan worden geïnstalleerd'.

2. Tik in de Instellingen-app op 'Mobiel abonnement kan worden geïnstalleerd'.

3. Tik op 'Ga door'.

4. Als het abonnement dat je hebt geactiveerd, het abonnement op je fysieke simkaart vervangt, verwijder je de simkaart en start je de iPad opnieuw op.

Je abonnement overzetten van een andere iPad

Sommige aanbieders ondersteunen snelle e-simoverdracht, waarmee de simkaart van je vorige iPad naar je nieuwe iPad wordt overgezet zonder dat je contact hoeft op te nemen met je aanbieder. Volg de instructies op het scherm als je tijdens de configuratie wordt gevraagd om je e-sim over te zetten.

Na de configuratie kun je je e-sim ook overzetten vanaf een andere iPad:

1. Zorg dat de nieuwste iOS-versie op de iPad is geïnstalleerd.

2. Ga naar 'Instellingen' > Mobiele data' > 'Zet iPad-abonnement over'.

3. Als je de knop 'Zet over' ziet naast de gewenste aanbieder, tik je op deze knop.

4. Volg de instructies op het scherm om de service over te zetten. Je moet mogelijk een aantal minuten wachten voordat de activering is voltooid.

Als je de knop 'Zet over' niet ziet, of als je een abonnement niet kunt overzetten, moet je mogelijk contact opnemen met je aanbieder.*

Deelnemen aan een bestaand iPhone-abonnement

Als dit wordt ondersteunt door je aanbieder, kun je een data-abonnement configureren door je iPad toe te voegen aan een bestaand mobiel abonnement voor de iPhone.

1. Zorg dat de nieuwste iOS-versie op de iPad is geïnstalleerd.

2. Ga naar 'Instellingen' > Mobiele data' > 'Neem deel aan iPhone-abonnement' en volg de instructies op het scherm.

Als je geen optie voor deelnemen aan het abonnement op de iPhone kunt selecteren, moet je ervoor zorgen dat je wifi hebt ingeschakeld op de iPad en dat je bent ingelogd met dezelfde Apple ID op zowel je iPhone als op je iPad.

Een nieuw abonnement zoeken en configureren

Sommige aanbieders ondersteunen de directe aanschaf en configuratie van een data-abonnement op je iPad. Als je een lijst met beschikbare lokale aanbieders wilt zien, zet je locatievoorzieningen aan. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' en schakel 'Locatievoorzieningen' in.

1. Zorg dat de nieuwste iOS-versie op de iPad is geïnstalleerd.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Zoek een nieuw abonnement'.

3. Selecteer een aanbieder in de lijst met lokale aanbieders.

4. Volg de instructies op het scherm om je nieuwe data-abonnement te configureren en te activeren op je iPad.

Een QR-code gebruiken

Je e-sim activeren met een QR-code tijdens de eerste configuratie van je iPad:

1. Tik in het scherm 'Configureer mobiel netwerk' op 'Gebruik QR-code'.

2. Volg de instructies op het scherm.

Je e-sim activeren met een QR-code nadat je je iPad hebt geconfigureerd:

1. Neem contact op met je aanbieder voor een QR-code.

2. Open de Camera-app en scan de QR-code. Als je de melding 'Mobiel abonnement gevonden' ziet, tik je hierop.

3. Als je een iPad met iOS 17.4 of nieuwer gebruikt en je een QR-code van je aanbieder ontvangt in een e-mail of op de webpagina van de aanbieder, houd je de QR-code ingedrukt en tik je vervolgens op 'Voeg e-sim toe'.

4. Tik op 'Ga door'.

5. Tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.

Als je wordt gevraagd om een bevestigingscode in te voeren om je e-sim te activeren, voer je het nummer in dat je aanbieder heeft verstrekt.

Andere activeringsmethoden voor e-sim

Sommige aanbieders ondersteunen mogelijk andere manieren om e-sim te activeren, zodat je een data-abonnement op je iPad kunt zetten.

Een link gebruiken

Als je aanbieder je een link stuurt om je e-sim te downloaden en te activeren:

1. Tik op de link op de iPad met iOS 17.4 of nieuwer.

2. Wanneer de melding 'Activeer nieuwe e-sim' verschijnt, tik je op 'Sta toe'.

3. Tik op 'Ga door'.

De app van een aanbieder gebruiken

Als je aanbieder het activeren van e-sim met behulp van een app ondersteunt, download je de app van je aanbieder uit de App Store en volg je de instructies op het scherm.

Een e-sim gebruiken met een iPad op het vasteland van China

Een mobiel data-abonnement activeren met e-sim op het vasteland van China is alleen beschikbaar op een iPad (10e generatie) Wi-Fi + Cellular, modelnummer A3162. Alle andere modellen van de iPad Pro, iPad Air, iPad en iPad mini in het vasteland van China en alle modellen die buiten het vasteland van China zijn gekocht, kunnen geen e-sim van aanbieders in het vasteland van China installeren. Neem contact op met China Unicom voor meer informatie.

Meer informatie over het gebruik van e-sim met een iPad in het vasteland van China

Je abonnement wijzigen

Als je de status van je abonnement wilt wijzigen of controleren, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Als je een data-abonnement hebt geconfigureerd bij een aanbieder, moet je mogelijk rechtstreeks contact opnemen met deze aanbieder om je abonnement te wijzigen.

Je kunt meerdere abonnementen hebben op je iPad door je met je iPad aan te melden bij verschillende aanbieders, meerdere e-sim-abonnementen toe te voegen en een simkaart in de nanosimkaarthouder te steken. Om te schakelen tussen actieve abonnementen, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' en tik je onder 'Mobiele abonnementen' op het abonnement dat je wilt gebruiken.

Een abonnement deactiveren

Bij sommige aanbieders kun je je data-abonnement op je apparaat deactiveren. Dit kan zowel om prepaid als achteraf betaalde abonnementen gaan. Als je een abonnement zonder contract wilt deactiveren, verleng je het niet aan het einde van de maand.

Postpaidabonnementen worden maandelijks vernieuwd. Een postpaidabonnement deactiveren:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

2. Tik op de naam van je aanbieder en kies ervoor om je abonnement niet te verlengen.

Als je in een bericht leest dat het accounttype niet wordt ondersteund of als je een simkaart hebt van je aanbieder en je de knop 'Beheer account bij aanbieder' niet ziet, bel je de aanbieder en vraag je of je account kan worden gedeactiveerd.

Als je een iPad met Apple SIM of ingebouwde Apple SIM hebt

Vanaf 1 oktober 2022 is Apple SIM-technologie niet langer beschikbaar voor het activeren van nieuwe mobiele data-abonnementen op de iPad. Neem contact op met je aanbieder voor meer informatie over het activeren van een mobiel data-abonnement op de iPad.

Als je niet zeker weet of je iPad Apple SIM gebruikt, zoek je je iPad-model op en klik je op de link om de technische specificaties ervan te bekijken.

* Op je iPad is het beleid van je draadloze aanbieder van toepassing. Hierin kunnen beperkingen worden gesteld aan het overzetten van een data-abonnement. Neem contact op met de aanbieder voor meer informatie. Als je niet zeker weet welke aanbieder je moet bellen, ga je naar 'Instellingen' > 'Aanbieder' op je iPad of verwijder je de simkaart en controleer je of de naam of het logo van de aanbieder op de kaart staat.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.