Språk

iOS: Så här säkerhetskopierar du data och konfigurerar enheten som ny enhet

Läs om hur du raderar alla data på din iPhone-, iPad- eller iPod touch-enhet och konfigurerar den som en ny enhet för att felsöka ett problem.

Följ nedanstående instruktioner om du vill radera alla data på din enhet, konfigurera den som en ny enhet och lagra dina data innan de raderas. Om du tänker ge bort eller sälja din iOS-enhet följer du de här instruktionerna

Dölj allt | Visa allt

1. Installera alla iOS-uppdateringar

Sök efter programuppdateringar och installera dem.

2. Överföra innehåll

Innan du raderar innehållet på enheten bör du överföra innehållet från enheten till en dator för att säkerställa att alla viktiga data lagras.

3. Säkerhetskopiera

Säkerhetskopiera enheten innan du raderar den. Beroende på vilken metod du använder för att säkerhetskopiera bör du följa nedanstående instruktioner för att säkerställa att du har en aktuell säkerhetskopia, om du senare skulle vilja återställa enheten från en säkerhetskopia.

iCloud

iCloud säkerhetskopierar din enhet automatiskt en gång om dagen när den är ansluten till ström och Wi-Fi. Ta reda på när enheten senast säkerhetskopierades genom att trycka på Inställningar > iCloud > Lagring, säkerhetskopiering. Längst ned på sidan visas när enheten säkerhetskopierades senast. Om du vill säkerhetskopiera väljer du Säkerhetskopiera nu. Kontrollera att enheten är ansluten till ett Wi-Fi-nät och en strömkälla innan du börjar säkerhetskopiera.

iTunes

Säkerhetskopiera din enhet med iTunes:

1. Se till att den senaste versionen av iTunes är installerad.
    • Mac: Välj iTunes > Leta efter uppdateringar
    • Windows: Välj Hjälp > Leta efter uppdateringar
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Välj Arkiv > Enheter > Säkerhetskopiering.
  4. När åtgärden har slutförts kan du visa datum och klockslag för den senaste säkerhetskopieringen genom att klicka på:
    • Mac: iTunes > Inställningar > Enheter
    • Windows: Redigera > Inställningar > Enheter

Läs mer om vad din enhet säkerhetskopierar, hur du kan säkerhetskopiera din enhet och hur du kopierar din säkerhetskopia till en annan mapp, disk eller plats.

4. Stänga av iMessage

Om iMessage är aktivt stänger du av det via Inställningar > Meddelanden > iMessage.

5. Radera enheten

När du väljer att radera allt innehåll och alla inställningar raderas alla data från enheten, inklusive låtar, kontakter, bilder, kalenderinformation och alla andra data. Alla inställningar återställs till fabriksinställningarna.

Obs! Om Hitta min iPhone är aktivt måste du stänga av funktionen i Inställningar > iCloud innan du kan radera enheten.

Ta bort alla inställningar och all information från enheten genom att trycka på Inställningar > Allmänt > Återställ > Radera allt innehåll och inst. Läs mer om att radera allt innehåll och inställningar.

Om du inte kan radera enheten kan du återställa enheten med hjälp av iTunes.

När du har raderat eller återställt din enhet visas följande på enhetens skärm.

6. Ställa in som ny

Slutför inställningsassistenten. När du blir ombedd att ställa in enheten väljer du Ställ in som ny iPhone och fortsätter genom att välja Nästa.

Hoppa över inloggningen med Apple-ID om det ursprungliga problemet hade att göra med ditt innehåll i iCloud.

Obs! Efter att enheten ställts in som ny måste du ange Visual Voicemail-lösenordet för iPhone (hos operatörer som stöder Visual Voicemail). Om du har glömt lösenordet kontaktar du operatören för att få hjälp med att återställa det.

Efter att du har raderat och ställt in enheten som en ny enhet, har enheten nu fabriksinställningarna konfigurerade. Kontrollera om problemet har försvunnit efter radering och konfigurering som ny enhet. Innehåll på enheten kan ha orsakat oväntade beteenden.

• Om problemet kvarstår kan du kontakta Apples support.
  • Om problemet är löst synkroniserar du tillbaka allt innehåll till enheten, en innehållstyp åt gången. Om problemet inträffade till exempel när musik spelades upp, lägger du till låtar från iTunes och kontrollerar att låtarna kan spelas upp utan problem. Eller om problemet inträffade vid inläsning av dina kontakter, provar du att lägga in kontakterna igen. Efter varje synkronisering kontrollerar du om problemet har återkommit.

Återställ enheten med hjälp av en tidigare säkerhetskopia i iCloud

1. Radera allt innehåll och alla inställningar genom att trycka på Inställningar > Allmänt > Återställ > Radera allt innehåll och inst.
  2. Slutför inställningsassistenten när enheten startas. När du blir ombedd att ställa in enheten väljer du Återskapa från iCloud-kopia och anger ditt användarnamn och lösenord.
    Återskapa från iCloud-kopia
  3. iCloud uppmanar dig att välja en säkerhetskopia. Välj den säkerhetskopia som ska användas. Fortsätt genom att trycka på Återskapa.
    Välja säkerhetskopia

Återställ enheten med hjälp av en tidigare säkerhetskopia i iTunes

1. Se till att den senaste versionen av iTunes är installerad.
    • Mac: Välj iTunes > Leta efter uppdateringar
    • Windows: Välj Hjälp > Leta efter uppdateringar
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Välj Arkiv > Enheter > Återskapa från säkerhetskopia.
  4. Välj önskad säkerhetskopia i den lista som visas.

Obs! Om Hitta min iPhone är aktivt måste du stänga av funktionen i Inställningar > iCloud innan du kan återskapa enheten.

För vissa Apple-tjänster (som tvåstegsverifiering av ditt Apple-ID) krävs att Hitta min iPhone är aktiverat. När du har testat problemet loggar du in på ditt iCloud-konto och aktiverar Hitta min iPhone.

Senast ändrad: 2014-jan-03