De grafische prestaties van een MacBook Pro instellen

Lees hier hoe u de grafische prestaties van een MacBook Pro aanpast.

Veel MacBook Pro-modellen hebben twee grafische systemen (een geïntegreerde grafische processor en een afzonderlijke grafische processor) en een softwarefunctie die de grafische prestaties tussen beide optimaliseert.

Op deze computers is de optie 'Automatische videokeuze' standaard ingeschakeld zodat een computer automatisch kan overschakelen naar het beste grafische systeem voor de programma's die op de computer worden uitgevoerd. U maximaliseert ook de gebruiksduur van de batterij met deze optie.

Venster 'Batterijvoorkeuren' in macOS met de optie 'Automatische videokeuze' geselecteerd

Als u altijd gebruik wilt maken van de krachtigere afzonderlijke grafische processor, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u achtereenvolgens op 'Batterij', het tabblad 'Batterij en schakelt u het aankruisvak voor 'Automatische videokeuze' uit. In macOS Catalina 10.15 en lager kunt u deze instelling vinden in het voorkeurenvenster 'Energiestand'.

Als u de Mac aansluit op een extern beeldscherm, gebruikt uw computer de grafische processor met hoge prestaties totdat u het beeldscherm loskoppelt.

Als u de grafische instellingen niet kunt wijzigen

Als u de optie voor automatische videokeuze niet ziet, heeft de computer maar één grafisch systeem.

Meer informatie

Lees hoe u vaststelt welke grafische processor wordt gebruikt op uw MacBook Pro en hoe u de grafische prestaties van oudere MacBook Pro-modellen instelt.