Använda iTunes för att dela filer mellan din dator och din iOS- eller iPadOS-enhet

Du kan kopiera filer mellan din dator och appar på din iOS- eller iPadOS-enhet med hjälp av Fildelning.

Innan du börjar

Om du använder macOS Catalina eller senare ska du använda Finder för att dela filer mellan din dator och din iOS- eller iPadOS-enhet.

Du kan fundera på att använda iCloud Drive, Handoff eller AirDrop i stället för Fildelning för att hålla dina dokument uppdaterade på alla dina enheter.

Med iCloud Drive kan du komma åt alla dina dokument på ett säkert sätt från din iPhone, iPad, iPod touch, Mac-dator eller pc. Du har alltid tillgång till de senaste uppdaterade dokumenten när du behöver dem och på alla dina enheter.

Med Handoff kan du påbörja ett dokument, ett e-postmeddelande eller ett meddelande på en enhet och fortsätta på en annan enhet. Handoff fungerar tillsammans med Apple-appar som Mail, Safari, Kartor, Meddelanden, Påminnelser, Kalender, Kontakter, Pages, Numbers och Keynote. Vissa appar från andra leverantörer är också kompatibla.

AirDrop hjälper dig att dela bilder, videor, webbsidor, platser med mera med andra Apple-enheter i närheten.

Det här behöver du för Fildelning

Visa vilka av dina iOS- och iPadOS-appar som kan dela filer med din dator

1. Öppna iTunes på din Mac eller pc.
  2. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till datorn med hjälp av den usb-kabel som följde med enheten.
  3. Klicka på din enhet i iTunes. Få hjälp om du inte hittar den.
    Knappen Din enhet.
  4. Klicka på Fildelning i det vänstra sidofältet.
    iTunes-fönster med iPhone ansluten och Fildelning markerad i listan.
  5. Välj en app för att se vilka filer som är tillgängliga för delning för den appen på din enhet. Om avsnittet för fildelning inte visas finns det inga fildelningsappar på din enhet.
    iTunes-fönster som visar några Keynote-dokument som kan delas.

Kopiera filer från datorn till iOS- eller iPadOS-appen

1. Välj appen från listan i avsnittet Fildelning i iTunes.
  2. Dra och släpp filer från en mapp eller ett fönster till listan Dokument för att kopiera dem till din enhet.
    Du kan även klicka på Lägg till, leta reda på filerna som du vill kopiera från datorn och sedan klicka på Välj. iTunes kopierar filerna till appen på din enhet. iTunes kopierar filerna till appen på din enhet. Välj endast filer som fungerar med appen. Kontrollera appens användarhandbok för att ta reda på vilka filer som fungerar.
    En Keynote-presentation som dras och släpps i Keynote-dokumentlistan.

Kopiera filer från en iOS- eller iPadOS-app till datorn

1. Välj appen från listan i avsnittet Fildelning i iTunes.
  2. Dra och släpp filer från listan Dokument till en mapp eller ett fönster på datorn för att kopiera dem till datorn.
    Du kan också välja filen eller filerna som du vill kopiera till datorn från listan Dokument och klicka på Spara. Sedan letar du reda på den mapp på datorn som du vill kopiera filerna till och klickar på Spara.
    En fil som dras och släpps i Keynote-dokumentlistan.

Öppna delade filer

På din iOS-enhet kan du öppna filerna från din dator med appen som du valde för fildelning.

Du kan inte komma åt dessa filer från andra appar eller platser på enheten. Du kan se listan med filer i fildelningsavsnittet av iTunes när din dator är inkopplad i datorn.

Säkerhetskopiera delade filer

När iCloud (eller iTunes) säkerhetskopierar din enhet säkerhetskopieras även dina delade filer.

Om du raderar en app med delade filer från din iOS-enhet kommer du även att radera dessa filer från din enhet och din iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia. Du kan undvika att förlora delade filer genom att kopiera filerna till din dator innan du raderar appen från din iOS-enhet.

Radera en delad fil från din iOS-enhet

Följ dessa steg för att radera en fil som du kopierade till en iOS- eller iPadOS-app med hjälp av Fildelning:

1. Öppna iTunes på din Mac eller pc.
  2. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till datorn med hjälp av den usb-kabel som följde med enheten.
  3. Välj din enhet i iTunes. Få hjälp om du inte kan hitta den.
  4. Välj appen från listan i avsnittet Fildelning.
  5. Välj filen som du vill radera i listan Dokument och tryck sedan på raderingstangenten på tangentbordet.
  6. Klicka på Radera när du uppmanas att bekräfta i iTunes.

Det kan finnas andra metoder för att radera filer från en app. Läs användarhandboken till appen för att få veta mer.