Talen

iOS: persoonlijke foto's en video's op iOS-apparaten importeren naar een computer

Op een iPhone, iPad en iPod touch kunt u met de ingebouwde camera foto's en video's maken en afbeeldingen van apps, zoals Safari en Mail, op het apparaat bewaren. U kunt dit materiaal op het apparaat importeren naar een computer.

Als u een Mac hebt, kunt u foto's op een iOS-apparaat importeren via iPhoto, Fotolader of Aperture.

Importeren via iPhoto:

1. Sluit het apparaat aan op de computer. Het importvenster van iPhoto wordt automatisch geopend en toont de afbeeldingen en video's op het apparaat.
      Als iPhoto niet wordt geopend, moet u deze optie wellicht inschakelen.
    iPhoto importvenster
  2. Klik op 'Importeer alles'. Als u specifieke onderdelen wilt importeren, selecteert u de gewenste afbeeldingen en video's en klikt u op 'Importeer selectie'. Nadat de foto's zijn geïmporteerd, wordt u in een dialoogvenster gevraagd of u de originele foto's in Filmrol wilt verwijderen.
  3. Kies 'Verwijder foto's' of 'Bewaar foto's.
    • Als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, verkleint u de filmrol en vermindert de duur van het maken van een reservekopie en het uitvoeren van een herstel.
    • Als u de foto's ook op andere computers wilt importeren, bewaart u ze.

Als iPhoto niet is geïnstalleerd op de Mac, kunt u de foto's op een apparaat importeren via Fotolader:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer. Als Fotolader niet wordt geopend, gaat u naar de map Programma's en opent u Fotolader.
  2. Kies waarnaar u de foto's wilt importeren.
  3. Klik op 'Opties'.
  4. Klik op het tabblad 'Opties' als dit nog niet is geselecteerd.
  5. Selecteer 'Verwijder onderdelen van camera na downloaden'.
    • Als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, verkleint u de filmrol en vermindert de duur van het maken van een reservekopie en het uitvoeren van een herstel.
    • Als u de foto's ook op andere computers wilt importeren, maakt u de selectie van deze optie ongedaan om de foto's te bewaren.
  6. Klik op 'OK'.
  7. Klik op 'Download alles'.

Foto's importeren in Windows 8

Foto's en video's op een apparaat importeren naar een pc:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek en klik op het vergrootglas.
  3. Typ 'Computer' en druk op Return.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het logo van het apparaat en klik op 'Foto's en video's importeren'.
  5. Klik op 'Meer opties'.
  6. Klik op de knop 'Bladeren' naast het veld 'Afbeeldingen importeren in' en kies waarnaar u de foto's in Filmrol wilt importeren. Deze worden standaard naar de map Mijn Afbeeldingen geïmporteerd.
  7. Selecteer 'Bestanden na het importeren van het apparaat verwijderen'.
    • Als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, verkleint u de filmrol en vermindert de duur van het maken van een reservekopie en het uitvoeren van een herstel.
    • Als u de foto's op andere computers wilt importeren, selecteer u deze optie niet.
    • Als u niet wilt dat Windows de volgende keren foto's van de camera verwijdert, maakt u de selectie van deze optie ongedaan wanneer u klaar bent.
  8. Klik op 'OK' om het venster te sluiten nadat u de importopties hebt ingesteld.
  9. Klik op 'Importeren'.
  10. Als het importeren is voltooid, worden de foto's in Windows weergegeven.
    foto's van bloemen

Als sommige foto's in de filmrol van het apparaat niet zijn geïmporteerd, kunt u ofwel de foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner ofwel de foto's importeren met software zoals Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger.

De foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek.
  3. Klik op het vergrootglas.
  4. Typ 'Computer' en druk op Return.
  5. Dubbelklik op het logo van het apparaat om in de mappen ervan te zoeken.
  6. Ga naar [iOS-apparaat]\Internal Storage\DCIM\100APPLE.
  7. Kopieer de inhoud van deze map naar de computer.
  8. Koppel het apparaat los.
  9. Open de filmrol en verwijder de geïmporteerde foto's.

Als u de foto's wilt kopiëren naar de computer met Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger, raadpleegt u de documentatie van dat programma.

Voor meer informatie over het overzetten van media vanaf een apparaat naar een pc met Windows 8 raadpleegt u dit artikel van Microsoft.

Foto's importeren in Windows Vista of Windows 7

Foto's of video's op een apparaat importeren naar een pc:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer. Als het venster 'Automatisch afspelen' verschijnt, klikt u op 'Foto's en video's importeren met Windows' en gaat u naar stap 4. Als het dialoogvenster 'Foto's en video's importeren' verschijnt, gaat u naar stap 4.
    Als het dialoogvenster 'Automatisch afspelen' niet verschijnt, moet u wellicht de instellingen controleren.
    dialoogvenster Automatisch afspelen
  2. Kies Start > Computer.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het logo van het apparaat en klik op 'Foto's en video's importeren'.
  4. Klik op 'Instellingen importeren'.
  5. Klik op de knop 'Bladeren' bij het veld 'Importeren in' en kies waarnaar u de foto's in Filmrol wilt importeren. Deze worden standaard naar de map Mijn Afbeeldingen geïmporteerd.
  6. Selecteer 'Altijd wissen op het apparaat na het kopiëren'.
    • Als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, verkleint u de filmrol en vermindert de duur van het maken van een reservekopie en het uitvoeren van een herstel.
    • Als u de foto's ook op andere computers wilt importeren, selecteert u deze optie niet.
    • Als u niet wilt dat Windows de volgende keren foto's van de camera verwijdert, mag u niet vergeten de selectie van deze optie ongedaan te maken wanneer u klaar bent.
  7. Klik op 'OK' om het venster te sluiten nadat u de importopties hebt ingesteld.
  8. Kies eventueel een tag en klik op 'Importeren'. Dit scherm verschijnt alleen tijdens het importeren.
    Importproces
  9. Nadat het importeren is voltooid, verschijnen de foto's en video's in Windows Fotogalerie bij Onlangs geïmporteerd.
    Windows Fotogalerie

Als sommige foto's in de filmrol van het apparaat niet zijn geïmporteerd, kunt u de foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner of de foto's importeren met software zoals Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger.

De foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Kies Start > Computer.
  3. Dubbelklik op het logo van het apparaat om in de mappen ervan te zoeken.
  4. Ga naar [iOS-apparaat]\Internal Storage\DCIM\100APPLE.
  5. Kopieer de inhoud van deze map naar de computer.
  6. Koppel het apparaat los. Open de filmrol en verwijder de geïmporteerde foto's.

Als u de foto's wilt kopiëren naar de computer met Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger, raadpleegt u de documentatie van dat programma.

Lees meer over het overzetten van media vanaf een apparaat naar een pc met Windows Vista of Windows 7.

Foto's importeren in Windows XP

Windows XP kan geen videobestanden importeren die groter zijn dan 500 MB met de wizard Camera en scanner. U kunt deze bestanden van het apparaat overzetten door deze te selecteren in Deze computer en de bestanden te slepen of te kopiëren naar de harde schijf van de computer.

Foto's of video importeren vanaf een apparaat met de wizard Scanner en camera in Windows XP:

1. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer. Windows opent automatisch de wizard Scanner en camera. Als de wizard Scanner en camera niet automatisch wordt geopend, moet u wellicht de instellingen controleren.
  2. Klik op Volgende.

Wizard Scanner en camera

3. Kies de bestanden die u wilt kopiëren.
  4. Klik op 'Volgende'.
  5. Gebruik de naam en bestemming van de standaardafbeelding. Of wijzig de naam en de bestemming.
  6. Selecteer 'Afbeeldingen na kopiëren uit apparaat verwijderen'.
    • Als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, verkleint u de filmrol en vermindert de duur van het maken van een reservekopie en het uitvoeren van een herstel.
    • Als u de foto's ook op andere computers wilt importeren, selecteert u deze optie niet.
    • Als u niet wilt dat Windows de volgende keren foto's van de camera verwijdert, mag u niet vergeten de selectie van deze optie ongedaan te maken nadat het importeren is voltooid.
      Naam en bestemming afbeelding
  7. Klik op 'Volgende'. De wizard importeert de afbeeldingen.
  8. Kies wat u wilt doen met de afbeeldingen of sluit de wizard.
  9. Klik op 'Volgende'. In de wizard verschijnt hoeveel afbeeldingen zijn geïmporteerd alsook een koppeling naar die afbeeldingen.
  10. Klik op 'Voltooien' om de wizard te sluiten.

Als sommige foto's in de filmrol van het apparaat niet zijn geïmporteerd, kunt u deze kopiëren naar de computer met Windows Verkenner of importeren met software zoals Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger.

De foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Kies Start > Deze computer.
  3. Dubbelklik op het logo van het apparaat om te zoeken in de mappen van de camera.
  4. Ga naar [iOS-apparaat]\Internal Storage\DCIM\100APPLE.
  5. Kopieer de inhoud van deze map naar de computer.
  6. Koppel het apparaat los. Open de filmrol en verwijder de foto's die u zonet importeerde.

Als u de foto's wilt kopiëren naar de computer met Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger, raadpleegt u de documentatie van dat programma.

Meer informatie

• Lees meer over het gebruik van Fotostream om foto's te importeren op een computer.
  • Nadat u de foto's vanaf de filmrol of Bewaarde foto's hebt geïmporteerd, kunt u ze met behulp van iTunes weer naar het iOS-apparaat synchroniseren.
  • U kunt alleen foto's en video's importeren die zijn gemaakt met de ingebouwde camera van het apparaat. U kunt geen foto's of video's importeren die via iTunes zijn gesynchroniseerd.
  • Wanneer u foto's en video's van een apparaat importeert op een Windows-computer, kunnen sommige foto's en video's in de verkeerde richting worden weergegeven. Bepaalde fotobeheersoftware voor Windows van andere fabrikanten geeft iOS-foto's in de juiste richting weer zonder deze te moeten roteren. Gebruik iTunes of QuickTime voor Windows om video's in de juiste richting af te spelen op de computer.
  • Video's die groter zijn dan 4 GB worden zonder de juiste stuurprogramma's mogelijk niet weergegeven in Windows XP of hoger. Als u een video niet ziet via het importprogramma of Windows Verkenner, zorgt u ervoor dat iTunes geïnstalleerd en up-to-date is.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 22-apr-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 22-apr-2014
  • Artikel: HT4083
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(45920 reacties)