Talen

iOS: persoonlijke foto's en video's van iOS-apparaten importeren op een computer

Op de iPhone, iPad en iPod touch kunt u foto's en video's maken met de ingebouwde camera en afbeeldingen bewaren op het apparaat vanuit apps zoals Safari en Mail. Lees hier hoe u dit materiaal importeert vanaf een apparaat in een computer.

Als u een Mac hebt

U kunt de foto's van een iOS-apparaat importeren met iPhoto (indien geïnstalleerd):

1. Sluit het apparaat aan op de computer. Het importvenster van iPhoto wordt automatisch geopend met een lijst van de afbeeldingen en video's op het apparaat.
    Opmerking: als iPhoto niet automatisch wordt geopend, wilt u dit mogelijk instellen.
    iPhoto importvenster
  2. Klik op 'Importeer alles'. Als u slechts bepaalde afbeeldingen wilt importeren, selecteert u de afbeeldingen en video's die u in iPhoto wilt importeren en klikt u vervolgens op de knop 'Importeer selectie'.
  3. Als alle foto's zijn geïmporteerd, verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd of u de originele foto's uit de Filmrol wenst te verwijderen. Klik op 'Verwijder foto's'.
    Opmerking: als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, helpt u de grootte van de Filmrol beperkt te houden en vermindert de duur van het maken van een reservekopie en een herstel. U kunt 'Bewaar foto's' kiezen als u de foto's op andere computers wilt importeren.

Als iPhoto niet op de computer is geïnstalleerd, importeert u de foto's van het apparaat met Fotolader:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Als Fotolader niet automatisch wordt geopend, navigeert u naar de map Programma's en opent u Fotolader vanuit die map.
  3. Kies de locatie waarin u de foto's wilt importeren.
  4. Klik op 'Opties'.
  5. Klik op het tabblad 'Opties' als dit nog niet is geselecteerd.
  6. Schakel de optie 'Verwijder onderdelen van camera na downloaden' in.
    Opmerking: als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, helpt u de grootte van de Filmrol beperkt te houden en vermindert de duur van het maken van een reservekopie en een herstel. U kunt 'Bewaar foto's' kiezen als u de foto's op andere computers wilt importeren.
  7. Klik op 'OK'.
  8. Klik op 'Download alles'.

Als u Aperture hebt, kunt u de foto's hiermee importeren. Raadpleeg de gebruikershandleiding van Aperture voor meer informatie.

Als u een pc met Windows 8 hebt

U kunt foto's en video's van een apparaat importeren op een Windows-pc:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek.
  3. Klik op het vergrootglas.
  4. Typ Computer en druk op Return.
  5. Klik met de rechtermuisknop op het logo van het apparaat en klik op 'Foto's en video's importeren'.
  6. Klik op de koppeling 'Meer opties'.
  7. Wijzig in het geopende venster de map waarin de foto's van de Filmrol worden geïmporteerd door op de knop 'Bladeren' naast het veld 'Afbeeldingen importeren in' te klikken. Deze worden standaard in de map Mijn Afbeeldingen geïmporteerd.
  8. Schakel de optie 'Bestanden na het importeren van het apparaat verwijderen' in.
    Opmerking: als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, helpt u de grootte van Filmrol beperkt te houden waardoor de duur van het maken van een reservekopie en een herstel verbetert. Als u de foto's op andere computers wilt importeren, kunt u 'Foto's bewaren' kiezen. Als u niet wilt dat Windows de volgende keer foto's van de camera verwijdert, gaat u terug naar dit venster en schakelt u deze optie uit als u klaar bent.
  9. Klik op 'OK' om het venster te sluiten nadat u de importopties hebt ingesteld.
  10. Klik op 'Importeren'.
  11. Als het importeren is voltooid, worden de foto's in Windows weergegeven.

Als u merkt dat niet alle foto's uit de Filmrol van het apparaat zijn geïmporteerd nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, kunt u ofwel de foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner ofwel extra software, zoals Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger, gebruiken om alle foto's te importeren.

De foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek.
  3. Klik op het vergrootglas.
  4. Typ Computer en druk op Return.
  5. Dubbelklik op het logo van het apparaat om te zoeken in de mappen van de camera.
  6. Navigeer naar [iOS-apparaat]\Internal Storage\DCIM\100APPLE.
  7. Kopieer de inhoud van deze map handmatig naar de locatie op de computer waar u de inhoud wilt bewaren.
  8. Koppel het apparaat los. Open de Filmrol en verwijder handmatig alle foto's die u zonet hebt geïmporteerd.

Als u de foto's wilt kopiëren naar de computer met Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger, raadpleegt u de documentatie van het programma dat u wenst te gebruiken.

Raadpleeg meer informatie over het overzetten van media vanaf een apparaat naar een pc met Windows 8 in dit artikel van Microsoft.

Als u een pc met Windows Vista of Windows 7 hebt

Foto's of video importeren vanaf een apparaat in Windows:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer. Als het venster 'Automatisch afspelen' verschijnt, klikt u op 'Foto's en video's importeren met Windows' en gaat u naar stap 4. Als het dialoogvenster 'Foto's en video's importeren' verschijnt, gaat u naar stap 4.
    Opmerking: als het venster 'Automatisch afspelen' niet automatisch wordt geopend, moet u dit wellicht instellen.
    dialoogvenster Automatisch afspelen
  2. Kies Start > Computer.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het logo van het apparaat en klik op Foto's en video's importeren.
  4. Klik op de koppeling Instellingen importeren.
  5. Wijzig in het geopende venster de map waarin de foto's van de Filmrol worden geïmporteerd door op de knop 'Bladeren' naast het veld 'Importeren naar' te klikken. Deze worden standaard in de map Mijn Afbeeldingen geïmporteerd.
  6. Schakel de optie 'Altijd wissen van het apparaat na het kopiëren' in.
    Opmerking: als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, helpt u de grootte van de Filmrol beperkt te houden en vermindert de duur van het maken van een reservekopie en een herstel. Als u de foto's op andere computers wilt importeren, kunt u 'Foto's bewaren' kiezen. Als u niet wilt dat Windows de volgende keer foto's van de camera verwijdert, kom dan terug naar hier en schakel deze optie uit als u klaar bent.
  7. Klik op 'OK' om het venster te sluiten nadat u de importopties hebt ingesteld.
  8. Kies eventueel een tag en klik op 'Importeren'. Dit scherm verschijnt alleen tijdens het importeren:
    Importproces
  9. Zodra het importeren is voltooid, wordt Windows Fotogalerie geopend met de foto's en video's gemarkeerd bij het onderdeel 'Onlangs geïmporteerd':
    Windows Fotogalerie

Als u merkt dat niet alle foto's uit de Filmrol van het apparaat zijn geïmporteerd nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, kunt u ofwel de foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner ofwel extra software, zoals Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger, gebruiken om alle foto's te importeren.

De foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Kies Start > Computer.
  3. Dubbelklik op het logo van het apparaat om te zoeken in de mappen van de camera.
  4. Navigeer naar [iOS-apparaat]\Internal Storage\DCIM\100APPLE.
  5. Kopieer de inhoud van deze map handmatig naar de locatie op de computer waar u de inhoud wilt bewaren.
  6. Koppel het apparaat los. Open de Filmrol en verwijder handmatig alle afbeeldingen van de Filmrol van de iPhone die u zonet hebt geïmporteerd.

Als u de foto's wilt kopiëren naar de computer met Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger, raadpleegt u de documentatie van het programma dat u wenst te gebruiken.

Raadpleeg meer informatie over het overzetten van media vanaf een apparaat naar een pc in:

Als u een pc met Windows XP hebt

Foto's of video importeren vanaf een apparaat met de wizard Scanner en camera in Windows XP:

1. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer. Windows opent automatisch de wizard Scanner en camera. Klik op 'Volgende':

Opmerking: als de wizard 'Scanner en camera' niet automatisch wordt geopend, moet u dit wellicht instellen.
    Wizard Scanner en camera

2. Kies de foto's en video's die u wilt kopiëren. Klik op 'Volgende'.
  3. Gebruik de naam en locatie van de standaardafbeelding of wijzig deze indien gewenst.
  4. Schakel de optie 'Afbeeldingen na kopiëren uit apparaat verwijderen' in.
    Opmerking: als u foto's verwijdert nadat u deze hebt geïmporteerd, helpt u de grootte van Filmrol beperkt te houden waardoor de duur van het maken van een reservekopie en een herstel verbetert. Als u de foto's op andere computers wilt importeren, kunt u 'Foto's bewaren' kiezen. Als u niet wilt dat Windows de volgende keer foto's van de camera verwijdert, kom dan terug naar hier en schakel deze optie uit.
    Naam en bestemming afbeelding
  5. Klik op Volgende. De wizard importeert de afbeeldingen.
  6. Kies wat u wilt doen met de afbeeldingen of sluit de wizard. Klik op Volgende.
  7. De wizard vertelt u hoeveel afbeeldingen zijn geïmporteerd en geeft u een koppeling naar die afbeeldingen. Klik op 'Voltooien' om de wizard te sluiten:

Opmerking: Windows XP kan geen videobestanden importeren die groter zijn dan 500 MB met de wizard Camera en scanner. U kunt deze bestanden rechtstreeks van het apparaat overzetten door deze te selecteren in Deze computer en de filmbestanden te slepen of te kopiëren naar de harde schijf van de computer.

Als u merkt dat niet alle foto's uit de Filmrol van het apparaat zijn geïmporteerd nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, kunt u ofwel de foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner ofwel extra software, zoals Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger, gebruiken om alle foto's te importeren.

De foto's kopiëren naar de computer met Windows Verkenner:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Kies Start > Deze computer.
  3. Dubbelklik op het logo van het apparaat om te zoeken in de mappen van de camera.
  4. Navigeer naar [iOS-apparaat]\Internal Storage\DCIM\100APPLE.
  5. Kopieer de inhoud van deze map handmatig naar de locatie op de computer waar u de inhoud wilt bewaren.
  6. Koppel het apparaat los. Open de Filmrol en verwijder handmatig alle afbeeldingen van de Filmrol van de iPhone die u zonet handmatig hebt geïmporteerd.

Als u de foto's wilt kopiëren naar de computer met Windows Live Photo Gallery of Adobe Photoshop Elements 3.0 of hoger, raadpleegt u de documentatie van het programma dat u wenst te gebruiken.

Fotostream gebruiken

Voor meer informatie over het gebruik van Fotostream om foto's te importeren op een computer, raadpleegt u Veelgestelde vragen over Fotostream.

Nadat de foto's vanaf de Filmrol of Bewaarde foto's zijn geïmporteerd, kunt u ze met behulp van iTunes weer naar het iOS-apparaat synchroniseren.

Aanvullende informatie

• U kunt alleen foto's en video's importeren die zijn gemaakt met de ingebouwde camera van het apparaat. U kunt geen foto's of video's importeren die via iTunes zijn gesynchroniseerd.
  • Wanneer u foto's en video's van een apparaat importeert op een Windows-computer, kunnen sommige foto's en video's in de verkeerde richting worden weergegeven. Bepaalde fotobeheersoftware voor Windows van andere fabrikanten geeft iOS-foto's in de juiste richting weer zonder deze te moeten roteren.
    Gebruik iTunes of QuickTime voor Windows om video's in de juiste richting af te spelen op de computer.
  • Windows XP kan geen videobestanden importeren die groter zijn dan 500 MB met de wizard Camera en scanner. U kunt deze bestanden rechtstreeks van het apparaat overzetten door deze te selecteren in Deze computer en de filmbestanden te slepen of te kopiëren naar de harde schijf van de computer.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 11-mrt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 11-mrt-2014
  • Artikel: HT4083
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(38 reacties)