Slik bruker du programvareoppdateringstjenesten i OS X Server til å oppdatere Mac-klientene dine

Med programvareoppdateringstjenesten som følger med OS X Server, kan du distribuere Apple-programvareoppdateringer fra din egen server.

Kompatibilitet

Serveren din kan gi oppdateringer til klienter som bruker samme versjon av OS X samt visse eldre versjoner av OS X:

Serverversjon

Eldste klient som støttes

Nyeste klient som støttes

OS X Server (Yosemite)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.10 Yosemite

OS X Server (Mavericks)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.9 Mavericks

OS X Server (Mountain Lion)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.8 Mountain Lion

OS X Server (Lion)

OS X 10.5 Leopard

OS X 10.7 Lion

Mac-klienter med forskjellige versjoner av OS X kan bruke samme nettadresse for å koble seg til serveren din og laste ned oppdateringer. Du trenger ikke å ha egne servere for hver klientversjon du vil støtte.

Bruk en konfigurasjonsprofil

Du kan bruke en konfigurasjonsprofil (for eksempel en slik som lages av Profilhåndtering) for å styre klienter til en programvareoppdateringsserver. Når du legger til en nyttelast for programvareoppdatering i profilen, angir du en nettadresse. Eksempel:

http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Bytt ut su.example.com med det fullstendig kvalifiserte vertsnavnet til serveren din for programvareoppdateringer.

Se Profile Manager Help (Hjelp for Profile Manager) for å finne mer informasjon om hvordan du oppretter konfigurasjonsprofiler.

Bruk Administrert klient

Slik styrer du tilgangen til programvareoppdateringsservere med Administrert klient:

1. I Workgroup Manager klikker du på Valg.

2. Kontroller at riktig katalog er valgt, og at du er autentisert. For å bytte katalog klikker du på jordkloden. Hvis du ikke er autentisert, klikker du på låsen og skriver inn navnet og passordet til en katalogadministrator.

3. Velg en datamaskingruppe.

4. Klikk på Programvareoppdatering.

5. Sett administrasjonsinnstillingen til Alltid.

6. Angi en nettadresse. Bytt ut su.example.com med det fullstendig kvalifiserte vertsnavnet til serveren din for programvareoppdateringer.

• http://su.example.com:8088/index.sucatalog

7. Klikk på Bruk nå.

Ikke-administrerte klienter

Følg denne fremgangsmåten for å bruke serveren din for programvareoppdateringer på Mac-klienter som ikke administreres via konfigurasjonsprofil eller Administrert klient:

1. Åpne terminal på den ikke-administrerte klienten.

2. Bruk denne kommandoen. Bytt ut su.example.com

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Du kan bekrefte endringen med denne kommandoen:

defaults read /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL

Hvis du vil at en ikke-administrert klientdatamaskin skal bruke Apples programvareoppdateringsserver igjen, bruker du denne kommandoen:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL