Sådan bruger du tjenesten Softwareopdatering i OS X Server til at opdatere dine Mac-klienter

Tjenesten Softwareopdatering, der følger med OS X Server, giver dig mulighed for at hoste Apple-softwareopdateringer på din egen server.

Kompatibilitet

Din server kan levere opdateringer til klienter, der bruger den samme version af OS X og nogle tidligere versioner af OS X:

Serverversion

Ældste understøttede klient

Nyeste understøttede klient

OS X Server (Yosemite)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.10 Yosemite

OS X Server (Mavericks)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.9 Mavericks

OS X Server (Mountain Lion)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.8 Mountain Lion

OS X Server (Lion)

OS X 10.5 Leopard

OS X 10.7 Lion

Mac-klienter med forskellige versioner af OS X kan bruge den samme URL til at oprette forbindelse til din server for at downloade opdateringer. Du behøver ikke at oprette en separat server for hver klientversion, du vil understøtte.

Brug en konfigurationsprofil

Du kan bruge en konfigurationsprofil (f.eks. dem, der er oprettet af Profile Manager) til at henvise klienter til en softwareopdateringsserver. Når du føjer softwareopdateringsdata til profilen, skal du angive en URL-adresse som f.eks.:

http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Erstat din softwareopdateringsservers fuldt kvalificerede værtsnavn med su.example.com.

Se Hjælp til Profile Manager for at få flere oplysninger om oprettelse af konfigurationsprofiler.

Brug administreret klient

Sådan administrerer du adgang til softwareopdateringsservere ved hjælp af administreret klient:

1. Klik på Indstillinger i Workgroup Manager.

2. Sørg for, at det korrekte bibliotek er valgt, og at du er godkendt. Hvis du vil skifte bibliotek, skal du klikke på globusikonet. Hvis du ikke er godkendt, skal du klikke på låsen og indtaste navnet og adgangskoden til en biblioteksadministrator.

3. Vælg en computergruppe.

4. Klik på Softwareopdatering.

5. Indstil indstillingen for administration til Altid.

6. Angiv en URL-adresse, hvor du erstatter din softwareopdateringsservers fuldt kvalificerede værtsnavn med su.example.com.

• http://su.example.com:8088/index.sucatalog

7. Klik på Anvend nu.

Ikke-administrerede klienter

Brug disse trin til at dirigere klient-Mac-computere, der ikke administreres med en konfigurationsprofil eller administreret klient, til din softwareopdateringsserver:

1. Åbn Terminal på den ikke-administrerede klient.

2. Brug følgende kommando. Erstat din softwareopdateringsservers fuldt kvalificerede værtsnavn med su.example.com.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Du kan bekræfte din ændring ved hjælp af denne kommando:

defaults read /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL

Hvis du vil dirigere en ikke-administreret klientcomputer tilbage til serveren til Apple-softwareopdatering, skal du bruge denne kommando:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL