Språk

iOS: Så här hittar du serie-, IMEI-, MEID-, CDN- och ICCID-nummer

Hitta serienummer på iOS-enheter samt numret för International Mobile Equipment Identity (IMEI), Mobile Equipment Identifier (MEID), Cellular Data Number (CDN) och Integrated Circuit Card ID (ICCID) på iOS-enheter med mobildataanslutning.

Hitta informationen med hjälp av din enhet

För dig som har en iOS-enhet följer här några snabba sätt att hitta serie-, International Mobile Equipment Identity (IMEI)-, Integrated Circuit Card ID (ICCID)- eller Mobile Equipment Identifier (MEID)-nummer.

Fönstret Om

Tryck på Inställningar > Allmänt > Om om du vill visa serienummer, IMEI/MEID och ICCID. Skärmen visar en iPhone, men informationen finns även på iPad- och iPod touch-enheter.

iPad-inställningar iPad-inställningar
iOS 7 och senare iOS 6 och tidigare

När du använder iOS 6 eller senare kan du trycka på och hålla ned serienumret, IMEI/MEID eller ICCID om du vill visa alternativet att kopiera. Med funktionen Kopiera och Klistra in i iOS kan du ange informationen snabbt och exakt vid Apple-registrering, självbetjäning online eller i supportformulär för kontakt på webbplatsen Apple.com.

Om du inte har åtkomst till skärmen Om på enheten, kan du använda något av följande alternativ för att komma åt serienummer och IMEI/MEID på iOS-enheten.

iPhone 5s, iPhone 5c och iPhone 5

IMEI finns ingraverat på baksidan, nästan längst ned. MEID-numret använder de första 14 siffrorna och ignorerar den sista siffran.

iPad och iPod touch

Serienumret på iPad och iPod touch finns ingraverat på baksidan längst ned så som visas på en iPad nedan. MEID- och IMEI-numren (om tillämpligt) är även ingraverade på baksidan av iPad-enheter (Cellular-modeller).

iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM-modellen) och iPhone 4s

Ta ur SIM-kortfacket. Serienummer och IMEI finns på SIM-kortfacket så som visas nedan.

När en iPhone 4s aktiveras med en CDMA-operatör visar SIM-kortfacket både MEID- och IMEI-nummer med 15 siffror. För MEID-numret används de första 14 siffrorna och den sista siffran ignoreras, och för IMEI-numret används samtliga 15 siffror.

Ursprunglig iPhone

Serienumret och IMEI-numret för den ursprungliga iPhone-enheten är ingraverade på metallhöljet på baksidan, så som visas nedan:

Hitta informationen på enhetens förpackning

Om du har kvar originalförpackningen till din enhet, kan du hitta serienumret och IMEI/MEID-numret på streckkodsetiketten som är fastklistrad på förpackningen.

Hitta informationen på datorn

Gör så här när du vill hitta serienumret om du kan ansluta enheten till datorn.

1. Anslut enheten och öppna iTunes.
  2. Klicka på knappen i det övre högra hörnet. (Om iTunes Store visas klickar du först på knappen för bibliotek överst till höger.) Om du inte ser din enhet väljer du Göm sidofält på menyn Visa.
  3. Klicka på fliken Sammanfattning. Serienumret visas så här:

Obs! Du kan välja Redigera > Kopiera om du vill placera serienumret i Urklipp. Därefter kan du klistra in serienumret i ett e-postmeddelande eller på en webbsida (exempelvis för service eller registrering).

Gör så här när du vill hitta MEID-, IMEI- eller ICCID-numret respektive telefonnumret eller CDN-numret.

• När iPhone är ansluten klickar du på Telefonnummer om du vill gå igenom övrig enhetsinformation, inklusive MEID, IMEI (om tillämpligt) och ICCID.
  • När iPad (Cellular-modeller) är ansluten klickar du på Serienummer om du vill gå igenom övrig enhetsinformation, inklusive CDN, MEID, IMEI (om tillämpligt) och ICCID.

Om du har tillgång till datorn men inte enheten

1. Öppna iTunes.
  2. Öppna Inställningar. (I Mac OS X väljer du iTunes > Inställningar. I Windows väljer du Redigera > Inställningar.)
  3. Klicka på fliken Enheter.
  4. Placera musen över en säkerhetskopia så att serienumret för den säkerhetskopierade enheten visas. iPhone och iPad-modeller med mobildata visar även IMEI/MEID och mobildatanummer:
    iTunes-enheter visar iPad Wi-Fi + 3G-information

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-feb-06