Talen

iOS: het serie-, IMEI-, MEID-, CDN- en ICCID-nummer vinden

Vind het serienummer van een iOS-apparaat en het IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity), MEID-nummer (Mobile Equipment Identifier), mobiele-datanummer (CDN) en ICCID-nummer (Integrated Circuit Card ID) van iOS-apparaten met een mobiele verbinding.

De informatie vinden met uw apparaat

Als u het iOS-apparaat bij de hand hebt, vindt u hier enkele manieren om het serie-, IMEI- (International Mobile Equipment Identity), ICCID- (Integrated Circuit Card ID) of MEID- (Mobile Equipment Identfier) nummer te vinden.

Het scherm Info

Tik op Instellingen > Algemeen > Info om het serie-, IMEI/MEID- en ICCID-nummer van het apparaat te kennen. Het afgebeelde scherm is van een iPhone maar de informatie is ook beschikbaar op een iPad en iPod touch.

iPad-instellingen iPad-instellingen
iOS 7 en hoger iOS 6 en lager

Als u iOS 6 of hoger gebruikt, kunt u het serie-, IMEI//MEID- of ICCID-nummer ingedrukt houden om dit te kopiëren. In iOS kunt u de functie voor het kopiëren en plakken gebruiken om informatie snel en nauwkeurig in te voeren wanneer u een Apple-product registreert, Online Self Help-service aanvraagt of het formulier invult om contact op te nemen met Support via de website Apple.com.

Als u het scherm Info op het apparaat niet kunt openen, gebruikt u één van de volgende opties om het serie- en IMEI/MEID-nummer te achterhalen met behulp van het iOS-apparaat.

iPhone 5s, iPhone 5c en iPhone 5

Het IMEI-nummer is op de onderkant van de achterbehuizing gegraveerd. De eerste 14 cijfers zijn het MEID-nummer, zonder rekening te houden met het laatste cijfer.

iPad en iPod touch

Het serienummer van een iPad en iPod touch zijn gegraveerd op de onderkant van de achterbehuizing zoals op de onderstaande iPad wordt getoond. Het MEID- en IMEI-nummer (indien van toepassing) zijn ook gegraveerd op de achterkant van de iPad (Cellular-modellen).

iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM-model) en iPhone 4s

Verwijder de simkaarthouder. Het serie- en het IMEI-nummer zijn gedrukt op de simkaarthouder zoals hieronder afgebeeld.

Als een iPhone 4s is geactiveerd bij een CDMA-aanbieder, geeft de simkaarthouder het MEID- en IMEI-nummer weer met 15 cijfers. De eerste 14 cijfers zijn het MEID-nummer (zonder rekening te houden met het laatste cijfer) en alle 15 cijfers samen zijn het IMEI-nummer.

Originele iPhone

Het serie- en IMEI-nummer van de originele iPhone zijn op de achterkant van de metalen behuizing gegraveerd, zoals hieronder afgebeeld:

De informatie terugvinden op de verpakking van het apparaat

Als u de oorspronkelijke verpakking van uw apparaat nog hebt, kunt u het serie- en IMEI/MEID-nummer vinden op het label met de streepjescode op de verpakking.

De informatie terugvinden op een computer

Zo vindt u het serienummer als u het apparaat kunt aansluiten op de computer.

1. Sluit het apparaat aan en open iTunes.
  2. Klik op de knop van het apparaat in de rechterbovenhoek. (Als u de iTunes Store hebt geopend, klikt u eerst op de knop 'Bibliotheek' in de rechterbovenhoek.) Kies in het menu Weergave de optie 'Verberg navigatiekolom' als u het apparaat niet ziet.
  3. Klik op het tabblad 'Overzicht'. Het serienummer wordt zoals hieronder weergegeven:

Opmerking: u kunt Wijzig > Kopieer kiezen om het serienummer op het klembord te plaatsen. Vervolgens kunt u het serienummer in een e-mail of webpagina plakken (bijvoorbeeld voor onderhoud of registratie).

Zo vindt u het MEID-, IMEI-, ICCID- en telefoonnummer of mobiele-datanummer.

• Als de iPhone is verbonden, klikt u op 'Telefoonnummer' om te schakelen tussen andere informatie van het apparaat waaronder het MEID-, IMEI- (indien van toepassing) en ICCID-nummer.
  • Als de iPad (Cellular-modellen) is verbonden, klikt u op 'Serienummer' om te schakelen tussen andere informatie van het apparaat waaronder het mobiele-datanummer, MEID-, IMEI- (indien van toepassing) en ICCID-nummer.

Als u toegang hebt tot de computer maar niet tot het apparaat

1. Open iTunes.
  2. Open Voorkeuren. (In Mac OS X kiest u iTunes > Voorkeuren. In Windows kiest u Bewerken > Voorkeuren.)
  3. Klik op het tabblad 'Apparaten'.
  4. Plaats de muis op een reservekopie om het serienummer weer te geven voor het apparaat waarvan de reservekopie is gemaakt. De iPhone en iPad (Cellular-model) tonen ook het IMEI-/MEID-nummer en het mobiele-datanummer.
    iTunes Apparaten tonen info over iPad Wi-Fi + 3G

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 6-feb-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 6-feb-2014
  • Artikel: HT4061
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(134 reacties)