Kielet

iPad: Akun lataaminen

iPadissa on sisäinen uudelleenladattava akku. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPadin akku ladataan ja mistä iPadin tuetut USB-virtalähteet tunnistaa.

iPadin akku voidaan ladata jollakin seuraavista menetelmistä:

• Liitä iPad pistorasiaan käyttämällä mukana toimitettua kaapelia ja USB-virtalähdettä. (Katso seuraavasta taulukosta, mikä virtalähde on tarkoitettu iPadillesi.)
  • Liitä laite suuritehoiseen USB 2.0 -porttiin mukana toimitetun kaapelin avulla.

Huomautus: Jotkin USB 2.0 -portit ja lisälaitteet eivät tuota tarpeeksi virtaa iPadin lataamiseen. Kun näin käy, Ei lataa -viesti näkyy tilapalkissa akkusymbolin vieressä.

Näytön oikeassa yläkulmassa oleva akkukuvake näyttää akun lataustilan ja sen, kuinka paljon varausta akussa on suunnilleen jäljellä. Kun laite on yhdistetty virtalähteeseen, akkukuvakkeen vieressä näkyy pieni salamakuvake . Jos akkua ladataan iPadin synkronoinnin tai käytön aikana, lataaminen saattaa kestää kauemmin.

Uudelleenladattavien akkujen latauskertojen määrä on rajallinen, ja akku voidaan joutua lopulta vaihtamaan uuteen. Akun käyttöaika ja latauskertojen määrä vaihtelevat käytön ja asetusten mukaan. Lisätietoja siitä, kuinka kauan akun tulisi kestää latausten välillä, on iPadin teknisissä tiedoissa

Vinkkejä lataamiseen

Apple suosittelee, että iPad ladataan sen mukana toimitetulla USB-virtalähteellä. iPadin voi ladata millä tahansa Applen USB-virtalähteellä, ja lisäksi lataamiseen voi käyttää tietokoneen suuritehoista USB-porttia (lataaminen USB-portin kautta kestää kauemmin). Jos iPad on liitetty tietokoneen tavalliseen USB-porttiin (useimmat Windows- ja vanhemmat Mac-tietokoneet), se latautuu vain nukkumistilassa. Varmista, että tietokone on päällä, kun iPadia ladataan USB-portin kautta. Jos iPad on liitetty tietokoneeseen, joka on sammutettu tai nukkumis- tai valmiustilassa, iPadin akku jatkaa tyhjenemistään.

Lisätiedot

Jos iPadin akun varaus on hyvin heikko, näyttöön voi tulla jokin seuraavista vähäisestä varauksesta ilmoittavista symboleista. Ne ovat merkkinä siitä, että laitetta on ladattava 20 minuutin ajan, ennen kuin käyttöä voi jatkaa. Jos laitteen akun varaus on erittäin heikko, näyttö voi olla pimeänä jopa kaksi minuuttia virtalähteeseen kytkemisen jälkeen, ennen kuin akun vähäisestä varauksesta ilmoittava symboli näkyy. Jos valkoisia lataus- tai pistokesymboleja ei näy, liitä iPad sen mukana toimitettuun USB-virtalähteeseen.

Jos lataat iPadia tietokoneen USB 2.0 -portin kautta, varmista, että tietokone on verkkovirrassa ja että se ei ole valmius-, nukkumis- tai horrostilassa. iPad ei lataudu, kun se on yhdistetty vanhaan lisälaitteeseen, joka tukee ainoastaan FireWire-lataamista. Kun iPad yhdistetään tällaisiin lisälaitteisiin, siinä näkyy seuraava varoitusviesti:

Latausta ei tueta
"Lisälaitetta ei ehkä tueta." "Tällä lisälaitteella latausta ei tueta"

USB-virtalähteen tunnistaminen

Applen 10 W
USB-virtalähde
10 W
  • Kaikki iPhone-mallit
  • iPad (3. sukupolvi tai uudempi)
  • Kaikki iPad mini -mallit
Applen 12 W
USB-virtalähde
12 W
  • Kaikki iPhone-mallit
  • Kaikki iPad- ja iPad mini -mallit

Applen USB-
virtalähde
5 W
  • Kaikki iPhone-mallit
  • iPad mini (1. sukupolvi)
Applen 5 W
USB-virtalähde
5 W
  • Kaikki iPhone-mallit
  • iPad mini (1. sukupolvi)
Applen 5 W
USB-virtalähde
5 W
  • Kaikki iPhone-mallit
  • iPad mini (1. sukupolvi)
Muokattu viimeksi: 11.6.2014