Sprog

iBooks: Ofte stillede spørgsmål om iBooks og iBooks Store

Se de ofte stillede spørgsmål nedenfor, hvis du vil vide mere om iBooks og iBooks Store.

Vis alle | Skjul alle

Om iBooks og iBooks Store

Hvor finder jeg programmet iBooks?

Du kan hente programmet iBooks gratis fra App Store på din iPad, iPhone eller iPod touch.1

Kan iBooks fås i alle lande, der har en App Store?

Ja, der er adgang til iBooks og iBooks Store i alle lande med App Store. Indholdet i iBooks Store varierer fra land til land.

Hvad kræves der for at kunne bruge iBooks?

• iBooks kan bruges på iPad, iPhone og iPod touch med iOS 4 eller en nyere version.
  • Understøttelse af bøger sammen med iCloud forudsætter iOS 6 eller en nyere version samt en kompatibel enhed.
  • iBooks understøtter ePub-arkivformatet og PDF'er. Ikke alle PDF'er er kompatible med iBooks.
  • Hvis du vil indsætte bøger og PDF'er i iBooks, der ikke er fra iBooks Store, kræver det, at disse ikke er DRM-beskyttede, og at de synkroniseres via iTunes 10.5.3 eller en nyere version.
  • Synkronisering af bøger, der er lavet med iBooks Author, forudsætter iTunes 10.5.3 eller en nyere version. Bøger, der er lavet i iBooks Author, kan kun læses i iBooks på iPad.
  • Der er adgang til iBooks Store i mange lande. Udvalget af bøger i iBooks Store kan variere fra land til land.
  • Overførsel fra iBooks Store og brug af iCloud-funktioner forudsætter et Apple-id og internetadgang.
  • Alle bøger, der er lavet med iBooks Author, forudsætter iOS 5 eller en nyere version. iBooks Author 2.0 forudsætter iOS 5.1 eller en nyere version.

Hvordan får jeg adgang til iBooks Store?

Du skal have en internetforbindelse. På iOS-enheder er iBooks Store en del af iBooks. Hvis du trykker på symbolet for iBooks, vises din bogreol. Tryk på knappen Butik i øverste hjørne, hvorefter bogreolen vendes, så du kan se iBooks Store. I iBooks Store kan du gennemse bøger efter titel, forfatter og genre. Du kan også få vist udvalgte bøger og bøger, der er på bestsellerlister i New York Times (kun i USA). Tryk på en bog for at få vist flere oplysninger om den og hente et gratis uddrag. Når du køber en bog, vises den automatisk i din iBooks-bogreol.

Sådan administrerer du bøger og indhold i iBooks Store

Overføres uddrag af bøger fra iBooks Store til min iPad, iPhone eller iPod touch?

Ja, når du trykker på Get Sample (Hent uddrag) for en bog i iBooks Store, overfører iBooks et uddrag af bogen til din bogreol. Du kan læse dette uddrag og enten købe eller overføre hele bogen på den sidste side i uddraget. Når du har hentet hele bogen, erstattes uddraget i bogreolen med den samlede bog.

Hvor store er bøger fra iBooks Store typisk?

En bog fylder typisk ca. 2 MB. Bøger med forbedrede funktioner som lyd eller video varierer i størrelse afhængigt af indholdet. Det tager muligvis længere tid at hente bøger med forbedret indhold, og der kræves muligvis en Wi-Fi-forbindelse for at kunne foretag køb. iBooks Store indeholder lærebøger med en arkivstørrelse på op til 1-2 GB, som kræver en Wi-Fi-forbindelse, hvis de skal overføres til en iOS-enhed. Overførselshastigheden for lærebøger afhænger af din internetforbindelse.

Hvilke digitale bogarkivtyper understøtter iBooks?

iBooks understøtter den førende digitale bogarkivtype ePub. Du kan synkronisere de frit tilgængelige ePub-arkiver med iBooks ved hjælp af iTunes, eller du kan købe eller hente bøger fra iBooks Store. iBooks understøtter også PDF-formatet, som kan synkroniseres til iBooks manuelt. Ud over ePub og PDF understøtter iBooks 2.0 og nyere versioner det nye iBooks-format, der bruges i iBooks Author. På nuværende tidspunkt understøttes der ikke andre digitale bogarkivtyper.

Kan jeg købe en bog fra min computer.

I nogle lande kan du søge efter og købe bøger i iTunes Store på computeren. Flere oplysninger kan ses i denne artikel.

Kan jeg kopiere mine bøger til andre computere eller enheder?

Hvis automatiske overførsler er aktiveret, kan du automatisk overføre nye køb til andre computere og enheder. Se mere om automatiske overførsler i denne artikel.

Kan jeg overføre bøger fra andre websteder?

Ja, du kan overføre ePub-arkiver og PDF-arkiver til Mac-computer eller pc. Du kan føje dem til dit iTunes-bibliotek ved at vælge Arkiv > Føj til bibliotek eller trække ePub-arkivet eller PDF-arkivet til biblioteket med bøger på computeren. Hvis du vil læse disse bøger, skal du bare synkronisere dem til din enhed i de understøttede formater.

Kan jeg tage sikkerhedskopier af de bøger, jeg har købt?

Ja, alle de bøger, du har hentet i iBooks Store, føjes automatisk til dit iTunes-bibliotek, næste gang enheden synkroniseres med din computer. For at kunne gøre dette skal computeren være godkendt med samme konto, som er brugt til at overføre bøgerne fra iBooks Store.

Hvordan finder jeg ud af, hvilke bøger der er kopibeskyttede (DRM), og hvilke der ikke er?

I iTunes på computeren kan du få vist, hvilken type bog det drejer sig om, hvis du vælger bogen og derefter vælger Arkiv > Vis Info. Hvis Bog er markeret under Type, er det en bog, du har hentet via internettet. Står den opført som Købt bog, er det en bog uden DRM, som du har hentet i iBooks Store. Er den angivet som Beskyttet bog, er det en kopibeskyttet bog fra iBooks Store.

Kan jeg hente en tidligere købt bog igen uden at betale ekstra?

Ja, du kan overføre tidligere køb i iBooks Store uden ekstra omkostninger. Vælg Store (Butik) og derefter Purchased (Indkøb), hvis du vil overføre bogen igen. Find den bog, du vil overføre igen, og tryk på overførselsknappen. Du skal være logget på iBooks Store på iOS-enheden eller iTunes Store på computeren med det Apple-id, du oprindeligt brugte til at købe bogen, før du kan overføre den igen. Du kan få flere oplysninger om overførsel af tidligere købte bøger direkte til computeren i denne artikel. Tidligere køb er muligvis ikke tilgængelige, hvis de ikke længere findes i iBooks Store. Overførsel af tidligere køb er ikke kompatibel med iPhone 4 (CDMA-model).

Kan jeg give en bog som gave?

Nej, på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at give en bog fra iBooks Store som gave.

Er der en grænse for, hvor mange bøger jeg kan have?

Det antal bøger, der kan være i iBooks, afhænger af, hvor meget plads du har på din enhed. iBooks lægger i sig selv ingen begrænsninger på, hvor mange bøger der kan være i din bogreol.

Yderligere oplysninger

Se ofte stillede spørgsmål om funktioner i iBooks.

Bemærk: Nogle funktioner i iBooks er ikke tilgængelige i iTunes Store (App Store) i nogle lande.

1Kræver iPhone og iPod touch med iOS 4 eller nyere. iBooks er ikke kompatibel med den originale iPhone eller iPod touch (1. generation).

Vigtigt: Oplysninger om tredjepartswebsteder og -produkter er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for hverken godkendelse eller anbefaling. Apple påtager sig ikke noget ansvar for udvalget af, ydeevnen på eller brugen af oplysninger eller produkter, der findes på tredjepartswebsteder. Apple inkluderer kun disse som en service til vores brugere. Apple har ikke afprøvet de oplysninger, der findes på disse websteder, og fremsætter ingen erklæringer angående deres nøjagtighed eller pålidelighed. Der er altid en risiko forbundet med at bruge oplysninger eller produkter, der findes på internettet, og Apple påtager sig intet ansvar i denne forbindelse. Tredjepartswebsteder er uafhængige af Apple, og Apple har ikke kontrol over indholdet på sådanne websteder. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: 23-08-2013