Σχετικά με τις ανωμαλίες pixel οθόνης LCD για προϊόντα Apple που κυκλοφόρησαν το 2010 και αργότερα

Μάθετε σχετικά με τις ανωμαλίες των pixel, τους λόγους για τους οποίους εμφανίζονται τέτοιες ανωμαλίες και τι πρέπει να κάνετε αν πιστεύετε ότι ο αριθμός των ανωμαλιών pixel που εμφανίζει η οθόνη LCD είναι μεγαλύτερος του αποδεκτού.

Πολλά προϊόντα Apple χρησιμοποιούν οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD). Η τεχνολογία LCD χρησιμοποιεί σειρές και στήλες κατευθυνόμενων σημείων (pixel) που αποδίδουν κείμενο και εικόνες στην οθόνη. Κάθε pixel έχει τρία ξεχωριστά υπο-pixel —κόκκινο, πράσινο και μπλε— που επιτρέπουν την έγχρωμη απόδοση μιας εικόνας. Κάθε υπο-pixel έχει μια αντίστοιχη κρυσταλλολυχνία, υπεύθυνη για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση αυτού του υπο-pixel.

Ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης, μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες ή εκατομμύρια υπο-pixel στην οθόνη LCD. Για παράδειγμα, η οθόνη LCD που χρησιμοποιείται στο iMac (Retina 5K, 27 ιντσών, 2019) έχει ανάλυση οθόνης 5120 x 2880, που σημαίνει ότι υπάρχουν πάνω από 14,7 εκατομμύρια pixel. Κάθε pixel αποτελείται από ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα μπλε υπο-pixel, με αποτέλεσμα πάνω από 44 εκατομμύρια μεμονωμένα στοιχεία εικόνας στην οθόνη 27 ιντσών. Περιστασιακά, μια κρυσταλλολυχνία μπορεί να μην λειτουργεί τέλεια, με αποτέλεσμα το επηρεαζόμενο υπο-pixel να παραμένει απενεργοποιημένο (σκοτεινό) ή ενεργοποιημένο (φωτεινό). Με τα εκατομμύρια υπο-pixel σε μια οθόνη, μπορεί να υπάρχει ένας μικρός αριθμός τέτοιων κρυσταλλολυχνιών σε μια LCD. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φαίνεται ως ανωμαλία pixel λίγη σκόνη ή άλλο ξένο υλικό. Η Apple προσπαθεί να χρησιμοποιεί οθόνες LCD υψηλής ποιότητας στα προϊόντα της, ωστόσο μπορεί να προκύψουν ανωμαλίες pixel σε ένα μικρό ποσοστό των οθονών. 

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ανωμαλίες των pixel προκαλούνται από ένα κομμάτι ξένου υλικού που έχει παγιδευτεί κάπου στην οθόνη ή στην μπροστινή επιφάνεια της γυάλινης οθόνης. Το ξένο υλικό έχει τυπικά ακανόνιστο σχήμα και είναι συνήθως πιο αισθητό όταν εμφανίζεται σε λευκό φόντο. Το ξένο υλικό που βρίσκεται στην μπροστινή επιφάνεια της γυάλινης οθόνης μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας ένα πανί χωρίς χνούδι. Το ξένο υλικό που έχει παγιδευτεί εντός της οθόνης πρέπει να αφαιρεθεί από ένα Εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις Apple ή ένα Κατάστημα λιανικής πώλησης Apple. 

Αν ανησυχείτε για ανωμαλίες pixel στην οθόνη σας, μεταφέρετε το προϊόν Apple για πιο προσεκτικό έλεγχο σε ένα Apple Store, ένα Εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις Apple ή ένα Ανεξάρτητο κέντρο επισκευών. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση για την αξιολόγηση. Γνήσια εξαρτήματα Apple διατίθενται επίσης για επισκευές εκτός εγγύησης από την Αυτοεξυπηρετούμενη επισκευή.*

Ανωμαλία σκοτεινού pixel    Ανωμαλία φωτεινού pixel       Ξένο υλικό              

Δείγματα ανωμαλίας pixel

Μάθετε περισσότερα

Μάθε περισσότερα σχετικά με τις ανωμαλίες pixel σε προηγούμενα προϊόντα της Apple.

* Τα Ανεξάρτητα κέντρα επισκευών έχουν πρόσβαση σε γνήσια εξαρτήματα, εργαλεία, εκπαίδευση, οδηγούς σέρβις, διαγνωστικά και πόρους της Apple. Οι επισκευές από Ανεξάρτητα κέντρα επισκευών δεν καλύπτονται από την εγγύηση της Apple ή τα προγράμματα AppleCare, ωστόσο ενδέχεται να καλύπτονται από την εγγύηση επισκευής του ίδιου του κέντρου. Η Αυτοεξυπηρετούμενη επισκευή παρέχει πρόσβαση σε γνήσια εξαρτήματα, εργαλεία και εγχειρίδια επισκευής της Apple, έτσι ώστε οι πελάτες με εμπειρία στην πολυπλοκότητα της επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών να μπορούν να πραγματοποιούν τις δικές τους επισκευές εκτός εγγύησης. Επί του παρόντος, η Αυτοεξυπηρετούμενη επισκευή είναι διαθέσιμη σε ορισμένες χώρες ή περιοχές για συγκεκριμένα μοντέλα υπολογιστών Mac που κυκλοφόρησαν το 2020 ή αργότερα. Για να προβάλλετε τα εγχειρίδια επισκευής και να παραγγείλετε εξαρτήματα για κατάλληλα μοντέλα, μεταβείτε στη σελίδα Αυτοεξυπηρετούμενη επισκευή.

Ημερομηνία δημοσίευσης: