Köpa flera appfunktioner med köp inuti appar och prenumerationer

Läs om hur prenumerationer och köp inuti appar fungerar.

Vad är köp inuti appar?

Köp inuti appar är extrainnehåll eller prenumerationer som du köper i en app. Alla appar har inte köp inuti appar. Du kan kontrollera om det finns köp inuti appen innan du köper eller hämtar en app genom att leta upp den i App Store. Sedan letar du efter Köp inuti app i närheten av priset för appen eller knappen Hämta.

Det finns tre typer av köp inuti app – prenumerationer, icke förbrukningsbara köp och örbrukningsbara köp.

Vad är en prenumeration?

Med en prenumeration kan du genom att betala få tillgång till innehåll från en app eller tjänst under en period. Du kan till exempel prenumerera på Apple Music månadsvis. Prenumerationer omfattar tjänster som du registrerar dig för i en app, till exempel en video- eller musikströmningstjänst.

De flesta prenumerationer förnyas automatiskt tills du säger upp dem. I vissa appar och tjänster kan du välja hur ofta prenumerationerna förnyas. Du kan till exempel bli erbjuden veckovisa, månatliga, kvartalsvisa eller årliga prenumerationer.

Visa en lista över dina prenumerationer eller avbryt en prenumeration

Vad är ett icke förbrukningsbart köp inuti en app?

Här kommer några exempel på icke förbrukningsbara köp inuti appar:

• Ta bort reklam

• Låsa upp det fullständiga spelet

• Uppgradering till pro-version

• Bonusspelnivåer

Du köper de här artiklarna en gång och du kan överföra dem till andra enheter som är kopplade till ditt Apple-ID. Om du förlorar icke förbrukningsbara köp kanske du kan återskapa dem utan kostnad.

Återskapa köp inuti appar

Vad är ett förbrukningsbart köp inuti en app?

Här kommer några exempel på förbrukningsbara köp i appar:

• Spelvaluta, som mynt och juveler

• Extra hälsopoäng i ett spel

• Ett paket med exporter till ett nytt filformat

Du måste köpa de här artiklarna varje gång du vill ha dem och du kan inte hämta dem kostnadsfritt på nytt. Om du tar bort och installerar om en app eller om du installerar en app på en ny enhet kan köp som är förbrukningsbara försvinna. Om du till exempel installerar ett spel på en iPad som du började spela på din iPhone synkroniseras spelnivåerna, men den extra hälsa som du köpte på din iPhone synkroniseras inte.

Om att dela köp inuti appar

Om du använder Familjedelning kommer du kanske att kunna dela vissa prenumerationer med familjemedlemmar. Förbrukningsbara köp inuti appar går inte att dela.

Ta reda på hur du delar en Apple-prenumeration med en familjemedlem

Om du vill ha mer information om prenumerationer och köp inuti appar kan du läsa villkoren för Apple-medietjänster.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.