Använda din iMac som bildskärm med målbildskärmsläge

Målbildskärmsläge är en funktion som är tillgänglig på vissa äldre Mac-modeller.

Ingen bildtext för denna bild

Följande äldre iMac-modeller kan användas som en extern bildskärm när de ansluts till en annan äldre Mac-modell.

iMac-modeller lanserade 2011, 2012, 2013 och mitten av 2014

Så här använder du någon av dessa iMac-modeller som en extern bildskärm:

• Den iMac som används som bildskärm måste ha macOS High Sierra eller tidigare installerat.

• Den andra Mac-datorn som du ansluter den till måste ha lanserats 2019 eller tidigare och ha macOS Catalina eller tidigare installerat.

• Kabeln som ansluter de båda Mac-datorerna måste vara en Thunderbolt-Thunderbolt- eller Thunderbolt 2Thunderbolt 2kabel.

iMac-modeller 24 tum och 27 tum lanserades 2009 och 2010

Så här använder du någon av dessa iMac-modeller som en extern bildskärm:

• Den iMac som används som bildskärm måste ha macOS High Sierra eller tidigare installerat.

• Den andra Mac-datorn som du ansluter den till måste ha lanserats 2019 eller tidigare och ha macOS Catalina eller tidigare installerat.

• Kabeln som ansluter de två Mac-datorerna måste vara en Mini DisplayPortDisplayPort-kabel.

Så här använder du målbildskärmsläget

1. Se till att din iMac har startat och att den uppfyller systemkraven ovan.

2. Se till att den andra Mac-datorn har startat och är inloggad på ett macOS-användarkonto.

3. Du kan använda fler än en iMac som bildskärm om du använder en Thunderbolt-kabel för att ansluta varje iMac direkt till en Thunderbolt-port på den andra Mac-datorn (inte den andra iMac-datorn).

You can use more than one iMac as a display, if each iMac is using a Thunderbolt cable to connect directly to a Thunderbolt port on the other Mac (not the other iMac).

4. Tryck på Kommando-F2 på iMac-datorns tangentbord. Du bör nu se den andra Mac-datorns skrivbord.

5. Avsluta målbildskärmsläget genom att trycka på Kommando-F2 igen. Du kan även koppla från kabeln eller starta om någon av Mac-datorerna.

Program som var öppna på din iMac när du aktiverade målbildskärmsläget fortsätter att vara öppna i målbildskärmsläget. Om du till exempel börjar spela musik på din iMac och sedan aktiverar målbildskärmsläget pausas inte musiken på din iMac.

Den andra Mac-datorn kan inte använda iMac-datorns inbyggda kamera eller portar. Du kan använda externa enheter med din andra Mac-dator genom att ansluta dem direkt till den andra Mac-datorn, inte till din iMac.

Styra ljusstyrka och ljud

Om du vill använda de inbyggda högtalarna på din iMac för att spela upp ljud från den andra Mac-datorn:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar, klicka på Ljud och sedan på Utdata.

2. Välj iMac-datorn som enhet för utljud.

Du kan sedan använda ljud- och medietangenterna på den andra Mac-datorns tangentbord för att justera volymen och styra medieuppspelningen.

Du kan ändra ljusstyrkan på iMac-bildskärmen i målbildskärmsläget med hjälp av Inställningspanelen Bildskärmar på den andra Mac-datorn eller med ljusstyrketangenternaljusstyrketangenterna på den andra Mac-datorns tangentbord.

Om målbildskärmsläget inte fungerar

Om den andra Mac-datorns skrivbord inte visas på din iMac kan du börja med att prova följande steg:

1. Starta om din iMac.

2. Starta om den andra Mac-datorn.

3. Koppla från Thunderbolt- eller Mini DisplayPort-kabeln från den andra Mac-datorn och anslut den sedan igen.

4. Tryck på Kommando-F2 på din iMac.

Om det inte fungerar kan du prova dessa lösningar:

• Om du för närvarande är inloggad på iMac-datorn som du vill använda som bildskärm väljer du Apple-menyn  > Logga ut för att komma tillbaka till inloggningsfönstret Tryck sedan på Kommando-F2 igen.

• Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Tangentbord. Om Använd F1, F2 osv. som vanliga funktionstangenter är markerat används Kommando-Fn-F2 i stället för Kommando-F2 för målbildskärmsläget. Det kan också hjälpa att använda tangentbordet som levererades med din iMac. Vissa tangentbord från tredje part och äldre tangentbord från Apple saknar stöd för målbildskärmsläget.

• Se till att din iMac har macOS High Sierra 10.13.6 eller tidigare. Du kan inte använda målbildskärmsläget med senare versioner av macOS eller med Boot Camp och Windows.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.