Wifi-afvangnetwerken gebruiken op een iPhone of iPad

Lees hier hoe je wifi-afvangnetwerken gebruikt. Dit zijn openbare netwerken waarop je een abonnement neemt of waarvoor je betaalt.

Wat is een afvangnetwerk?

Afvangnetwerken worden ook 'betaalde' netwerken of 'wifihotspots' genoemd. Je vindt deze netwerken in cafés, internetcafés, hotels, luchthavens en andere openbare plaatsen. In sommige landen en regio's worden afvangnetwerken gesponsord en onderhouden door mobiele aanbieders.

Verbinding maken met een wifi-afvangnetwerk

1. Tik op 'Instellingen' > 'Wifi'.

2. Tik op de naam van het netwerk en wacht tot een inlogscherm wordt weergegeven. Of tik op de infoknopNo alt supplied for Image naast de naam van het netwerk en tik vervolgens op 'Verbind met netwerk'.

3. Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in, voer een e-mailadres in of accepteer de algemene voorwaarden wanneer hierom wordt gevraagd.

Nadat je bent ingelogd, heb je toegang tot het internet. Bij het gebruik van wifi-afvangnetwerken zijn mogelijk tarieven en andere kosten van toepassing. Neem voor meer informatie contact op met de netwerkaanbieder.

Als je annuleert alvorens verbinding te maken met het netwerk

Als je op het inlogscherm op 'Annuleer' tikt, wordt het apparaat losgekoppeld van het wifi-afvangnetwerk.

Als je verbinding hebt gemaakt vanuit het wifischerm door op de infoknopNo alt supplied for Image te tikken, wordt er een bericht weergegeven dat het netwerk niet verbonden is met het internet. Je kunt een van deze opties kiezen:

• Zonder internet: Door deze optie te kiezen, wordt het welkomstscherm gesloten en 'Log automatisch in' uitgeschakeld voor het netwerk. Je apparaat blijft gekoppeld met het netwerk en je kunt het netwerk op andere manieren gebruiken.

• Ander netwerk: Door deze optie te kiezen, wordt het welkomstscherm gesloten en je apparaat losgekoppeld van het netwerk. Je gaat terug naar het scherm met wifi-instellingen, waar je een ander netwerk kunt kiezen.

• Annuleer: Door deze optie te kiezen, ga je terug naar het welkomstscherm.

Als je niet automatisch verbinding kunt maken met een netwerk

Je iPhone of iPad onthoudt het netwerk en de inloggegevens, zodat je automatisch opnieuw verbinding kunt maken met dat netwerk wanneer je je binnen het bereik ervan bevindt.

Als je apparaat niet automatisch verbinding maakt met een wifi-afvangnetwerk:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Wifi'.

2. Tik op de infoknopNo alt supplied for Image naast de netwerknaam.

3. Zorg dat 'Verbind automatisch' is ingeschakeld.

Als je niet automatisch verbinding wilt maken, schakel je'Verbind automatisch' uit. Als je het welkomstscherm wilt zien wanneer je de volgende keer verbinding maakt met het netwerk, schakelt je 'Log automatisch in' uit.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.