Bruk Hjemmedeling for å dele mediefiler fra en datamaskin med andre enheter

Med Hjemmedeling kan du dele, strømme og importere mediefiler fra opptil fem datamaskiner som er tilkoblet Wi-Fi-nettverket i hjemmet ditt.

Før du konfigurerer Hjemmedeling

Apper og funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Konfigurere Hjemmedeling

Før du kan bruke Hjemmedeling, må du konfigurere det på Mac eller PC.

Konfigurere Hjemmedeling på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk på Generelt i sidepanelet.

2. Klikk på Deling til høyre.

3. Slå på mediedeling, og klikk deretter på Info-knappenNo alt supplied for Image ved siden av den.

4. Velg Hjemmedeling, skriv inn Apple-ID-en din og klikk på Slå på Hjemmedeling. Bruk samme Apple-ID på alle datamaskiner og enheter i Hjemmedeling-nettverket.

Konfigurere Hjemmedeling på PC

1. Åpne iTunes for Windows.

2. Hvis du ikke er logget på, må du logge på med Apple-ID-en din. Bruk samme Apple-ID på alle datamaskiner og enheter i Hjemmedeling-nettverket.

3. På menylinjen øverst i iTunes-vinduet velger du Fil > Hjemmedeling > Slå på Hjemmedeling.

Du kan bruke Hjemmedeling med opptil fem datamaskiner som er tilkoblet Wi-Fi- eller Ethernet-nettverket i hjemmet ditt.

Bruke Hjemmedeling

På Mac eller PC kan du bruke Hjemmedeling til å se delte biblioteker fra andre datamaskiner som er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket og logget på med den samme Apple-ID-en.

For å se et delt bibliotek fra en datamaskin på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV må du være logget på med samme Apple-ID som datamaskinen og koblet til samme Wi-Fi-nettverk.

Du kan bruke Hjemmedeling for å få tilgang til mediebiblioteket ditt på tvers av datamaskiner som er tilkoblet samme Wi-Fi-nettverk. Og du kan strømme musikk, filmer og TV-programmer fra én autorisert datamaskin til en annen. Påse at maskinene er slått på, er våkne og har Musikk-appen eller iTunes for Windows åpen.

Bruke Hjemmedeling på Mac

Slik får du tilgang til mediebiblioteket ditt:

1. Åpne Musikk-programmet.

2. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID. Bruk samme Apple-ID på alle datamaskiner og enheter i Hjemmedeling-nettverket.

3. I sidepanelet klikker du på Bibliotek.

4. Klikk på mediebiblioteket.

For å gå tilbake til musikkbiblioteket klikker du på Koble fraNo alt supplied for Image i sidepanelet.

Bruke Hjemmedeling på PC

Du kan bruke Hjemmedeling til å strømme musikk, filmer og TV-programmer fra én autorisert datamaskin til en annen. Bare pass på at maskinene er slått på, er våkne og har Musikk-appen eller iTunes for Windows åpen.

Hvis du vil se alle delte biblioteker, klikker du på MusikkNo alt supplied for Image øverst til venstre i iTunes-vinduet.

Bruke Hjemmedeling på iPhone, iPad eller iPod touch

For å bruke Hjemmedeling for å få tilgang til datamaskinens mediebibliotek på iPhone, iPad eller iPod touch logger du på Hjemmedeling på enheten:

1. For å se et musikkbibliotek går du til Innstillinger > Musikk. For å se et videobibliotek går du til Innstillinger > TV > iTunes-videoer.

2. Under Hjemmedeling trykker du på Logg på.

3. Logg på med Apple-ID. Bruk samme Apple-ID på alle datamaskiner og enheter i Hjemmedeling-nettverket.

Når du har logget på, kobler du iPhone, iPad eller iPod touch til samme Wi-Fi-nettverk som datamaskinen og åpner Musikk-appen, Apple TV-appen eller iTunes for Windows på datamaskinen.

Se delt musikk

1. Åpne Musikk-appen, og trykk på Bibliotek.

2. Trykk på Hjemmedeling. Ser du det ikke? Trykk på Rediger, velg Hjemmedeling, og trykk på Ferdig.

3. Velg et delt bibliotek.

Se delte videoer

1. Åpne TV-appen.

2. Trykk på Bibliotek.

3. Velg et delt bibliotek.

Bruke Hjemmedeling på Apple TV

For å bruke Hjemmedeling for å få tilgang til datamaskinens mediebibliotek på Apple TV logger du på Hjemmedeling på Apple TV:

1. Gå til Innstillinger > Brukere og kontoer > Hjemmedeling.

2. Velg Slå på Hjemmedeling.

3. Logg på med Apple-ID. Bruk samme Apple-ID på alle datamaskiner og enheter i Hjemmedeling-nettverket.

Når du har logget på, følger du denne fremgangsmåten for å få tilgang til datamaskinens mediebibliotek på Apple TV:

1. Koble Apple TV til samme Wi-Fi-nettverk som datamaskinen.

2. På datamaskinen åpner du Musikk-appen, Apple TV-appen eller iTunes for Windows.

3. På Apple TV går du til Hjem-skjermen, velger Datamaskiner og velger et delt bibliotek.

Du kan også vise bilder fra datamaskinen på Apple TV.

• På Mac: Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Generelt i sidepanelet. Klikk på Deling til høyre. Slå på mediedeling, og klikk deretter på Info-knappenNo alt supplied for Image ved siden av den. Deretter velger du Del bilder med Apple TV.

• På PC: Åpne iTunes for Windows. På menylinjen går du til Fil > Hjemmedeling og velger Velg bilder som skal deles med Apple TV.

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk på Generelt i sidepanelet.

2. Klikk på Deling til høyre.

3. Klikk på Slå på mediedeling, og klikk deretter på Info-knappenNo alt supplied for Image ved siden av den.

4. Velg Hjemmedeling, skriv inn Apple-ID-en din og klikk på Slå på Hjemmedeling. Bruk samme Apple-ID på alle datamaskiner og enheter i Hjemmedeling-nettverket. og logg på med Apple-ID-en din. Bruk samme Apple-ID på alle datamaskiner og enheter i Hjemmedeling-nettverket.

5. Klikk på Slå på Hjemmedeling.