Median jakaminen tietokoneesta muihin laitteisiin Kotijaon avulla

Kotijaon avulla voit jakaa, striimata ja tuoda mediaa enintään viidestä tietokoneesta, jotka ovat yhteydessä kotisi Wi-Fi-verkkoon.

Ennen Kotijaon käyttöönottamista

Apit ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue lisätietoja siitä, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Kotijaon ottaminen käyttöön

Kotijako pitää ottaa käyttöön, ennen kuin voit käyttää sitä Macissa tai Windows-tietokoneessa.

Kotijaon käyttöönotto Macissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten sivupalkissa Yleiset.

2. Klikkaa oikealla Jako.

3. Ota Median jakaminen käyttöön ja klikkaa sitten sen vieressä olevaa Tiedot-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Valitse Kotijako, anna Apple ID:si ja klikkaa Ota kotijako käyttöön. Käytä samaa Apple ID:tä kaikissa Kotijako-verkon tietokoneissa ja laitteissa.

Kotijaon käyttöönotto Windows-tietokoneessa

1. Avaa iTunesin Windows-versio.

2. Jos et ole kirjautunut sisään, kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Käytä samaa Apple ID:tä kaikissa Kotijako-verkon tietokoneissa ja laitteissa.

3. Valitse iTunes-ikkunan yläreunan valikkorivistä Tiedosto > Kotijako > Laita Kotijako päälle.

Voit käyttää Kotijakoa enintään viidessä tietokoneessa, jotka ovat yhteydessä kotisi Wi-Fi- tai Ethernet-verkkoon.

Kotijaon käyttäminen

Voit käyttää Kotijakoa Macissa tai Windows-tietokoneessa, kun haluat nähdä jaetut kirjastot muissa tietokoneissa, jotka ovat yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon ja joissa on kirjauduttu samalla Apple ID:llä.

Tietokoneen jaetun kirjaston näkeminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Apple TV:ssä edellyttää, että kirjautumiseen on käytetty samaa Apple ID:tä kuin tietokoneessa ja että laitteet ovat yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon.

Kotijaon avulla voit käyttää mediakirjastoasi kaikissa tietokoneissa, jotka ovat samassa Wi-Fi-verkossa. Lisäksi voit striimata musiikkia, elokuvia ja TV-ohjelmia yhdestä valtuutetusta tietokoneesta toiseen. Varmista vain, että tietokoneet ovat päällä ja hereillä ja että niissä on avoinna Musiikki-appi tai iTunesin Windows-versio.

Kotijaon käyttäminen Macissa

Mediakirjaston käyttäminen:

1. Avaa Musiikki-appi.

2. Jos et ole kirjautunut sisään, kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Käytä samaa Apple ID:tä kaikissa Kotijako-verkon tietokoneissa ja laitteissa.

3. Klikkaa sivupalkissa Kirjasto.

4. Klikkaa mediakirjastoa.

Jos haluat palata musiikkikirjastoosi, klikkaa sivupalkissa olevaa Poista käytöstä -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Kotijaon käyttäminen Windows-tietokoneessa

Kotijaon avulla voit striimata musiikkia, elokuvia ja TV-ohjelmia yhdestä valtuutetusta tietokoneesta toiseen. Varmista vain, että tietokoneet ovat päällä ja hereillä, ja että niissä on avoinna Musiikki-appi tai iTunesin Windows-versio.

Näet kaikki jaetut kirjastosi valitsemalla iTunes-ikkunan vasemmasta yläkulmasta MusiikkiKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Kotijaon käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Voit käyttää tietokoneen mediakirjastoa Kotijaon avulla iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa kirjautumalla laitteella Kotijakoon:

1. Siirry musiikkikirjastoon valitsemalla Asetukset > Musiikki. Siirry videokirjastoon valitsemalla Asetukset > TV > iTunes-videot.

2. Napauta Kotijako-kohdassa Kirjaudu sisään.

3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Käytä samaa Apple ID:tä kaikissa Kotijako-verkon tietokoneissa ja laitteissa.

Kun olet kirjautunut sisään, yhdistä iPhone, iPad tai iPod touch samaan Wi-Fi-verkkoon kuin tietokone ja avaa tietokoneessa Musiikki-appi, Apple TV -appi tai iTunesin Windows-versio.

Jaetun musiikin tarkasteleminen

1. Avaa Musiikki-appi ja napauta Kirjasto.

2. Napauta Kotijako. Eikö sitä näy? Napauta Muokkaa, valitse Kotijako ja napauta Valmis.

3. Valitse jaettu kirjasto.

Jaettujen videoiden tarkasteleminen

1. Avaa TV-appi.

2. Napauta Kirjasto.

3. Valitse jaettu kirjasto.

Kotijaon käyttäminen Apple TV:ssä

Tietokoneen mediakirjaston käyttäminen Kotijaon avulla Apple TV:ssä edellyttää, että kirjaudut Apple TV:ssä Kotijakoon:

1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Kotijako.

2. Valitse Laita Kotijako päälle.

3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Käytä samaa Apple ID:tä kaikissa Kotijako-verkon tietokoneissa ja laitteissa.

Kun olet kirjautunut sisään, pääset käyttämään tietokoneen mediakirjastoa Apple TV:ssä seuraavasti:

1. Yhdistä Apple TV samaan Wi-Fi-verkkoon kuin tietokone.

2. Avaa tietokoneessa Musiikki-appi, Apple TV -appi tai iTunesin Windows-versio.

3. Siirry Apple TV:ssä Koti-valikkoon, valitse Tietokoneet ja valitse jaettu kirjasto.

Voit myös tarkastella tietokoneessasi olevia kuvia Apple TV:n kautta.

• Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten sivupalkissa Yleiset. Klikkaa oikealla Jako. Ota Median jakaminen käyttöön ja klikkaa sitten sen vieressä olevaa Tiedot-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Valitse sitten Jaa kuvia Apple TV:llä.

• Windows-tietokone: Avaa iTunesin Windows-versio. Valitse valikkorivillä Tiedosto > Kotijako ja valitse sitten Valitse Apple TV:llä jaettavat kuvat.

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten sivupalkissa Yleiset.

2. Klikkaa oikealla Jako.

3. Klikkaa Ota Median jakaminen käyttöön ja klikkaa sitten sen vieressä olevaa Tiedot-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Valitse Kotijako, anna Apple ID:si ja klikkaa Ota kotijako käyttöön. Käytä samaa Apple ID:tä kaikissa Kotijako-verkon tietokoneissa ja laitteissa. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Käytä samaa Apple ID:tä kaikissa Kotijako-verkon tietokoneissa ja laitteissa.

5. Klikkaa Laita Kotijako päälle.