Koble en AirPrint-skriver til et wifi-nettverk

Du kan koble en AirPrint-skriver til et wifi-nettverk for trådløs utskrift fra Mac, iPhone eller iPad.

Denne generelle informasjonen er ikke spesifikk for bestemte AirPrint-aktiverte skrivere. Hvis du vil ha mer detaljert informasjon, må du sjekke dokumentasjonen som fulgte med skriveren eller kontakte produsenten.

Hvis skriveren har en innebygd skjerm

På skrivere med berøringsskjerm eller en annen innebygd skjerm (kontrollpanel) må du vanligvis bruke skjermen for å velge eller skrive inn navnet og passordet for wifi-nettverket. Du finner mer informasjon i dokumentasjonen som fulgte med skriveren.

Hvis skriveren kan koble til Macen via USB

Du kan kanskje bruke en USB-tilkobling for å konfigurere wifi-utskrift.

1. Koble skriveren til Macen med riktig USB-kabel.

2. Installer Mac-programvaren som fulgte med skriveren, og kontroller at den inkluderer en assistent for skriverkonfigurasjon.

3. Bruk assistenten for skriverkonfigurasjon til å koble skriveren til wifi-nettverket. Du finner mer informasjon i dokumentasjonen som fulgte med skriveren.

4. Koble USB-kabelen fra skriveren og Macen. Skriveren må forbli tilkoblet wifi-nettverket.

Hvis skriveren bruker WPS (Wi-Fi Protected Setup)

Hvis wifi-ruteren ikke er laget av Apple, leser du gjennom dokumentasjonen for skriveren for å finne ut hvordan du legger til en WPS-skriver.

Hvis wifi-ruteren er en AirPort-basestasjon:

1. Åpne AirPort-verktøy, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.

2. Velg basestasjonen din i AirPort-verktøy, og oppgi deretter basestasjonens passord hvis du blir bedt om det.

3. I menylinjen velger du Basestasjon > Legg til WPS-skriver.

4. Velg enten «Første forsøk» eller «PIN» som typen WPS-tilkobling du vil tillate. Klikk deretter på Fortsett.

• Hvis du valgte «Første forsøk» trykker du på WPS-knappen på skriveren. Når skriverens MAC-adresse vises i AirPort-verktøy, klikker du på Ferdig.

• Hvis du valgte «PIN», skriver du inn PIN-koden for skriveren, som skal være oppført i dokumentasjonen som fulgte med den. Klikk deretter på Fortsett. Når skriverens MAC-adresse vises i AirPort-verktøy, klikker du på Ferdig.

5. Avslutt AirPort-verktøy.

Hvis skriveren kan opprette et wifi-nettverk ved behov

Du kan kanskje bruke skriverens egne wifi-nettverk for å konfigurere wifi-utskrift.

1. Installer Mac-programvaren som fulgte med skriveren, og kontroller at den inkluderer en assistent for skriverkonfigurasjon.

2. Påse at skriverens wifi-nettverk er slått på. Du finner mer informasjon i dokumentasjonen som fulgte med skriveren.

3. Fra Wifi-menyenWifi-menyen på menylinjen velger du navnet på skriverens wifi-nettverk. Macen vil ikke kunne koble til internett eller andre tjenester i det vanlige wifi-nettverket mens den er koblet til skriverens nettverk.

4. Bruk assistenten for skriverkonfigurasjon til å koble skriveren til wifi-nettverket. Du finner mer informasjon i dokumentasjonen som fulgte med skriveren. Skriveren kan startes på nytt før den kobler til nettverket.

5. Gå tilbake til wifi-menyen på Macen og endre tilbake til wifi-nettverket ditt.

Finn ut mer

Når skriveren er koblet til wifi-nettverket, kan du begynne å skrive ut:

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.