Talen

OS X: een niet-reagerend programma stoppen met Forceer stop

Lees hier hoe u een programma dat niet reageert, stopt met Forceer stop.

Met de functie Forceer stop van OS X kunt u een programma stoppen, zelfs als het niet reageert.

Belangrijk: doorgaans moet u een programma niet geforceerd stoppen om het te sluiten. Wanneer een programma geforceerd wordt gestopt, worden alle niet-bewaarde wijzigingen aan open documenten niet bewaard. Probeer dus eerst deze methoden om het programma zoals gewoonlijk te sluiten:

1. Kies 'Stop' in het programmamenu. In Safari bijvoorbeeld kiest u Safari > Stop Safari.
  2. Kies 'Stop' door met de rechtermuisknop te klikken of te Control-klikken op het symbool van het programma in het Dock.

Als u het programma niet kunt stoppen met de bovenstaande stappen, gebruikt u een van deze stappen om het programma geforceerd te stoppen:

• Schakel over naar een ander programma, zoals de Finder, en kies vervolgens 'Forceer stop' in het menu Apple. Selecteer het programma dat niet reageert in het venster 'Programma's geforceerd stoppen' en klik op 'Forceer stop'.
  • Druk op Command-Option-Esc, selecteer het programma dat niet reageert in het geopende venster 'Programma's geforceerd stoppen' en klik op 'Forceer stop'.
  • Houd de toetsen Control en Option op het toetsenbord ingedrukt en klik op het symbool van het programma dat niet reageert in het Dock. Selecteer 'Forceer stop' in het menu dat verschijnt.
  • Open Activiteitenweergave in de map Hulpprogramma's of via het menu Spotlight. Selecteer het programma dat niet reageert in het venster Activiteitenweergave. Kies in het menu Weergave de optie 'Stop proces' of klik op de knop 'Stop een proces geforceerd' in de knoppenbalk van het venster van Activiteitenweergave.
  • Druk gedurende drie seconden op Command-Option-Shift-Esc om het programma dat niet reageert geforceerd te stoppen als u niet kunt overschakelen naar een ander programma. Met deze toetsencombinatie geeft u OS X de opdracht om het programma op de voorgrond geforceerd te stoppen.

Additional Information

OS X start automatisch de Finder opnieuw wanneer het programma is gestopt. Als de Finder niet meer reageert, gebruikt u 'Forceer stop' om deze opnieuw te starten. Selecteer 'Finder' in het venster 'Programma's geforceerd stoppen' en klik op 'Start opnieuw'.

Laatst gewijzigd op: 11-jan-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 11-jan-2014
  • Article: HT3411
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)