Over de beveiligingsinhoud van de QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van de QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Meer informatie over Apple productbeveiliging vind je op de website Apple productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruik je de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Zie Apple beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent

• QuickTime MPEG-2 Playback Component for Windows

CVE-ID: CVE-2009-0008

Beschikbaar voor: Windows Vista, XP SP2 en SP3

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigd filmbestand kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er bestaat een invoervalidatieprobleem in de QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent voor Windows. Het openen van een kwaadwillig vervaardigd filmbestand kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Deze update verhelpt het probleem door aanvullende validatie van MPEG-2-bestanden uit te voeren. Dit probleem is niet van toepassing op systemen met Mac OS X. Met dank aan Richard Lemon van Code Lemon voor het melden van dit probleem.

De QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent wordt niet standaard geïnstalleerd en wordt afzonderlijk van QuickTime geleverd. Meer informatie vind je op http://www.apple.com/quicktime/mpeg2/. Als je een eerdere versie van de QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent hebt gekocht en gedownload via de Apple Store, kun je de bijgewerkte versie gratis downloaden.

De stappen om te bepalen of een systeem de bijgewerkte versie heeft, vind je hier. Het versienummer van de bijgewerkte QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent voor Windows is 7.60.92.0.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn geproduceerd, wordt alleen ter informatie verstrekt en vormt geen aanbeveling of goedkeuring van Apple. Neem voor meer informatie contact op met de leverancier.