Om säkerhetsinnehållet i QuickTime 7.6

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i QuickTime 7.6, som kan hämtas och installeras via inställningarna för Programvaruuppdatering eller från Apples hämtningsbara filer.

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Mer information om Apples produktsäkerhet finns på webbplatsen för Apples Product Security.

Information om PGP-nyckeln från Apple Product Security finns i Så här använder du en PGP-nyckel från Apple Product Security.

Om möjligt används CVE-ID:n som referenser till ytterligare information om säkerhetsproblem.

Mer information om andra säkerhetsuppdateringar finns i ”Apples säkerhetssläpp”.

QuickTime 7.6

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2009-0001

Tillgängligt för: Mac OS X v10.4.9 - v10.4.11, Mac OS X v10.5 eller senare, Windows Vista, XP SP2 och SP3

Effekt: Åtkomst till en RTSP-webbadress med skadligt innehåll kan leda till att program oväntat avslutas eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: En heap-buffertöversvämning förekommer i QuickTimes hantering av RTSP-webbadresser. Åtkomst till en RTSP-webbadress med skadligt innehåll kan leda till att program oväntat avslutas eller körning av opålitlig kod. Den här uppdateringen åtgärdar problemet genom att utföra ytterligare validering av RTSP-webbadresser. Tack till Attila Suszter som rapporterade problemet.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2009-0002

Tillgängligt för: Mac OS X v10.4.9 - v10.4.11, Mac OS X v10.5 eller senare, Windows Vista, XP SP2 och SP3

Effekt: Uppspelning av en QTVR-filmfil med skadligt innehåll kan leda till att program oväntat avslutas eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: En heap-buffertöversvämning förekommer i QuickTimes hantering av THKD-atomer i QTVR-filmfiler (QuickTime Virtual Reality). Uppspelning av en QTVR-filmfil med skadligt innehåll kan leda till att program oväntad avslutas eller körning av opålitlig kod. Den här uppdateringen åtgärdar problemet genom förbättrad kontroll av gränserna. Tack till en anonym forskare från TippingPoints Zero Day Initiative som rapporterade problemet.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2009-0003

Tillgängligt för: Mac OS X v10.4.9 - v10.4.11, Mac OS X v10.5 eller senare, Windows Vista, XP SP2

Effekt: Uppspelning av en AVI-filmfil med skadligt innehåll kan leda till att program oväntad avslutas eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: En heap-buffertöversvämning kan uppstå vid bearbetning av en AVI-filmfil. Uppspelning av en AVI-filmfil med skadligt innehåll kan leda till att program oväntat avslutas eller körning av opålitlig kod. Den här uppdateringen åtgärdar problemet genom förbättrad kontroll av gränserna. Tack till en anonym forskare från TippingPoints Zero Day Initiative som rapporterade problemet.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2009-0004

Tillgängligt för: Mac OS X v10.4.9 - v10.4.11, Mac OS X v10.5 eller senare, Windows Vista, XP SP2 och SP3

Effekt: Uppspelning av en filmfil med skadligt innehåll kan leda till att program oväntat avslutas eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: En buffertöversvämning förekommer i hanteringen av MPEG-2-videofiler med MP3-ljudinnehåll. Uppspelning av en filmfil med skadligt innehåll kan leda till oväntad programavslutning eller körning av opålitlig kod. Den här uppdateringen åtgärdar problemet genom förbättrad kontroll av gränserna. Tack till Chad Dougherty vid CERT Coordination Center som rapporterade problemet.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2009-0005

Tillgängligt för: Mac OS X v10.4.9 - v10.4.11, Mac OS X v10.5 eller senare, Windows Vista, XP SP2 och SP3

Effekt: Uppspelning av en filmfil med skadligt innehåll kan leda till att program oväntat avslutas eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel förekommer i QuickTimes hantering av H.263-kodade filmfiler. Uppspelning av en filmfil med skadligt innehåll kan leda till oväntad programavslutning eller körning av opålitlig kod. Den här uppdateringen åtgärdar problemet genom att utföra ytterligare validering av H.263-kodade filmfiler. Tack till Dave Soldera på NGS Software som rapporterade problemet.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2009-0006

Tillgängligt för: Mac OS X v10.4.9 - v10.4.11, Mac OS X v10.5 eller senare, Windows Vista, XP SP2 och SP3

Effekt: Uppspelning av en filmfil med skadligt innehåll kan leda till att program oväntat avslutas eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett signedness-problem förekommer i QuickTimes hantering av Cinepak-kodade filmfiler, vilket kan leda till heap-buffertöversvämning. Uppspelning av en filmfil med skadligt innehåll kan leda till oväntad programavslutning eller körning av opålitlig kod. Den här uppdateringen åtgärdar problemet genom att utföra ytterligare validering av filmfiler. Tack till en anonym forskare från TippingPoints Zero Day Initiative som rapporterade problemet.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2009-0007

Tillgängligt för: Mac OS X v10.4.9 - v10.4.11, Mac OS X v10.5 eller senare, Windows Vista, XP SP2 och SP3

Effekt: Uppspelning av en filmfil med skadligt innehåll kan leda till att program oväntat avslutas eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: En heap-buffertöversvämning förekommer i QuickTimes hantering av jpeg-atomer i QuickTime-filmfiler. Uppspelning av en filmfil med skadligt innehåll kan leda till oväntad programavslutning eller körning av opålitlig kod. Den här uppdateringen åtgärdar problemet genom förbättrad kontroll av gränserna. Tack till en anonym forskare från TippingPoints Zero Day Initiative som rapporterade problemet.

Viktigt! Information om produkter som inte tillverkas av Apple ges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Kontakta säljaren för ytterligare information.