Vannskade og annen væskeskade på iPhone eller iPod dekkes ikke av garantien

Service for væskeskade på iPhone eller iPod dekkes ikke av Apples ett-års begrensede garanti.

Finn ut om din iPhone eller iPod har blitt utsatt for væske

Hvis iPhone eller iPod blir skadet av væske (f.eks. kaffe eller brus), dekkes ikke servicen for væskeskaden av Apples ett-års begrensede garanti, men du kan ha rettigheter etter forbrukerlovgivningen. iPhone og de fleste iPod-enheter som er produsert etter 2006, har innebygde væskekontaktindikatorer som viser om enheten har vært i kontakt med vann eller vannholdig væske.

iPhone og de fleste iPod-enheter er utstyrt med væskekontaktindikatorer som du kan se fra utsiden.

En væskekontaktindikator blir aktivert når den kommer i kontakt med vann eller vannholdig væske. Indikatorens farge er normalt hvit eller sølvfarget, men hvis den kommer i kontakt med vann eller vannholdig væske, blir den helt rød. En væskekontaktindikator blir ikke aktivert på grunn av luftfuktighet eller temperaturendringer som er innenfor produktets miljøkrav.

Hvis du vil finne ut om væskekontaktindikatoren i enheten har vært i kontakt med væske, finner du produktet i tabellen nedenfor og hvor væskekontaktindikatoren(e) er plassert. Du kan bruke et forstørrelsesglass med lys som hjelp til å se væskekontaktindikatoren, og vinkle lyset eller enheten slik at du kan se indikatoren.

Denne tabellen viser hvor indikatoren (eller indikatorene) er og hvordan de ser ut etter å ha blitt eksponert for væske:

Produkt

Plassering av eksternt synlig væskekontaktindikator

iPhone 15*

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 15 Plus*

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 15 Pro*

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 15 Pro Max*

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 14*

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 14 Plus*

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 14 Pro*

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 14 Pro Max*

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 13 mini, iPhone 13

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 13 Pro

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 13 Pro Max

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 12, iPhone 12 mini

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 12 Pro

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 12 Pro Max

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 11

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone X

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone XR

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2. og 3. generasjon)

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 7, iPhone 7 Plus

Bildet har ingen alternativ tekst

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus

iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s,  iPhone SE

iPhone 4, iPhone 4s

iPhone 3G, iPhone 3GS

iPhone

iPod touch*

iPod nano*

iPod classic

iPod classic

iPod shuffle (3. generasjon)

iPod shuffle (3. generasjon)

Hvis du ikke er sikker på om eksponering for væske forårsaker et problem for enheten, selv om du ser en rød LCI (væskekontaktindikator), kontakter du Apple eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør slik at de kan undersøke enheten og hjelpe deg.

* iPhone 15-modeller og iPhone 14-modeller i USA har ikke en ekstern Liquid Contact Indicator (LCI). iPod nano (7. generasjon) og iPod touch (5. generasjon) har ikke synlig væskekontaktindikator.