Takuu ei kata veden tai muiden nesteiden aiheuttamia vahinkoja iPhonelle tai iPodille

Applen yhden vuoden rajoitettu takuu ei kata iPhonen tai iPodin korjausta nestevahingon sattuessa.

Selvitä, onko iPhone tai iPod altistunut nesteelle

Jos iPhone tai iPod vioittuu nesteen (kuten kahvin tai limonadin) vuoksi, Applen yhden vuoden rajoitettu takuu ei kata aiheutuneita vaurioita, mutta sinulla saattaa olla kuluttajansuojalain mukaisia oikeuksia korvauksiin. Vuoden 2006 jälkeen valmistetuissa iPhoneissa ja useimmissa iPod-laitteissa on sisäänrakennetut kastumisilmaisimet, jotka osoittavat, onko laite ollut kosketuksissa veden tai vettä sisältävän nesteen kanssa.

Useimmissa iPhoneissa ja iPodeissa on kastumisilmaisin, joka näkyy ulospäin.

Kastumisilmaisin aktivoituu, kun se on kosketuksessa veden tai vettä sisältävän nesteen kanssa. Ilmaisin on tavallisesti valkoinen tai hopeanvärinen, mutta kun se joutuu kosketuksiin veden tai vettä sisältävän nesteen kanssa, se muuttuu kokonaan punaiseksi. Kastumisilmaisin ei aktivoidu kosteuden ja lämpötilan muutoksista, jotka ovat tuotteen ympäristövaatimusten rajoissa.

Voit selvittää, onko tuotteesi kastumisilmaisin aktivoitunut, etsimällä tuotteen seuraavasta taulukosta ja etsimällä sitten kastumisilmaisimen laitteesta. Näet kastumisilmaisimen paremmin käyttämällä valolla varustettua suurennuslasia ja asettamalla valon tai laitteen kulmaan, jossa ilmaisin näkyy.

Seuraavasta taulukosta näkyy ilmaisimen (tai ilmaisimien) sijainti sekä miltä ilmaisin näyttää, kun se on altistunut nesteelle:

Tuote

Ulkopuolelta näkyvän kastumisilmaisimen sijainti

iPhone 15*

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 15 Plus*

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 15 Pro*

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 15 Pro Max*

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 14*

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 14 Plus*

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 14 Pro*

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 14 Pro Max*

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 13 mini, iPhone 13

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 13 Pro

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 13 Pro Max

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 12, iPhone 12 mini

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 12 Pro

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 12 Pro Max

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 11

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone XR

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2. ja 3. sukupolvi)

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 7 tai iPhone 7 Plus

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s ja iPhone 6s Plus

iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s,  iPhone SE

iPhone 4 tai iPhone 4s

iPhone 3G tai iPhone 3GS

iPhone

iPod touch*

iPod nano*

iPod classic

iPod classic

iPod shuffle (3. sukupolvi)

iPod shuffle (3. sukupolvi)

Jos et ole varma, johtuvatko laiteongelmat nestevahingosta, vaikka laitteen kastumisilmaisin olisi punainen, voit pyytää apua tai laitteen tarkistusta Applelta tai Applen valtuuttamasta huoltoliikkeestä.

* Yhdysvalloissa myytävissä iPhone 15- ja iPhone 14 -malleissa ei ole ulkoista kastumisilmaisinta. iPod nanossa (7. sukupolvi) ja iPod touchissa (5. sukupolvi) ei ole näkyvää kastumisilmaisinta.