FireWire-portit: Määritykset

Lue lisää joidenkin Apple-tuotteiden FireWire-porttien määrityksistä.

Katso lisätietoa käyttöoppaasta ja tekniset tiedot saadaksesi tietää, kuinka monta ja millaiset FireWire-portit ovat saatavilla Apple-tietokoneessasi.

Tiedonsiirtonopeus

100 Mb/s, 200 Mb/s, 400 Mb/s ja 800 Mb/s (vain joissakin malleissa)

Virta

Syöttöjänniteväli: 8–33 V

Syöttöteho: noin 0,3 W

Lähtötehoväli: 12–30 V (vaihtelee tuotteen mukaan)

Lähtöteho: vähintään 7 W porttia kohti

Syöttöteho on toistimen toimintaa varten vain MacBook Pro -tietokoneissa.

Lähtöteho on aina saatavilla, jos Apple-tietokone liitetään vaihtovirtalähteeseen tai se on käynnissä (myös akkuvirralla). Lähtötehoa voidaan käyttää myös FireWire-keskittimien ja laitteiden, kuten levyasemien ja audion jakorasioiden, virransyöttämiseen, kun ne toimivat tietokoneen FireWire-portin rajoissa.

Apple-tietokoneet, joissa on useita portteja, välittävät ulkoisen virran portista toiseen.

Sähköturvallisuus

Apple-tietokoneiden FireWire sisältää itsestään nollautuvan ylivirran ja oletussuojakytkennät. Jos laitettasi ei voida käynnistää FireWirestä tai se sammuu odottamatta, se voi johtua laiteviasta tai viallisesta kaapelista. Jos näin käy, irrota laite välittömästi sähköverkosta.

Toistintoiminto

Kahdella tai useammalla portilla varustettujen Apple-tietokoneiden sisäänrakennettu toistintoiminto mahdollistaa FireWire-tietojen välittämisen ulkoisesta laitteesta toiseen tietokoneen läpi. Tämä toistintoiminto on käytettävissä, vaikka tietokone on unitilassa tai kytketty pois päältä, kun tietokone on liitetty vaihtovirtalähteeseen. Akulla toimivassa, unitilassa olevassa tai pois päältä kytketyssä kannettavassa tietokoneessa toistintoiminto on käytössä, jos vähintään yksi FireWire-laite syöttää tietokoneeseen virtaa FireWire-kaapelilla.

FireWire-kaapelit

Voit hankkia FireWire-kaapeleita monista elektroniikkaliikkeistä. Valmistajasta riippuen niitä voidaan kutsua IEEE 1394 -kaapeleiksi tai muulla tuotemerkin määrittämällä nimellä.

Kaapeleita on saatavilla eri pituisina ja erilaisilla pistokkeilla. Standardipituudet ovat 70 cm (2 jalkaa), 2 m (6,5 jalkaa) ja 4,5 m (15 jalkaa). Kaapelin maksimipituus on 4,5 metriä (15 jalkaa). Kaapeleissa on 4, 6 ja 9 pistikkeen pistokkeet. Kaapelit, joissa on 6- tai 9-pistikkeiset liittimet, syöttävät virtaa ja välittävät tietoja laitteesta toiseen. Neljän pistikkeen kaapelit välittävät vain tietoa.

FireWire-porteilla varustetuissa Mac-tietokoneissa voi olla 6- tai 9-pistikkeiset portit. 6 pistikkeen portit tukevat nopeuksia 100 Mb/s, 200 Mb/s ja 400 Mb/s (vastaavasti s100, s200 ja s400). 9 pistikkeen portit tukevat myös nopeutta 800 Mb/s (viite s800). Tätä nopeutta käytetään vain silloin, kun kaapelin päissä on 9-pistikkeinen pistoke.