Språk

Ställa in ett Apple-ID i iTunes

Läs om hur du skapar ett Apple-ID på din dator eller iOS-enhet så att du kan handla på iTunes Store.

Du måste ha ett Apple-ID för att kunna genomföra köp och hämtningar i iTunes Store. Om du har använt andra Apple-tjänster, till exempel iCloud, Mac App Store eller om du har köpt innehåll från Apple Online Store, kan du använda samma Apple-ID när du vill logga in i iTunes Store.

Innan du skapar ett nytt Apple-ID tar du reda på om du redan har ett. Om du inte har ett Apple-ID måste du skapa ett innan du kan börja använda iTunes Store.

Skapa ett Apple-ID på en dator.

Skapa ett Apple-ID på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Skapa ett Apple-ID på en dator

1. Öppna iTunes. Om du inte har iTunes kan du hämta det.
  2. I menyn Affär väljer du Skapa Apple-ID.
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. Du måste acceptera villkoren och Apples sekretesspolicy för att kunna gå vidare. När du har läst villkoren klickar du på kryssrutan bredvid ”Jag har läst och godkänner dessa villkor”.
  5. Klicka på Godkänn.
  6. Fyll i formuläret för att skapa ditt kostnadsfria Apple-ID. Formuläret innehåller säkerhetsfrågor som skyddar dig och du blir dessutom tillfrågad om en alternativ e-postadress för en nödsituation. Vi rekommenderar att du anger en e-postadress för en nödsituation.
  7. När du har fyllt i formuläret klickar du på Fortsätt.
  8. Om du får en varning om att e-postadressen som du angav redan är förknippad med ett Apple-ID, följer du dessa anvisningar om att använda ett befintligt Apple-ID istället.
  9. Ange en giltig betalningsmetod och faktureringsadress. Vi debiterar dig bara när du gör ett köp.
  10. Ange den nödvändiga betalningsinformationen och klicka på Fortsätt.
  11. Du måste bekräfta din e-postadress. Du ska få ett bekräftelsemeddelande från Apple i din e-post.
  12. I bekräftelsemeddelandet från Apple klickar du på länken Bekräfta.
  13. Då kommer du till sidan med Apple-ID där du kan bekräfta din e-postadress.
  14. Ange din e-postadress och lösenordet du använde när du skapade ditt Apple-ID.
  15. Klicka på Bekräfta adress.

Skapa ett Apple-ID på en iPhone, iPad eller iPod touch

1. På hemskärmen trycker du på Inställningar > iTunes och App Store.
  2. Om ett Apple-ID redan är inloggat trycker du på Apple-ID-namnet och sedan på Logga ut.
  3. Tryck på Skapa nytt Apple-ID.
  4. Välj lämplig affär genom att trycka på Affär och välja det land där du befinner dig.
  5. Bekräfta ditt val genom att trycka på Klar och tryck sedan på Nästa.
  6. Du måste godkänna villkoren och Apples sekretesspolicy för att gå vidare. Du kan välja att villkoren och sekretesspolicyn ska skickas till dig med e-post så att de blir lättare att läsa. Tryck i så fall på Skicka med e-post. Du måste sedan ange en giltig e-postadress och trycka på Skicka.
  7. Välj knappen Godkänn längst ned till höger på sidan.
  8. Tryck på Godkänn på nytt när bekräftelsen visas.
  9. När du har godkänt villkoren anger du en e-postadress och ett lösenord och besvarar tre säkerhetsfrågor. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID. Ange din e-postadress och tryck sedan på Nästa.
    Du kan också ange en alternativ e-postadress för en nödsituation. Vi rekommenderar att du anger en e-postadress för en nödsituation.
  10. Om du försöker skapa ett konto med ett befintligt Apple-ID, till exempel din iCloud-e-postadress, får du ett meddelande om att din e-postadress redan är ett Apple-ID. Tryck på Fortsätt och tryck sedan på Använd befintligt konto på nästa skärm.
  11. Du får sedan ange betalningsinformation. Välj en annan betalkortstyp genom att trycka på ett av de tillgängliga alternativen och tryck sedan på Klar. Du debiteras inte förrän du gör ett köp.
  12. Tryck på Nästa när du har fyllt i samtliga fält för din faktureringsinformation.
  13. Därefter visas skärmen Bekräfta kontot.
  14. Tryck på Klar och vänta på bekräftelsemeddelandet från Apple. Om du behöver ställa in e-postfunktionen på din iPhone, iPad eller iPod touch kan du läsa om hur du lägger till ett e-postkonto på din iOS-enhet.
  15. Öppna e-postmeddelandet och aktivera kontot genom att klicka på länken Bekräfta nu i meddelandet.
  16. Då öppnas en säker sida där du får ange ditt Apple-ID och lösenord.
  17. När du har angivit din e-postadress och ditt lösenord trycker du på Bekräfta adress.

Om du vill ändra din kontoinformation, till exempel Apple-ID:t, betalningsinformationen eller faktureringsadressen, trycker du på ditt kontonamn längst ner på sidan när du är inloggad i iTunes Store. Tryck på Visa konto när du uppmanas att göra det.

Du kan bli ombedd att ange ditt lösenord på nytt för kontroll.

När du vill logga ut från ditt iTunes Store-konto, trycker du helt enkelt på ditt kontonamn längst ner på sidan i App Store eller iTunes Store.

Läs mer

Senast ändrad: 2014-okt-30