Språk

iTunes: Sette opp en Apple-ID i iTunes

Lær hvordan du setter opp en Apple-ID slik at du kan handle på iTunes Store.

Minimer alle | Utvid alle

Hvis du skal kjøpe og laste ned fra iTunes Store, må du ha en Apple-ID. Hvis du har brukt andre Apple-tjenester som iCloud eller Mac App Store eller har kjøpt fra Apple Online Store, kan du logge deg på iTunes Store ved hjelp av samme Apple-ID. Hvis du ikke har en Apple-ID, må du opprette en før du kan begynne å bruke iTunes Store.

Opprette en Apple-ID på en datamaskin

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke har iTunes, kan du laste ned iTunes her.
  2. Fra Butikk-menyen velger du Opprett Apple-ID. Klikk på Fortsett på skjermen som vises.
  3. Du må godta vilkårene for å fortsette. Når du har lest og godtatt vilkårene, merker du av for Jeg har lest og godtar disse vilkårene.
  4. Klikk på Enig.
  5. Fyll ut skjemaet for å opprette en gratis Apple-ID (som er den du skal bruke når du logger på iTunes Store).
  6. Skjemaet inneholder sikkerhetsspørsmål for din beskyttelse, og spør også etter en valgfri e-postadresse for nødstilfeller. Det anbefales å oppgi en e-postadresse for nødstilfeller. Lær mer om e-postadressen for nødstilfeller.
  7. Når du har fylt ut skjemaet, klikker du på Fortsett.
  8. Hvis du ser en advarsel om at e-postadressen du oppgav, allerede er knyttet til en Apple-ID, følger du i stedet disse instruksjonene for hvordan du bruker en eksisterende Apple-ID.
  9. Angi gyldig betalingsmåte og faktureringsadresse. Du vil ikke bli belastet for noe før du kjøper.
  10. Når du har oppgitt alle nødvendige faktureringsopplysninger, klikker du på Fortsett.
  11. Du må bekrefte e-postadressen. Se etter en e-postbekreftelse fra Apple i innboksen.
  12. Klikk på koblingen Verify now (Bekreft nå) i e-postbekreftelsen du får fra Apple.
  13. Da kommer du til Apple-ID-siden der du kan bekrefte e-postadressen.
  14. Oppgi e-postadressen og passordet du brukte til å opprette Apple-IDen. Klikk deretter på Verify Address (Verifiser adresse).

Opprette en Apple-ID på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger på Hjem-skjermen, og trykk deretter på iTunes og App Store.
  2. Hvis en Apple-ID allerede er logget på, trykker du på Apple-ID-navnet og deretter på Logg av.
  3. Trykk på Create New Apple ID (Opprett ny Apple-ID).
  4. Velg riktig butikk ved å trykke på Butikk, og velg landet der du er. Trykk på Done (Ferdig) for å bekrefte valget, og trykk deretter på Next (Neste) for å gå videre til neste skjermbilde.
  5. Det neste skjermbildet viser Vilkår og betingelser for iTunes Store. Du kan trykke på Send by Email (Send via e-post) for å få sendt vilkårene og betingelsene til deg via e-post slik at det blir lettere å lese dem. Dette gjør du ved å oppgi gyldig e-postadresse og trykke på Send.
  6. Trykk på Agree (Enig) nederst til høyre på siden for å godta vilkårene og retningslinjene. Trykk på Agree (Enig) én gang til når bekreftelsen vises.
  7. Når du har godtatt vilkårene og betingelsene, må du oppgi e-postadresse og passord, og velge tre sikkerhetsspørsmål og gi svarene på disse.
  8. E-postadressen du oppgir, vil bli den nye Apple-IDen (som du skal bruke til logge på iTunes Store). Oppgi e-postadressen din og trykk på Next (Neste).
  9. Du kan også oppgi en valgfri e-postadresse for nødtilfeller. Det anbefales å oppgi en e-postadresse for nødstilfeller. Lær mer om e-postadressen for nødstilfeller.
  10. E-postadressen du oppgir, vil bli den nye Apple-IDen (som du skal bruke til logge på iTunes Store). Oppgi e-postadressen din og trykk på Next (Neste).

Tips: Hvis du prøver å opprette en konto ved å bruke en eksisterende Apple-ID, som iCloud-e-postadressen din, vil du se en melding om at e-postadressen allerede er en Apple-ID. Trykk bare på Fortsett og deretter på Bruk eksisterende konto på det neste skjermbildet.

11. Deretter må du oppgi betalingsinformasjon. Hvis du vil velge en annen kredittkorttype, trykker du på et av de tilgjengelige alternativene og deretter på Done (Ferdig). Du vil ikke bli belastet for noe før du kjøper.
  12. Når du har fylt ut alle feltene med faktureringsinformasjon, trykker du på Next (Neste).
  13. Du skal nå se et skjermbilde der det står "Verifiser kontoen".
  14. Trykk på Ferdig, og sjekk e-posten for å se om du har fått en e-postmelding med bekreftelse fra Apple. Hvis du må konfigurere e-post på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du se iOS: Konfigurere en e-postkonto.
  15. Åpne e-postmeldingen, og klikk på koblingen Verify Now (Verifiser nå) i e-postmeldingen for å aktivere kontoen.
  16. Du kommer til et sikker side der du oppgir Apple-ID og passord for å fullføre kontobekreftelsen.
  17. Når du har oppgitt e-postadresse og passord, trykker du på Verify Address (Bekreft adresse).

18. Hvis du vil endre kontoinformasjonen, som Apple-ID, betalingsinformasjon eller faktureringsadresse, trykker du på kontonavnet nederst på siden når du har logget deg på iTunes Store. Trykk på View Account (Vis konto) når du ser en melding om det.

Merknader:

• Du kan bli bedt om å oppgi passordet for kontoen på nytt for verifisering.
    • Når du skal logge av iTunes Store-kontoen, trykker du ganske enkelt på kontonavnet nederst på siden i App Store eller iTunes Store.
Sist endret: 07.des.2012
Nyttig?
Ja
Nei
  • Sist endret: 07.des.2012
  • Artikkel: HT2731
  • Visninger:

• Vurdering:

(1 svar)

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter