Språk

Sette opp en Apple-ID i iTunes

Lær hvordan du oppretter en Apple-ID på datamaskinen eller iOS-enheten slik at du kan handle i iTunes Store.

Hvis du skal kjøpe og laste ned fra iTunes Store, trenger du en Apple-ID. Hvis du har brukt andre Apple-tjenester som iCloud eller Mac App Store eller har kjøpt fra Apple Online Store, kan du logge deg på iTunes Store ved hjelp av den samme Apple-IDen.

Før du oppretter en ny Apple-ID, må du finne ut om du allerede har en. Hvis du ikke har en Apple-ID, må du opprette en før du kan begynne å bruke iTunes Store.

Opprette en Apple-ID på en datamaskin

Opprette en Apple-ID på en iPhone, iPad eller iPod Touch

Opprette en Apple-ID på en datamaskin

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke har iTunes, kan du laste det ned.
  2. Fra Butikk -menyen velger du Opprett Apple-ID.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Du må godta vilkårene og betingelsene og Apples personvernpolicy før du kan fortsette. Når du har lest og godtatt vilkårene, klikker du i avkrysningsruten ved siden av "Jeg har lest og samtykker til vilkårene".
  5. Klikk på Enig.
  6. Fyll ut skjemaet for å opprette din gratis Apple-ID. Skjemaet inneholder sikkerhetsspørsmål for å beskytte deg, og du blir spurt om en valgfri alternativ e-postadresse. Vi anbefaler at du oppgir en alternativ e-postadresse.
  7. Når du har fylt ut skjemaet, klikker du på Fortsett.
  8. Hvis du ser en advarsel om at e-postadressen du oppgav, allerede er knyttet til en Apple-ID, følger du i stedet disse instruksjonene for hvordan du bruker en eksisterende Apple-ID.
  9. Angi en gyldig betalingsmåte og faktureringsadresse. Vi belaster deg bare når du foretar et kjøp.
  10. Oppgi den nødvendige faktureringsinformasjonen og klikk på Fortsett.
  11. Du må bekrefte e-postadressen din. Se etter en e-postbekreftelse fra Apple i innboksen.
  12. Klikk på koblingen Bekreft nå i e-postbekreftelsen du får fra Apple.
  13. Da kommer du til Apple-ID-siden der du kan bekrefte e-postadressen.
  14. Skriv inn e-postadressen og passordet du brukte da du opprettet Apple-IDen.
  15. Klikk på Bekreft adresse.

Opprette en Apple-ID på en iPhone, iPad eller iPod Touch.

1. Trykk på Innstillinger > iTunes og App Store fra Hjem-skjermen.
  2. Hvis en Apple-ID allerede er logget på, trykker du på Apple-ID-navnet og deretter på Logg av.
  3. Trykk på Opprett ny Apple-ID.
  4. Velg riktig butikk ved å trykke på Butikk, og velg landet der du er.
  5. Trykk på Ferdig for å bekrefte valget, og trykk deretter på Neste.
  6. Du må godta vilkårene og betingelsene og Apples personvernpolicy før du kan fortsette. Du kan trykke på Send via e-post for å få sendt vilkårene og betingelsene og personvernpolicyen til deg via e-post slik at det blir lettere å lese dem. Dette gjør du ved å oppgi gyldig e-postadresse og trykke på Send.
  7. Trykk på Enig-knappen nederst til høyre på siden.
  8. Trykk på Enig én gang til når bekreftelsen vises.
  9. Når du har godtatt vilkårene og betingelsene, må du oppgi e-postadresse og passord og velge tre sikkerhetsspørsmål og gi svarene på disse. E-postadressen du oppgir blir den nye Apple-IDen din. Oppgi e-postadressen din og trykk på Neste.
    Du kan også oppgi en valgfri alternativ e-postadresse. Vi anbefaler at du oppgir en alternativ e-postadresse.
  10. Hvis du prøver å opprette en konto ved å bruke en eksisterende Apple-ID, som iCloud-e-postadressen din, vil du se en melding om at e-postadressen allerede er en Apple-ID. Trykk bare på Fortsett og deretter på Bruk eksisterende konto på det neste skjermbildet.
  11. Deretter må du oppgi betalingsinformasjon. Hvis du vil velge en annen kredittkorttype, trykker du på et av de tilgjengelige alternativene og deretter på Ferdig. Du vil ikke bli belastet for noe før du kjøper.
  12. Når du har fylt ut alle feltene med betalingsinformasjon, trykker du på Neste.
  13. Du skal nå se et skjermbilde der det står "Bekreft kontoen".
  14. Trykk på Ferdig, og sjekk e-posten for å se om du har fått en e-postmelding med bekreftelse fra Apple. Hvis du må sette opp e-post på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du se hvordan du legger til en e-postkonto på iOS-enheten.
  15. Åpne e-postmeldingen, og klikk på koblingen Bekreft nå i e-postmeldingen for å aktivere kontoen.
  16. Du blir ført til en sikker side der du kan oppgi Apple-IDen og passordet.
  17. Når du har skrevet inn e-postadressen og passordet, trykker du på Bekreft adresse.

Hvis du vil endre kontoinformasjonen, som Apple-ID, betalingsinformasjon eller faktureringsadresse, trykker du på kontonavnet nederst på siden når du har logget deg på iTunes Store. Trykk på Vis konto når du ser en melding om det.

Du kan bli bedt om å oppgi passordet for kontoen på nytt for verifisering.

Når du skal logge av iTunes Store-kontoen, trykker du ganske enkelt på kontonavnet nederst på siden i App Store eller iTunes Store.

Finn ut mer

Sist endret: 30.okt.2014
Nyttig?
Ja
Nei
  • Sist endret: 30.okt.2014
  • Artikkel: HT2731
  • Visninger:

null

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter