Talen

iTunes: een Apple ID in iTunes instellen

Leer hier hoe u een Apple ID instelt om aankopen in de iTunes Store te verrichten.

Alles verbergen | Alles weergeven

U hebt een Apple ID nodig om in de iTunes Store aankopen te verrichten en materiaal te downloaden. Als u andere Apple-voorzieningen zoals iCloud of de Mac App Store hebt gebruikt of als u aankopen in de Apple Online Store hebt verricht, kunt u inloggen bij de iTunes Store met dezelfde Apple ID. Als u geen Apple ID hebt, moet u er eerst één aanmaken voordat u de iTunes Store kunt beginnen gebruiken.

Een Apple ID aanmaken op een computer

1. Open iTunes. Als u het programma niet hebt, kunt u iTunes hier downloaden.
  2. Kies in het menu Store de optie Maak Apple ID aan. Klik op Ga door in het volgende venster.
  3. Als u wilt verdergaan, moet u de algemene voorwaarden accepteren. Zodra u de algemene voorwaarden hebt gelezen en goedgekeurd, klikt u op het aankruisvak "Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord".
  4. Klik op Akkoord.
  5. Vul het formulier in om een gratis Apple ID aan te maken (dit is de Apple ID die u zult gebruiken om in te loggen bij de iTunes Store).
  6. Voor uw bescherming bevat het formulier beveiligingsvragen en wordt een optioneel alternatief e-mailadres gevraagd. U wordt aanbevolen een alternatieve e-mail in te voeren. Leer meer over het alternatieve e-mailadres.
  7. Wanneer u het formulier hebt ingevuld, klikt u op Ga door.
  8. Als u een waarschuwing ontvangt waarin wordt gemeld dat het ingevoerde e-mailadres al is gekoppeld aan een Apple ID, volgt u deze instructies over het gebruik van een bestaande Apple ID.
  9. Zorg voor een geldige betaalwijze en een geldig factuuradres. Er wordt niets in rekening gebracht totdat u iets koopt.
  10. Wanneer u de vereiste factuurgegevens hebt ingevoerd, klikt u op Ga door.
  11. U moet uw e-mailadres verifiëren. Controleer uw e-mail om te zien of u een controlemail van Apple hebt ontvangen.
  12. In de controlemail die u van Apple hebt ontvangen, klikt u op de koppeling om uw account te verifiëren.
  13. U wordt gebracht naar de pagina Apple ID om uw e-mailadres te verifiëren.
  14. Voer het e-mailadres en wachtwoord in dat u hebt gebruikt om uw Apple ID aan te maken. Klik vervolgens op Verifieer adres.

Een Apple ID aanmaken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik in het beginscherm achtereenvolgens op Instellingen en op iTunes en App Stores.
  2. Als er al een Apple ID is ingelogd, tikt u achtereenvolgens op de naam van de Apple ID en Log uit.
  3. Tik op Maak nieuwe Apple ID aan.
  4. Kies de gewenste store door op Store te tikken en selecteer het land waar u woont. Tik op Gereed om uw selectie te bevestigen en tik vervolgens op Volgende om naar het volgende scherm te gaan.
  5. In het volgende scherm worden de iTunes Store-voorwaarden weergegeven. Door te tikken op Per e-mail verzenden kunt u de voorwaarden per e-mail ontvangen zodat u deze gemakkelijker kunt lezen. Hiervoor voert u uw geldige e-mailadres in en tikt u op Stuur.
  6. Als u de algemene voorwaarden accepteert, tikt u op de knop Akkoord rechts onder in de pagina. Tik opnieuw op Akkoord wanneer de bevestiging verschijnt.
  7. Wanneer u akkoord bent gegaan met de voorwaarden, moet u een e-mailadres en wachtwoord invoeren en drie beveiligingsvragen en antwoorden kiezen.
  8. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID (deze is de Apple ID die u zult gebruiken om in te loggen bij de iTunes Store). Voer uw e-mailadres in en tik op Volgende.
  9. U kunt ook een optioneel alternatief e-mailadres invoeren. U wordt aanbevolen een alternatief e-mailadres in te voeren. Leer meer over het alternatieve e-mailadres.
  10. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID (deze is de Apple ID die u zult gebruiken om in te loggen bij de iTunes Store). Voer uw e-mailadres in en tik op Volgende.

Tip: als u een account probeert te maken met een bestaande Apple ID, zoals uw iCloud-e-mailadres, wordt gemeld dat uw e-mailadres al een Apple ID is. Tik gewoon op Ga door en tik in het volgende scherm op Gebruik bestaande account.

11. Vervolgens wordt u gevraagd uw factuurgegevens in te voeren. Als u een ander type creditcard wilt kiezen, tikt u op een van de beschikbare opties en tikt u vervolgens op Gereed. Er wordt niets in rekening gebracht totdat u iets koopt.
  12. Wanneer u alle velden voor uw factuurgegevens hebt ingevuld, tikt u op Volgende.
  13. Vervolgens wordt een scherm voor het controleren van uw account weergegeven.
  14. Tik op Gereed en controleer uw e-mailberichten op een controlemail van Apple. Als u e-mail moet instellen op uw iPhone, iPad of iPod touch, raadpleegt u iOS: een e-mailaccount instellen.
  15. Open het e-mailbericht en tik op de koppeling in het bericht om uw account te activeren.
  16. U wordt gebracht naar een veilige pagina waarin u uw Apple ID en wachtwoord moet invoeren om de verificatie van uw account te voltooien.
  17. Wanneer u uw e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd, tikt u op Verifieer adres.

18. Als u uw accountinformatie, zoals Apple ID, betalingsgegevens of factuuradres, wilt aanpassen of wijzigen, tikt u onder in de pagina op uw accountnaam wanneer u bij de iTunes Store bent ingelogd. Tik op Toon account wanneer u hierom wordt gevraagd.