Kielet

iTunes: Apple ID:n käyttöönotto iTunesissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Apple ID:n käyttöönotosta, jotta iTunes Storesta voidaan ostaa sisältöä.

Pienennä kaikki | Laajenna kaikki

Ostosten tekemiseen ja lataamiseen iTunes Storesta tarvitaan Apple ID. Jos olet käyttänyt muita Applen palveluita (esimerkiksi iCloudia tai Mac App Storea) tai jos olet tehnyt ostoksia Apple Online Storessa, voit kirjautua iTunes Storeen samalla Apple ID:llä. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, se täytyy luoda ennen iTunes Storen käytön aloittamista.

Apple ID:n luominen tietokoneella

1. Avaa iTunes. Jos sinulla ei ole iTunesia, voit ladata iTunesin täältä.
  2. Valitse Store-valikosta Luo Apple ID. Valitse seuraavassa näytössä Jatka.
  3. Jatkaminen edellyttää käyttöehtojen hyväksymistä. Kun olet lukenut ja hyväksynyt käyttöehdot, valitse Olen lukenut ja hyväksyn nämä käyttöehdot -kohdan vieressä oleva valintaneliö.
  4. Valitse Hyväksyn.
  5. Täytä lomake, niin voit luoda ilmaisen Apple ID:n (jota käytetään iTunes Storeen kirjautumiseen).
  6. Lomakkeessa on tietoturvasyistä suojauskysymyksiä sekä valinnainen varasähköpostiosoite. Varasähköpostiosoitteen antamista suositellaan. Lue lisätietoja varasähköpostiosoitteesta.
  7. Kun olet täyttänyt lomakkeen, napsauta Jatka.
  8. Jos saat varoituksen, että syötetty sähköpostiosoite on jo yhdistetty Apple ID:hen, noudata näitä ohjeita olemassa olevan Apple ID:n käyttämiseksi.
  9. Määritä kelvollinen maksutapa ja laskutusosoite. Luottokorttiasi ei veloiteta, ennen kuin teet ostoksia.
  10. Kun olet antanut kaikki tarvittavat laskutustiedot, valitse Jatka.
  11. Sinun on vahvistettava sähköpostiosoitteesi. Tarkista, oletko saanut Applelta vahvistussähköpostin.
  12. Osoita Applen vahvistussähköpostissa olevaa Vahvista nyt -linkkiä.
  13. Sinut ohjataan Apple ID:n sivulle sähköpostiosoitteen vahvistamiseksi.
  14. Anna sähköpostiosoite ja salasana, joita käytit Apple ID:n luomiseen. Valitse sitten Vahvista osoite.

Apple ID:n luominen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Valitse Koti-valikosta Asetukset ja sitten iTunes- ja App Store.
  2. Jos Apple ID:llä on jo kirjauduttu sisään, napauta kyseisen Apple ID:n nimeä ja valitse Kirjaudu ulos.
  3. Valitse Luo uusi Apple ID.
  4. Valitse oikea Store napauttamalla Store-kohtaa ja valitsemalla sitten maa, jossa olet. Vahvista valintasi napauttamalla Valmis-kohtaa ja siirry sitten seuraavaan vaiheeseen valitsemalla Seuraava.
  5. Seuraavalla sivulla ovat iTunes Storen käyttöehdot. Valitsemalla Lähetä sähköpostitse voit pyytää käyttöehdot itsellesi sähköpostitse, jotta ne on helpompi lukea. Tämä voidaan tehdä antamalla kelvollinen sähköpostiosoite ja valitsemalla Lähetä.
  6. Hyväksy käyttöehdot napauttamalla sivun oikeassa alalaidassa olevaa Hyväksyn-painiketta. Kun vahvistusta pyydetään, valitse uudelleen Hyväksyn.
  7. Kun olet hyväksynyt käyttöehdot, anna sähköpostiosoite ja salasana. Valitse sitten kolme suojauskysymystä ja vastaa niihin.
  8. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si (jolla kirjaudut iTunes Storeen). Anna sähköpostiosoite ja valitse sitten Seuraava.
  9. Voit syöttää myös valinnaisen varasähköpostiosoitteen. Varasähköpostiosoitteen antamista suositellaan. Lue lisätietoja varasähköpostiosoitteesta.
  10. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si (jolla kirjaudut iTunes Storeen). Anna sähköpostiosoite ja valitse sitten Seuraava.

Vinkki: Jos yrität luoda tiliä nykyisellä Apple ID:llä (esimerkiksi iCloud-sähköpostiosoitteella), saat viestin, jonka mukaan sähköpostiosoitteesi on jo Apple ID. Valitse Jatka ja valitse seuraavalla sivulla Käytä olemassa olevaa tunnusta.

11. Anna seuraavaksi laskutustietosi. Voit valita toisen luottokorttityypin napauttamalla jotakin vaihtoehdoista ja valitsemalla sitten Valmis. Luottokorttiasi ei veloiteta, ennen kuin teet ostoksia.
  12. Kun olet täyttänyt kaikki laskutustietokentät, valitse Seuraava.
  13. Näkyviin tulee viesti Vahvista tilisi.
  14. Valitse Valmis ja tarkista sitten, oletko saanut Applelta vahvistussähköpostin. Jos sinun täytyy ottaa käyttöön sähköposti iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, tutustu artikkeliin iOS: Sähköpostitilin käyttöönotto.
  15. Avaa viesti ja napauta siinä olevaa Vahvista nyt -linkkiä tilin aktivoimiseksi.
  16. Sinut ohjataan suojatulle sivustolle, jossa syötät Apple ID:n ja salasanan tilin vahvistamiseksi.
  17. Kun olet antanut sähköpostiosoitteen ja salasanan, valitse Vahvista osoite.

18. Voit muuttaa tilin tietoja (kuten Apple ID:tä, maksutietoja ja laskutusosoitetta) napauttamalla sen nimeä iTunes Storen sivun alaosassa, kun olet sisäänkirjautuneena. Napauta Näytä tili -kohtaa, kun saat kehotteen.

Huomautuksia:

• Salasanaa voidaan pyytää uudelleen todentamistarkoituksessa.
    • Voit kirjautua ulos iTunes Store -tililtä napauttamalla App Storen tai iTunes Storen sivun alaosassa näkyvää tilin nimeä.
Muokattu viimeksi: 7.12.2012