Uuden Apple ID:n luominen

Apple ID:n avulla voit käyttää kaikkia Applen laitteita ja palveluita, kuten iCloudia ja App Storea.

Etkö ole varma, onko sinulla Apple ID:tä, vai oletko unohtanut sen? Voit myös ehkä kirjautua laitteeseen tai verkkoon sähköpostiosoitteella tai puhelinnumerolla, jota käytät Applen palveluissa.

Kun olet kirjautuneena laitteeseen, voit etsiä ja lisätä muita sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita, joita voit käyttää Apple ID:hen kirjautumiseen. Avaa Asetukset (tai Järjestelmäasetukset), valitse nimesi ja valitse sitten Kirjautuminen ja suojaus, jotta näet tämä valinnat.

Katso, miten luot Apple ID:n lapsellesi

Apple ID:n luominen iPhonella, iPadilla tai Apple Vision Prolla

Voit luoda uuden Apple ID:n laitteen käyttöönoton yhteydessä tai myöhemmin App Storessa.

Apple ID:n luominen laitteen käyttöönoton yhteydessä

1. Napauta Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n?

2. Napauta Luo ilmainen Apple ID.

iPhone-näyttö, jossa näkyy vaihtoehto Luo ilmainen Apple ID
  3. Valitse syntymäaikasi ja anna nimesi. Napauta Seuraava.

4. Napauta Käytä nykyistä sähköpostiosoitetta tai Hanki ilmainen iCloud-sähköpostiosoite.

5. Vahvista sähköpostiosoitteesi, luo vahva salasana, määritä laitteen alue ja ota käyttöön kaksiosainen todennus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Jos päätät ohittaa tämän vaiheen, sinua pyydetään tekemään tämä myöhemmin Asetuksissa.

Apple ID:n luominen laitteen App Storessa

1. Avaa App Store ja napauta Oma tili ‑painiketta.

2. Valitse Luo uusi Apple ID. Jos et näe tätä valintaa, varmista, että olet kirjautunut ulos iCloudista.

iPhonen näyttö, jossa näkyy mahdollisuus kirjautua sisään Apple ID:llä
  3. Anna sähköpostiosoite, luo vahva salasana ja määritä laitteen alue toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si.*

4. Anna maksutapa ja laskutustiedot ja napauta sitten Seuraava. Voit myös valita Ei mitään. Sinua ei veloiteta, ennen kuin teet ostoksen.

5. Vahvista puhelinnumerosi. Tämä voi tarvittaessa auttaa sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi ja palauttamaan tilisi. Napauta Seuraava.

6. Etsi sähköpostistasi Applen lähettämä vahvistussähköpostiviesti ja vahvista sähköpostiosoitteesi.

Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, voit kirjautua Apple ID:lläsi App Storeen ja muihin Applen palveluihin, esimerkiksi iCloudiin.

* Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi tai alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.

Apple ID:itä voi luoda iOS-laitteessa, jossa on iOS 9 tai uudempi.

Apple ID:n luominen Macilla

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Valitse aiemmissa macOS-versioissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa sivupalkista Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Klikkaa macOS:n aiemmissa versioissa Kirjaudu sisään.

3. Klikkaa Luo Apple ID, anna sähköpostiosoite, luo vahva salasana ja määritä laitteen alue toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si.*

Mac-näyttö, jossa näkyy klikattava Luo Apple ID -linkki
  4. Anna maksutapa ja laskutustiedot ja klikkaa sitten Jatka. Voit myös valita Ei mitään. Sinua ei veloiteta, ennen kuin teet ostoksen.

5. Etsi sähköpostistasi Applen lähettämä vahvistussähköpostiviesti ja vahvista sähköpostiosoitteesi.

Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, voit kirjautua uudella Apple ID:lläsi App Storeen ja muihin Applen palveluihin, esimerkiksi iCloudiin.

* Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi tai alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.

Apple ID:itä voi luoda Macissa, jossa on OS X Capitan tai uudempi.

Apple ID:n luominen Windows-tietokoneella

Windows-tietokoneessa voit luoda Apple ID:n Apple TV -appia, Apple Music -appia tai iTunesin Windows-versiota varten.

Apple TV- tai Apple Music -appi

1. Klikkaa sivupalkin alalaidassa Kirjaudu sisään.

2. Klikkaa Kirjaudu sisään.

3. Klikkaa Luo uusi Apple ID.

4. Anna sähköpostiosoite, luo vahva salasana ja määritä laitteen alue toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si.*

5. Anna maksutapa ja laskutustiedot ja klikkaa sitten Jatka. Sinua ei veloiteta, ennen kuin teet ostoksen. Voit myös valita vaihtoehdon Ei mitään, mutta et voi tehdä ostoksia ennen kuin olet määrittänyt maksutavan.

6. Etsi sähköpostistasi Applen lähettämä vahvistussähköpostiviesti ja vahvista sähköpostiosoitteesi.

* Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi tai alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.

iTunesin Windows-versio

1. Avaa iTunesin Windows-versio.

2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Kirjaudu sisään. Klikkaa Luo uusi Apple ID.

3. Anna sähköpostiosoite, luo vahva salasana ja määritä laitteen alue toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si.*

4. Anna maksutapa ja laskutustiedot ja klikkaa sitten Jatka. Sinua ei veloiteta ennen kuin teet ostoksen. Voit myös valita vaihtoehdon Ei mitään, mutta et voi tehdä ostoksia ennen kuin olet määrittänyt maksutavan.

5. Etsi sähköpostistasi Applen lähettämä vahvistussähköpostiviesti ja vahvista sähköpostiosoitteesi.

* Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi tai alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.

Apple ID:n luominen muulla laitteella

Jos haluat luoda Apple ID:si Apple TV:ssä, Android-laitteella, älytelevisiossa tai striimauslaitteella, voit yleensä toimia näytöllä annettujen ohjeiden mukaan ja antaa koko nimesi, syntymäaikasi, sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron ja maksutavan. Jos otat Apple TV -apin käyttöön älytelevisiossasi, sinut saatetaan uudelleenohjata osoitteeseen activate.apple.com Voit luoda Apple ID:n myös verkossa toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Apple ID:n luominen verkossa

1. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja klikkaa Luo Apple ID.

Web-näyttö, jossa on linkki Apple ID:n luomiseen
  2. Anna sähköpostiosoite, luo vahva salasana ja määritä laitteen alue toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si.*

3. Anna puhelinnumero, joka on aina käytettävissäsi.

4. Tilaa halutessasi Applen päivitykset valitsemalla valintaruudut. Näin pysyt ajan tasalla viimeisimmistä Applen uutisista, ohjelmistoista, tuotteista ja palveluista.

5. Klikkaa Jatka.

6. Vahvista sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan.

Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, voit kirjautua uudella Apple ID:lläsi App Storeen ja muihin Applen palveluihin, esimerkiksi iCloudiin.

* Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi tai alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.

Jos näet viestin, jonka mukaan sinun on kirjauduttava sisään iTunesiin

Jos olet luonut Apple ID:si verkossa ja näet viestin, jonka mukaan sinun on kirjauduttava sisään iTunesiin, noudata seuraavia laitettasi koskevia ohjeita:

• iPhone tai iPad: Avaa Asetukset ja napauta Kirjaudu sisään: [laite]. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.

• Mac: valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, valitse sitten Apple ID ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.

• Apple TV: Kirjaudu App Storeen tai muihin Apple-palveluihin Apple ID:lläsi. Voit myös avata Asetukset ja napauttaa sitten Käyttäjät ja tilit. Valitse Lisää oletuskäyttäjä tai Lisää uusi käyttäjä ja kirjaudu sitten sisään Apple ID:lläsi. Noudata sen jälkeen näytöllä näkyviä vaiheita.

• Android-laite: siirry osoitteeseen tv.apple.com/fi tai music.apple.com/fi ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.

• Windows-tietokone: siirry Microsoft Storeen, lataa ja asenna iTunes, Apple TV -appi tai Apple Music -appi ja kirjaudu sitten sisään Apple ID:lläsi.

Kaupan käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.