Talen

iTunes: veelgestelde vragen over het afspelen en synchroniseren van video's

U kunt video's afspelen en die zelfs synchroniseren met iPads, iPhones en enkele iPods. U vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen over het afspelen van video's in iTunes en op mobiele apparaten.

Alles verbergen | Alles weergeven

Wat zijn de vereisten voor het afspelen van films, tv-programma's of muziekvideo's in iTunes?

U hebt iTunes 9 of hoger nodig om de iTunes Store te openen.
Opmerking: u dient altijd de nieuwste versie van iTunes te installeren die het besturingssysteem ondersteunt. De vereisten van iTunes verschillen per versie.

Het afspelen van HD-video, een iTunes LP of iTunes Extras uit de iTunes Store vereist een 2,0 GHz Intel Core 2 Duo of hoger en 1 GB RAM.

Films uit de iTunes Store (SD en HD) en tv-programma's (HD) vereisen een digitale verbinding met HDCP.

Wat zijn de vereisten voor het afspelen van video's op mobiele apparaten?

Mobiel apparaat Generaties die video afspelen
iPad Alle
iPhone Alle
iPod/iPod classic 5e of hoger
iPod nano* 3e of hoger
iPod touch Alle

* iPod nano (6e generatie) ondersteunt het afspelen van video niet.

Welk beeldmateriaal werkt met iTunes en mobiele apparaten?

iTunes:

• Beeldmateriaal aangeschaft in de iTunes Store.
  • QuickTime- en MPEG-4-films die eindigen op '.mov', '.m4v' of '.mp4' en die in QuickTime Player kunnen worden afgespeeld.
  • Videopodcasts.
  • iTunes Digital Copies
  • Films gehuurd in de iTunes Store (vereist iTunes 9 of hoger).

Mobiele apparaten:

• Beeldmateriaal aangeschaft in de iTunes Store.
  • Video's die met iTunes werden gedeeld via QuickTime Player (Mac OS X v10.6 Snow Leopard).
  • Video's die opnieuw werden gecodeerd voor iPod met QuickTime 7 Pro.
  • Video's die opnieuw zijn gecodeerd voor iPod met iMovie, Final Cut Pro en andere programma's. Raadpleeg Een film van iMovie HD naar iPod exporteren voor iMovie HD-oefeningen.
  • Videopodcasts die zijn gemaakt voor mobiele apparaten.
  • Videobestanden na het gebruik van de optie Archief > Maak nieuwe versie aan > Maak versie voor iPod of iPhone aan in iTunes.
  • Video na het gebruik van de optie Archief > Maak nieuwe versie aan  > Maak versie voor iPad of AppleTV aan in iTunes (alleen iPad en Apple TV).
  • Raadpleeg hieronder voor gedetailleerde filmspecificaties.
  • Films gehuurd in de iTunes Store (vereist iTunes 9 of hoger).

Waarin verschillen aangeschafte video's van andere video's?

In de iTunes Store aangeschafte video's hebben een ingebed FairPlay Digital Rights Management in de bestanden en hebben een indeling die gereed is voor synchronisatie met een mobiel apparaat dat video kan afspelen. Net zoals de muziek die u aankoopt in de iTunes Store, zijn aangeschafte video's uw eigendom. U kunt tot vijf computers machtigen om aangeschafte video's af te spelen en u kunt de video synchroniseren met zoveel mobiele apparaten als u wenst. Een enkel apparaat kan inhoud bevatten van maximaal vijf accounts. iTunes belet het toevoegen van gegevens van een zesde account.

Kan ik mijn dvd's overzetten naar iTunes?

iTunes en QuickTime Pro ondersteunen het importeren van dvd-video's niet. Aankopen in dvd en Blu-ray kunnen een iTunes Digital Copy bevatten.

Hoe bekijk ik een video in iTunes?

Raadpleeg Video's in iTunes toevoegen, doorzoeken en bekijken voor informatie over het bekijken van video's in iTunes.

Kan ik mijn persoonlijke video's via iTunes synchroniseren?

Ja, zolang het videobestand beschikt over een structuur die iTunes opnieuw kan coderen. Voeg het bestand toe aan de iTunes-bibliotheek en maak vervolgens versies aan die voor het apparaat zijn geoptimaliseerd via het menu Archief > Maak nieuwe versie aan.

Moet ik QuickTime 7 Pro kopen om video's te maken?

QuickTime Player in Mac OS X v10.6 Snow Leopard kan videobestanden delen met iTunes om die naar een iPod te synchroniseren. Voor pc's en oudere versies van Mac OS X, kan QuickTime 7 Pro ook videobestanden maken die met de iPod kunnen worden gebruikt.

Bovendien kunt u zodra u QuickTime 7.0.3 of hoger hebt geïnstalleerd ook geoptimaliseerde videobestanden voor iPod maken met de meeste programma's die het maken (exporteren) van QuickTime-films ondersteunen. Voor Mac zijn dit bijvoorbeeld iMovie en Final Cut Pro. Raadpleeg Een film van iMovie HD naar iPod exporteren voor informatie over het exporteren met iMovie HD. Na de upgrade naar de gratis QuickTime-versie 7.0.3 beschikt elk programma dat het QuickTime-exportpaneel gebruikt over de nieuwe optie 'Exporteer naar iPod'. iTunes kan ook video's maken die voor iPod, iPhone, iPad of Apple TV zijn geoptimaliseerd via de menuoptie Archief > Maak nieuwe versie aan.

Kan ik een video van iTunes op een televisie afspelen?

Jazeker. Raadpleeg iPhone, iPad, iPod: ondersteuning voor tv-uitvoer voor meer informatie.

Kan ik videopodcasts op een iPod bekijken?

Ja, zolang de video juist is gecodeerd voor het apparaat. In het andere geval synchroniseert de podcast niet. De volgende iPods ondersteunen het afspelen van video: iPod touch, iPod (5e generatie), iPod classic en iPod nano (3e, 4e en 5e generatie). Meer informatie over het downloaden van podcasts met een iOS-apparaat

Kan ik breedbeeldfilms bekijken?

iPad, iPhone, iPod touch, iPod nano (7e generatie)

Ja. U moet de instellingen op deze apparaten niet aanpassen.

iPod (5e generatie)

Ja Er is een video-instelling voor breedbeeld (kies Video's > Video-instellingen > Breedbeeld om dit in of uit te schakelen). Bij het bekijken van een breedbeeldfilm met de ingeschakelde instelling 'Breedbeeld' verschijnen zwarte balken boven en onder het beeld. Als de instelling 'Breedbeeld' is uitgeschakeld tijdens het bekijken van een breedbeeldfilm, zijn de linker- en rechterzijde bijgesneden maar zijn er geen zwarte balken. Als u een film zonder breedbeeldformaat bekijkt, heeft deze instelling geen effect.

iPod classic en iPod nano (3e generatie) of hoger

Ja. De iPod classic en iPod nano (3e generatie) of hoger beschikken over de instelling 'Schermvullend' (kies Video's > Video-instellingen > Schermvullend om dit in of uit te schakelen). Bij het bekijken van een breedbeeldfilm met de ingeschakelde instelling 'Schermvullend' verschijnen zwarte balken boven en onder het beeld. Als de instelling 'Schermvullend' is uitgeschakeld tijdens het bekijken van een breedbeeldfilm, zijn de linker- en rechterzijde bijgesneden maar zijn er geen zwarte balken. Als u een film zonder breedbeeldformaat bekijkt, heeft deze instelling geen effect.

Moet de video op een speciale manier worden gecodeerd?

Alle mobiele apparaten waarmee video via iTunes kan worden gesynchroniseerd, kunnen de volgende videostructuren afspelen:

• H.264
    Bestandsindelingen: .m4v, .mp4 en .mov
    Video: tot 768 kbits/sec, 320 x 240, 30 frames per seconde (fps), Baseline Profile tot Niveau 1.3.
    Audio: AAC-LC tot 160 kbits/sec, 48 Khz, en stereogeluid.
  • MPEG-4
    Bestandsindelingen: .m4v, .mp4 en .mov
    Video: tot 2,5 Mbits/sec, 480 x 480, 30 fps, Simple Profile.
    Audio: AAC-LC tot 160 kbits/sec, 48 Khz, stereogeluid.

Andere structuren worden mogelijk ondersteund door nieuwere apparaten. In de technische specificaties vindt u meer informatie.

Waarom zie ik soms geen video maar hoor ik wel geluid en omgekeerd?

Als u audio hoort maar geen video ziet, raadpleegt u iPod speelt audio af maar geen video's, films of tv-programma's. Als u video ziet maar geen audio hoort, raadpleegt u Voor bepaalde geëxporteerde bestanden wordt op de iPod wel video maar geen audio afgespeeld.

Kan ik video's van de iTunes Store branden op dvd?

U kunt een reservekopie maken van iTunes Store-films op dvd's (als u een ondersteunde dvd-brander hebt) maar deze dvd's spelen niet af op een dvd-speler.

Met de juiste kabel kunnen mobiele apparaten die video kunnen afspelen, worden gebruikt om materiaal op een tv af te spelen.

Apple TV is een andere optie voor breedbeeldtelevisies en biedt verschillende verbindingsopties.

Laatst gewijzigd op: 26-sep-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 26-sep-2013
  • Artikel: HT2729
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)