Sprog

iTunes: Ofte stillede spørgsmål om visning og synkronisering af videoer

Du kan afspille videoer og endda synkronisere dem til iPad, iPhone og visse iPod-modeller. I denne artikel kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål om afspilning af video i iTunes og på mobile enheder.

Skjul alle afsnit | Vis alle afsnit

Hvilke krav er der til afspilning af film, tv-udsendelser og musikvideoer i iTunes?

Du skal bruge iTunes 9 eller en nyere version for at få adgang til iTunes Store.
Bemærk: Du skal altid bruge den nyeste version af iTunes, som operativsystemet understøtter. iTunes-krav varierer, afhængigt af versionen.

Afspilning af HD-video, iTunes LP eller iTunes Extras fra iTunes Store kræver en Intel Core2 Duo-processor med 2,0 GHz eller mere samt 1 GB RAM.

Der kræves en digital HDCP-forbindelse til film fra iTunes Store (SD og HD) og tv-udsendelser (HD).

Hvad er kravene til afspilning af video på mobile enheder?

Mobil enhed Generationer, som kan afspille video
iPad Alle
iPhone Alle
iPod/iPod classic 5. og nyere
iPod nano* 3. og nyere
iPod touch Alle

*iPod Nano (6. generation) understøtter ikke afspilning af video.

Bemærk! Opdateringer til enheden kan ændre iTunes-kravene til synkronisering.

Hvilket videoindhold fungerer sammen med iTunes og mobile enheder?

iTunes:

• Videoindhold, der er købt i iTunes Store.
  • QuickTime og MPEG-4-filmarkiver, der ender med ".mov", ".m4v" eller ".mp4" og kan afspilles i QuickTime Player.
  • Video-podcasts.
  • iTunes Digital Copy.
  • Leje af film i iTunes Store (kræver iTunes 9 eller nyere).

Mobile enheder:

• Videoindhold, der er købt i iTunes Store.
  • Videoer, som er blevet delt med iTunes ved hjælp af QuickTime Player (Mac OS X v10.6 Snow Leopard).
  • Videoer, som er blevet omkodet til iPod med QuickTime 7 Pro.
  • Videoer, som er blevet omkodet til iPod med iMovie, Final Cut Pro eller et andet program. Se Sådan eksporteres en film fra iMovie HD til iPod for et iMovie HD-selvstudium.
  • Video-podcasts, som er blevet oprettet til mobile enheder.
  • Videoarkiver efter brug af funktionen iTunes Arkiv > Opret ny version > Opret iPod- eller iPhone-version.
  • Videoarkiver efter brug af funktionen iTunes Arkiv > Opret ny version  > Opret iPad- eller Apple TV-version (kun iPad og Apple TV).
  • Se nedenfor for at se detaljerede filmspecifikationer.
  • Leje af film i iTunes Store (kræver iTunes 9 eller nyere).

Hvordan adskiller købt video sig fra andre typer video?

Videoarkiver, der købes i iTunes Store, har integreret FairPlay DRM (Digital Rights Management) og er i et format, der nemt kan synkroniseres til en videokompatibel mobil enhed. Ligesom med musik, som du køber i iTunes Store, ejer du de videoer, du køber. Du kan godkende op til fem computere til afspilning af købte videoer, og du kan synkronisere videoen til så mange enheder, som du ønsker. En enkelt enhed kan indeholde købt indhold fra op til fem konti. iTunes tillader ikke, at du tilføjer data fra en sjette konto.

Kan jeg overføre mine dvd'er til iTunes?

iTunes og QuickTime Pro understøtter ikke import af indhold fra dvd-videoer. Dvd- og Blu-ray-køb omfatter muligvis en iTunes Digital Copy.

Hvordan ser jeg en video i iTunes?

Se Tilføjelse, gennemsyn og visning af videoer i iTunes for at få oplysninger om, hvordan videoer afspilles i iTunes.

Kan jeg synkronisere min egen video via iTunes?

Ja, hvis blot videoarkivet er i et format, som iTunes kan omkode. Tilføj arkivet i dit iTunes-bibliotek, og opret derefter versioner, som er optimeret til din enhed, ved hjælp af menuen Arkiv > Opret ny version.

Er det nødvendigt at købe QuickTime 7 Pro for at oprette videoer?

QuickTime Player i Mac OS X v10.6 Snow Leopard kan dele videoarkiver til iTunes, så du kan synkronisere dem til din iPod. Til pc'er og tidligere versioner af Mac OS X kan QuickTime 7 Pro også oprette videoarkiver, som kan bruges sammen med iPod.

Når du har installeret QuickTime 7.0.3 eller nyere, har du også adgang til at oprette videoarkiver, som er optimeret til iPod, i de fleste programmer, som tillader, at du opretter (eksporterer) QuickTime-film. Til Mac gælder dette f.eks. for iMovie og Final Cut Pro. Se Sådan eksporteres en film fra iMovie HD til iPod for at få oplysninger om, hvordan du eksporterer vha. iMovie HD. Efter opgradering til den gratis QuickTime version 7.0.3 er den nye indstilling "Eksporter til iPod" tilgængelig for alle programmer, som bruger QuickTime-eksportpanelet. iTunes kan også oprette videoer, som er optimeret til iPod, iPhone, iPad eller Apple TV, ved hjælp af funktionerne i menuen Arkiv > Opret ny version.

Kan jeg vise iTunes-video på et tv?

Ja. Du kan finde flere oplysninger under iPhone, iPad og iPod: Understøttelse af tv-udgang.

Kan jeg se video-podcasts på iPod?

Ja, når blot videoen er kodet korrekt til enheden. Ellers er det ikke muligt at synkronisere podcasts. Følgende iPod-enheder understøtter videoafspilning: iPod touch, iPod (5. generation), iPod classic og iPod nano (3., 4. og 5. generation). Få mere at vide om at hente podcasts med en iOS-enhed

Kan jeg se film i bredformat?

iPad, iPhone, iPod touch, iPod nano (7. generation)

Ja. Det er ikke nødvendigt at tilpasse indstillingerne på disse enheder.

iPod (5. generation)

Ja, der er en videoindstilling til bred skærm (vælg Videoer > Videoindstillinger > Bred skærm for at slå indstillingen til eller fra). Når du ser en film i bred skærm med indstillingen Bred skærm aktiveret, vises der sorte bjælker over og under billedet. Hvis bredskærmindstillingen er slået fra under visning af en film i bred skærm, beskæres venstre og højre kant, men der er ingen sorte bjælker. Hvis du ser en film, der ikke er i bred skærm, har indstillingen ingen effekt.

iPod classic og iPod nano (3. generation) og nyere

Ja, på iPod classic og iPod nano (3. generation) og nyere er der en indstilling til fuld skærm (vælg Videoer > Videoindstillinger > Fuld skærm for at slå indstillingen til eller fra). Når du ser en film i bred skærm med indstillingen for fuld skærm slået fra, vises der sorte bjælker over og under billedet. Hvis indstillingen Fuld skærm er slået til, mens du ser en film i bred skærm, beskæres venstre og højre kant, men der er ingen sorte bjælker. Hvis du ser en film, der ikke er i bred skærm, har indstillingen ingen effekt.

Behøver videoen at være kodet på en speciel måde?

Alle mobile enheder, som iTunes kan synkronisere video til, kan afspille følgende videoformater:

• H.264
    Arkivformater: .m4v, .mp4 og .mov
    Video: Op til 768 kbit/sek., 320 x 240, 30 billeder pr. sek. (fps - frames per second), Baseline Profile op til niveau 1.3.
    Lyd: AAC-LC op til 160 kbit/sek., 48 KHz og stereolyd.
  • MPEG-4
    Arkivformater: .m4v, .mp4 og .mov
    Video: op til 2,5 Mbit/sek., 480 x 480, 30 billeder pr. sek. (fps - frames per second), Simple Profile.
    Lyd: AAC-LC op til 160 kbit/sek., 48 KHz, stereolyd.

Nyere enheder understøtter muligvis andre formater. Du kan finde flere oplysninger i de tekniske specifikationer.

Nogle gange ser jeg ikke noget billede, men hører lyd. Andre gange hører jeg ingen lyd, men ser et billede. Hvad skyldes det?

Hvis du hører lyd, men ikke ser noget billede, kan du se iPod afspiller lyd, men ikke video, film eller tv-udsendelser. Hvis du ser video, men ikke hører lyd, kan du se iPod afspiller video, men ikke lyd for visse eksporterede filer.

Kan jeg brænde iTunes Store-videoer på dvd?

Du kan arkivere dine iTunes Store-film på data-dvd'er til sikkerhedskopieringsformål (hvis du har en understøttet dvd-brænder), men disse dvd'er kan ikke afspilles i en dvd-afspiller.

Med det korrekte kabel kan du bruge mobile enheder, som understøtter videoafspilning, til at afspille indhold på et tv.

AppleTV er en anden mulighed til tv i bred skærm og understøtter et bredt udvalg af tilslutningsmuligheder.

Sidst ændret: 24-08-2014