Inloggen met je Apple ID

Je Apple ID is de account waarmee je toegang hebt tot alle Apple voorzieningen en die al je apparaten naadloos laat samenwerken. Nadat je bent ingelogd, kun je de App Store, iCloud, iMessage, Apple Music, Apple TV+ en meer gebruiken.

Wil je 'Log in met Apple' gebruiken in apps of op websites van derden? Lees hier hoe je 'Log in met Apple' gebruikt

Inloggen op je iPhone, iPad of Apple Vision Pro

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op 'Log in op je [apparaat]'.

3. Kies een manier om in te loggen:

je kunt in de instellingen van de iPhone handmatig inloggen met je Apple ID of een ander Apple apparaat gebruiken.
    • Een ander Apple apparaat gebruiken (alleen iPhone en iPad): als je een iPad of een andere iPhone hebt waarop je bent ingelogd met je Apple ID, breng je dat apparaat in de buurt en volg je de instructies op beide apparaten om het inloggen te voltooien.*

• Handmatig inloggen: voer je Apple ID (of een e-mailadres of telefoonnummer dat je gebruikt met Apple voorzieningen) en je wachtwoord in. Voer wanneer daarom wordt gevraagd de zescijferige verificatiecode in die naar je vertrouwde apparaat of telefoonnummer wordt gestuurd om in te loggen.

Als je bent ingelogd met je Apple ID, kun je de e-mailadressen en telefoonnummers vinden die je kunt gebruiken om in te loggen, en extra e-mailadressen en telefoonnummers toevoegen: 'Instellingen' > '[je naam]' > 'Inloggen en veiligheid'.

Als je al bent ingelogd op de iPhone die is gekoppeld aan je Apple Watch, word je automatisch ingelogd bij die Apple ID op je Watch. Je vindt hier meer informatie over hoe je je Apple Watch configureert en inlogt bij je Apple Watch.

*Als je wilt inloggen met een ander Apple apparaat, moet Bluetooth voor beide apparaten zijn ingeschakeld en hebben beide apparaten compatibele software nodig. Als je de optie om een ander Apple apparaat te gebruiken niet ziet of als het niet werkt, werk dan beide apparaten bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.

Inloggen op je Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. In oudere versies van macOS kies je het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik in de navigatiekolom op 'Log in met je Apple ID'. Klik in oudere versies van macOS op 'Log in'.

Inloggen met je Apple ID op de Mac
  3. Voer je Apple ID (of een e-mailadres of telefoonnummer dat je gebruikt met Apple voorzieningen) en je wachtwoord in.

4. Voer, wanneer daarom wordt gevraagd, de zescijferige verificatiecode in die naar je vertrouwde apparaat of telefoonnummer wordt gestuurd en voltooi het inloggen.

Als je bent ingelogd met je Apple ID, kun je de e-mailadressen en telefoonnummers vinden die je kunt gebruiken om in te loggen, en extra e-mailadressen en telefoonnummers toevoegen: 'Systeeminstellingen' > '[je naam]' > 'Inloggen en veiligheid'.

Inloggen op je Apple TV

1. Houd de TV-knop TV-knop ingedrukt op de Siri Remote of Apple TV Remote om het bedieningspaneel te openen.

2. Selecteer 'Voeg gebruiker toe' en volg de instructies op het scherm.

Lees hier meer over enkele voorzieningen die je kunt gebruiken met je Apple ID op de Apple TV

Als je twee-factor-authenticatie gebruikt op een Apple TV (2e of 3e generatie), moet je mogelijk een verificatiecode invoeren met je wachtwoord. Lees hoe je een verificatiecode kunt ontvangen op je vertrouwde apparaat of deze code naar je vertrouwde telefoonnummer laat verzenden.

Inloggen op het internet

Gebruik je Apple ID om in te loggen op Apple websites.

Als je al bent ingelogd op je apparaat met je Apple ID en je apparaat Touch ID of Face ID heeft, kun je deze gebruiken om in te loggen bij iCloud.com of appleid.apple.com.

Je kunt mogelijk ook met een passkey op een Apple website inloggen. Voer je Apple ID in (of een e-mailadres of telefoonnummer dat je gebruikt voor Apple voorzieningen) en selecteer vervolgens 'Log in met passkey' in het inlogscherm. Volg de instructies op het scherm om op je iPhone of iPad met een passkey in te loggen.

Om met een passkey in te loggen, heb je een ondersteunde webbrowser nodig, moet Bluetooth zijn ingeschakeld op het apparaat waarop je surft en op je iPhone of iPad, en moet iCloud-sleutelhanger op je iPhone of iPad zijn ingeschakeld.

Inloggen in apps en op andere apparaten

Je kunt je Apple ID op sommige apparaten van derden gebruiken om in te loggen bij Apple voorzieningen, zoals Apple Music, de Apple TV-app en meer.

Afhankelijk van je apparaat moet je mogelijk een app-specifiek wachtwoord gebruiken.

Inloggen om Apple Music, de Apple TV-app en meer op je andere apparaten te gebruiken

Je kunt inloggen bij Apple Music op Android-apparaten of inloggen bij de Apple Music-app of Apple TV-app op je Windows-pc, smart-tv, gameconsole of streamingapparaat.

Op je Windows-pc kun je ook inloggen bij iTunes voor Windows om films en tv-programma's te kopen.

Inloggen om iCloud op je andere apparaten te gebruiken

Op je Windows-pc kun je iCloud voor Windows configureren en gebruiken voor toegang tot foto's, documenten en meer.

Je kunt ook inloggen op iCloud.com vanuit je browser. Lees hier meer over welke functies van iCloud.com beschikbaar zijn op je apparaat.

'Log in met Apple' gebruiken in apps en op websites van derden

Als je de knop 'Log in met Apple' ziet voor een deelnemende app of website, kun je je bestaande Apple ID gebruiken om snel een account aan te maken en in te loggen.

Lees hoe je 'Log in met Apple' gebruikt

Als je voor de eerste keer inlogt bij de iTunes Store en App Store, moet je mogelijk een creditcard of andere betaalinformatie toevoegen om je account te beveiligen. Je kunt niet met meer dan één Apple ID tegelijkertijd inloggen bij de App Store en andere mediavoorzieningen, en je kunt gekochte materialen ook niet bijwerken met een andere Apple ID. Afhankelijk van hoe je je Apple ID hebt aangemaakt, wordt je mogelijk gevraagd om bij te werken naar twee-factor-authenticatie op een in aanmerking komend apparaat of de accountconfiguratie te voltooien op de website.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.