Problemen tussen iCloud voor Windows of iTunes en beveiligingssoftware van andere fabrikanten oplossen

Als u iCloud voor Windows of iTunes niet kunt openen, geen materiaal kunt downloaden, een apparaat niet kunt synchroniseren of thuisdeling niet kunt gebruiken, ligt de oorzaak mogelijk bij de beveiligingssoftware.

Hoe u kunt nagaan of uw beveiligingssoftware een probleem veroorzaakt

Beveiligingssoftware van andere fabrikanten dan Apple kan verhinderen dat iCloud voor Windows of iTunes verbinding maakt met Apple servers of apparaten. Soms ziet u bij het synchroniseren, bijwerken, maken van een reservekopie of herstellen van een apparaat een foutbericht met een nummer.

Als uw beveiligingssoftware een probleem veroorzaakt met iCloud voor Windows

• U kunt niet inloggen met uw Apple ID.

• U ziet de melding 'Verificatie mislukt: er heeft zich een onbekende fout voorgedaan' of 'Er heeft zich een fout voorgedaan tijdens de authenticatie. Probeer het opnieuw.'

• U ziet de melding 'Je configuratie kan niet worden gestart vanwege een onjuiste gebruikersnaam of een onjuist wachtwoord' of 'De configuratie kan niet worden gestart omdat de iCloud-server niet meer reageert.'

• iCloud-voorzieningen worden niet bijgewerkt.

Als uw beveiligingssoftware een probleem veroorzaakt met iTunes

• Een iPhone, iPad of iPod touch wordt niet herkend in iTunes of kan niet worden hersteld, bijgewerkt, gesynchroniseerd of geactiveerd, of er kan geen reservekopie van het apparaat worden gemaakt.

• U ziet iTunes-fouten 4, 6, 1630–1641, 3000–3999 of 9000–9999*.

• U kunt geen verbinding maken met de iTunes Store om materiaal te kopen of te downloaden.

• iTunes wordt niet geopend.

*Als u fout 9006 ziet, kan de computer mogelijk geen verbinding maken met servers van Apple of uw iPhone, iPad of iPod touch. Controleer op communicatieproblemen tussen iTunes en software-updateservers van Apple. Als u het foutbericht nog steeds ziet, lees dan verder om te zien hoe u de verbindings- en beveiligingssoftware kunt controleren.

Dingen die u als eerste moet controleren

Voordat u de configuratie van de beveiligingssoftware wijzigt:

Test de verbinding

1. Controleer het hosts-bestand om er zeker van te zijn dat het de communicatie tussen iTunes en de servers van Apple niet blokkeert.

2. Als u problemen ondervindt bij het gebruik van AirPlay, thuisdeling, iTunes of Remote, test u de connectiviteit tussen de computers of apparaten in uw huis. Deze moeten met hetzelfde netwerk en subnet zijn verbonden om naar behoren te werken.

Test de beveiligingssoftware

Als u na het testen van de verbindingen nog steeds problemen ondervindt, kan het zijn dat de beveiligingssoftware de verbinding tussen de computer en iCloud voor Windows of iTunes verstoort.

In sommige gevallen moet de beveiligingssoftware mogelijk tijdelijk worden verwijderd om een probleem te isoleren. Sommige apps voor internetbeveiliging worden niet volledig verwijderd. U moet dus wellicht een opschoonprogramma downloaden en uitvoeren om de beveiligingssoftware volledig te verwijderen.

Werk samen met de aanbieder van uw beveiligingssoftware om ervoor te zorgen dat alle poorten en voorzieningen die Apple producten gebruiken, worden toegestaan of als u hulp nodig hebt om hun software te verwijderen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.