Språk

Skapa ett konto i iTunes Store, App Store eller iBooks Store utan betalkort eller annan betalningsmetod.

När du loggar in i iTunes Store, App Store eller iBooks Store med ditt Apple-ID för första gången ombeds du välja en betalningsmetod så att du kan handla i butiken. Om du inte vill koppla en betalningsmetod till kontot följer du dessa steg.

Om du vill använda Familjedelning måste familjesamordnaren ha ett betalkort som är registrerat.

Om du redan har ett Apple-ID

Om du redan har skapat ett Apple-ID måste du lägga till en betalningsmetod första gången du loggar in i iTunes Store, App Store eller iBooks Store med detta Apple-ID. Om du vill kan du ta bort betalningsmetoden när du har loggat in i butiken. Du blir sedan inte tillfrågad om betalningsmetod igen förrän du gör ditt första inköp.

Om du inte har ett Apple-ID

Apple rekommenderar att du använder endast ett Apple-ID för alla funktioner och tjänster som använder Apple-ID. Du kan skapa ett Apple-ID och butikskonto samtidigt genom att följa dessa steg. Du behöver då inte lägga till någon betalningsmetod.

Skapa ett Apple-ID på en Mac eller PC

1. Öppna iTunes och gå till iTunes Store genom att klicka på iTunes Store-knappen i det övre högra hörnet i fönstret.
  2. Bläddra nedåt tills du ser landets flagga längst ner till höger. Om det inte är din flagga klickar på du på den och väljer ditt land eller din region.
  3. Gå till avdelningen App Store, Musik, TV-program eller Böcker i butiken.
    Innehållstyper i iTunes Store
  4. Hämta en gratis app, låt, video eller bok. Du hittar gratisobjekt i den högra kolumnen i fönstret. Klicka på valfri länk som innehåller ordet ”gratis”, till exempel ”Gratis på iTunes” eller ”Bästa gratisobjekten”. När du hittar ett gratisobjekt klickar du på Gratis under symbolen.
    Fjärrkontroll, en gratisapp
  5. Klicka på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  6. Följ anvisningarna på skärmen. Välj Ingen som betalningsmetod när du tillfrågas om betalningsinformation.
    Betalningsmetoder
  7. När du har angett all nödvändig information blir du ombedd att bekräfta ditt Apple-ID via e-post. Du måste bekräfta ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Fick du inget e-postmeddelande?

Skapa ett Apple-ID på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store, iTunes Store eller iBooks Store på din iOS-enhet.
  2. Välj en gratis app, låt, video eller bok.
  3. Tryck på Gratis bredvid objektet. Hämta objektet genom att trycka igen.
    Fjärrkontroll, en gratisapp
  4. Tryck på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  5. Följ anvisningarna på skärmen. Välj Ingen när du tillfrågas om betalningsinformation.
    Betalningsmetod
  6. När du har angett all nödvändig information blir du ombedd att bekräfta ditt Apple-ID via e-post. Du måste bekräfta ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Fick du inget e-postmeddelande?
Senast ändrad: 2014-sep-29