Språk

Skapa ett konto för iTunes Store, App Store, iBooks Store och Mac App Store utan betalkort

Du använder samma Apple-ID-konto för iTunes Store, App Store, iBooks Store och Mac App Store. Följ stegen nedan för att skapa ett nytt Apple-ID att använda med iTunes Store, App Store, iBooks Store och Mac App Store utan ett betalkort.

Dölj allt | Visa allt

Om du redan har ett Apple-ID:

När du använder Apple-tjänster som Apple Online Store eller Apples produktregistrering på webben skapar du ett Apple-ID. Du kan använda samma Apple-ID för iTunes, Mac App Store, iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center och mer.

Vi rekommenderar att du endast använder ett Apple-ID.

Om du har registrerat din produkt eller använt någon av Apple-tjänsterna bör du läsa den här artikeln så att du kan använda ett befintligt Apple-ID med iTunes Store eller Mac App Store.

Om du inte har skapat ett Apple-ID ännu får du hjälp att göra det på din dator i iTunes eller på en iOS-enhet i den här artikeln.

Skapa ett konto på en dator

1. Klicka på iTunes Store (till vänster i iTunes-fönstret) och välj ditt land genom att klicka på landets flagga i det nedre högra hörnet av iTunes Stores huvudsida.
  2. Gå till App Store genom att klicka på App Store i det övre navigationsfältet.

3. Viktigt! Innan du går vidare till nästa steg måste du hämta och installera ett kostnadsfritt program. Navigera till kolumnen Topplistor till höger i App Store-fönstret och leta reda på ett kostnadsfritt program. Rulla nedåt tills listan med kostnadsfria appar visas. Markera ett program genom att klicka på det. Klicka sedan på Gratisapp under programsymbolen.
    klicka på gratisapp
  4. Klicka på Skapa Apple-ID i popupfönstret.

Fönster för att skapa nytt konto

5. Du omdirigeras till sidan Välkommen till iTunes Store. Klicka på Fortsätt.

Välkomstskärm för iTunes Store

6. Du måste läsa och acceptera iTunes Store-villkoren. Kontrollera att du markerar kryssrutan intill Jag har läst och godkänner villkoren.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Ange din e-postadress, skapa ditt lösenord, fortsätt att skapa och besvara säkerhetsfrågor samt ange ditt födelsedatum.
  9. Det går även att ange en valfri e-postadress för en nödsituation. Vi rekommenderar detta om du byter e-postadress ofta.
  10. När du är nöjd med de uppgifterna som införts klickar du på Fortsätt.
  11. Välj Ingen som betalningstyp.
    betalningstyp
  12. Fyll i de obligatoriska fälten för namn och adress.
  13. Du kommer sedan se en dialogruta med Bekräfta ditt Konto. Klicka på Klar och vänta på ett e-postmeddelande med en bekräftelse från iTunes Store.
  14. Öppna e-postmeddelandet och aktivera kontot genom att klicka på länken i meddelandet.

Text i e-postmeddelande:

15. När du klickar på länken blir du uppmanad att logga in med ditt kontonamn och lösenord av webbplatsen för Apple-ID.
  16. När du har loggat in kontrollerar du att din e-postadress är associerad med ditt Apple-ID. En knapp märkt Återgå till Store visas.
  17. När du har loggat in, kommer du att se Välkomstskärmen. Klicka på Börja handla för att gå till startsidan för App Store.

Välkomstskärm som visas då ett konto skapats

Skapa ett konto på en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store på enheten.
  2. Leta fram ett kostnadsfritt program i App Store.
  3. Viktigt! Innan du går vidare till nästa steg måste du hämta och installera ett kostnadsfritt program genom att trycka på Gratis och därefter trycka på Installera app.

4. tryck på gratis

tryck på installera app

5. Tryck på Skapa nytt Apple-ID.

Skapa nytt Apple-ID

6. Välj land och tryck därefter på Klar.

7. Skärm för att välja land

8. Du måste läsa och acceptera iTunes Store-villkoren. Tryck på Godkänn längst ned på sidan för att fortsätta.
  9. Ange din e-postadress och födelsedag, besvara säkerhetsfrågan och skapa ditt lösenord.
  10. Det går även att ange en valfri e-postadress för en nödsituation. Vi rekommenderar att du anger en e-postadress för en nödsituation om du ofta byter e-postadress. Läs mer om e-postadresser för nödsituationer.
  11. Tryck på Nästa när du är nöjd med de uppgifter du fyllt i.
  12. Välj Ingen som betalningsmetod.

13. Skärm med betalningsalternativ

14. Fyll sedan i de obligatoriska fälten för e-postadress, adress och telefonnummer. Tryck på Nästa.
  15. Därefter visas en dialogruta där du uppmanas att bekräfta kontot. Tryck på Klar och vänta på ett e-postmeddelande med en bekräftelse från iTunes Store.

16. Skärm för bekräftelse av konto

17. Öppna e-postmeddelandet och aktivera kontot genom att klicka på länken i meddelandet.
  18. När du trycker på länken bör App Store öppnas automatiskt med en uppmaning om att logga in med kontonamnet och lösenordet.

Skärm för att logga in och bekräfta

19. Tryck på Logga in så visas en Tack så mycket-skärm.

Skärm med bekräftelse

20. Du har nu ställt in ditt konto och kan börja använda iTunes, iBooks och App Store på iPhone, iPad och iPod touch.

Logga in och slutför verifieringen

Senast ändrad: 2013-okt-29