Talen

Een account bij de iTunes Store, App Store, iBooks Store en Mac App Store aanmaken zonder een creditcard

De iTunes Store, App Store, iBooks Store en Mac App Store delen dezelfde Apple ID-account. Als u een nieuwe Apple ID zonder een creditcard wilt aanmaken om deze te gebruiken in de iTunes Store, App Store, iBooks Store en Mac App Store, volgt u de stappen hieronder.

Alles verbergen | Alles weergeven

Als u al een Apple ID hebt:

Wanneer u Apple-voorzieningen, zoals de Apple Online Store, gebruikt of producten online registreert, maakt u een Apple ID aan. U kunt dezelfde Apple ID gebruiken voor iTunes, de Mac App Store, iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center, en meer.

U wordt aanbevolen slechts één Apple ID te gebruiken.

Als u een product hebt geregistreerd of een Apple-voorziening hebt gebruikt, moet u dit artikel volgen om een bestaande Apple ID te gebruiken bij de iTunes Store of Mac App Store.

Als u nog geen Apple ID hebt aangemaakt, helpt dit artikel u er een aan te maken op een computer in iTunes of op een iOS-apparaat.

Een account op een computer aanmaken

1. Klik op 'iTunes Store' (links in het iTunes-venster) en kies het land door op de bijbehorende vlag rechts onder in de hoofdpagina van de iTunes Store te klikken.
  2. Ga naar de App Store door op 'App Store' in de bovenste navigatiebalk te klikken.

3. Belangrijk: voordat u de volgende stap uitvoert, moet u een gratis app downloaden en installeren. Ga naar de kolom Hitlijsten rechts in het App Store-venster om een gratis app te zoeken. Scrol omlaag tot u de lijst 'Gratis apps' ziet. Selecteer een willekeurige app door erop te klikken. Klik vervolgens op 'Gratis' onder het symbool van de app.
    klik op een gratis app
  4. Klik in het pop-upvenster op 'Maak Apple ID aan'.

venster voor het aanmaken van een nieuwe account

5. Het scherm 'Welkom bij de iTunes Store' wordt weergegeven. Klik op 'Ga door'.

het scherm 'Welkom bij de iTunes Store'

6. U moet de voorwaarden van de iTunes Store lezen en accepteren. Zorg ervoor dat u 'Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord' aanvinkt.
  7. Klik op 'Ga door'.
  8. Voer een e-mailadres in, kies een wachtwoord, geef beveiligingsvragen en antwoorden op en voer de geboortedatum in.
  9. U kunt ook een optioneel alternatief e-mailadres invoeren. Dit wordt aanbevolen als u het e-mailadres vaak wijzigt.
  10. Wanneer u tevreden bent over de ingevoerde gegevens, klikt u op 'Ga door'.
  11. Selecteer 'Geen' bij de betaalwijze.
    betaalwijze
  12. Voer de verplichte velden voor naam en adres in.
  13. U ziet vervolgens het scherm 'Verifieer uw Apple ID'. Klik op 'Gereed' en controleer de e-mailberichten op een verificatiemail van de iTunes Store.
  14. Open het e-mailbericht en klik op de koppeling in het bericht om de account te activeren.

Tekst van het e-mailbericht: 'U hebt voorbeeldadres@me.com ingevoerd als het e-mailadres voor uw Apple ID... Klik eenvoudigweg op de onderstaande koppeling en log in met uw Apple ID en wachtwoord.'

15. Zodra u op de koppeling klikt, vraagt de Apple ID-website u in te loggen met de accountnaam en het wachtwoord.
  16. Nadat u bent ingelogd, ziet u dat het e-mailadres is gekoppeld aan de Apple ID. De knop 'Keer terug naar de Store' verschijnt.
  17. Zodra u bent ingelogd, ziet u het onderstaande scherm 'Gefeliciteerd'. Klik op 'Naar winkel' om naar de startpagina van de App Store te gaan.

laatste scherm bij het aanmaken van een account

Een account op een iPhone, iPad of iPod touch aanmaken

1. Open de App Store op het apparaat.
  2. Zoek een gratis app in de App Store.
  3. Belangrijk: voordat u de volgende stap uitvoert, moet u de gratis app downloaden en installeren door achtereenvolgens te tikken op Gratis en Installeer app.

4. tik op 'gratis'

tik op 'installeer app'

5. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.

maak nieuwe Apple ID aan

6. Kies het land en tik dan op 'Gereed'.

7. scherm om het land te kiezen

8. U moet de voorwaarden van de iTunes Store lezen en accepteren. Tik op 'Akkoord' onder aan de pagina om door te gaan.
  9. Voer uw e-mailadres, beveiligingsvragen en verjaardag in en kies een wachtwoord.
  10. U kunt ook een optioneel alternatief e-mailadres invoeren. Als u het e-mailadres vaak wijzigt, wordt u aanbevolen een alternatief e-mailadres in te voeren. Lees meer over het alternatieve e-mailadres.
  11. Wanneer u tevreden bent over de ingevoerde gegevens, tikt u op 'Volgende'.
  12. Selecteer 'Geen' als betaalwijze.

13. scherm met opties voor betaling

14. Vul de verplichte velden voor e-mail, adres en telefoonnummer in. Tik op 'Volgende'.
  15. Vervolgens wordt een scherm voor het controleren van de account weergegeven. Tik op 'Gereed' en controleer de e-mailberichten op een controlemail van de iTunes Store.

16. scherm om de account te controleren

17. Open het e-mailbericht en klik op de koppeling in het bericht om de account te activeren.
  18. Zodra u op de koppeling tikt, opent de App Store automatisch en wordt u gevraagd in te loggen met de accountnaam en het wachtwoord.

scherm om het aanmelden te controleren

19. Tik op 'Log in' en u ziet een scherm met een dankwoord.

scherm met dankwoord voor de controle

20. U hebt de account met succes ingesteld en u kunt beginnen genieten van iTunes, iBooks en de App Store op een iPhone, iPad en iPod touch.

log in om de verificatie te voltooien

Laatst gewijzigd op: 29-okt-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 29-okt-2013
  • Artikel: HT2534
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(318 reacties)