Een nieuwe Apple Account aanmaken

Met je Apple Account heb je toegang tot al je Apple apparaten en voorzieningen, zoals iCloud en de App Store.

Weet je niet zeker of je een Apple Account hebt? Mogelijk kun je inloggen op je apparaat of op internet met een e-mailadres of telefoonnummer dat je gebruikt met Apple voorzieningen.

Wanneer je bent ingelogd op je apparaat, kun je extra e-mailadressen en telefoonnummers vinden en toevoegen die je kunt gebruiken om in te loggen bij je Apple Account. Open 'Instellingen' (of 'Systeeminstellingen'), selecteer je naam en kies vervolgens 'Inloggen en beveiliging' om deze opties te bekijken.

Meer informatie over een Apple Account voor een kind aanmaken

Apple ID is vanaf nu Apple Account. Je kunt nog steeds aanmelden met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer en wachtwoord.

Een Apple Account aanmaken op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro

Je kunt een nieuwe Apple Account aanmaken wanneer je je apparaat configureert, of je kunt later een Apple Account configureren in de App Store.

Een Apple Account aanmaken wanneer je je apparaat configureert

1. Tik op 'Wachtwoord vergeten of geen Apple Account'.

2. Tik op 'Maak gratis Apple Account aan'.

iPhone-scherm met de optie 'Maak gratis Apple Account aan'
  3. Selecteer je geboortedatum en voer je naam in. Tik op 'Ga door'.

4. Voer je e-mailadres in. Met dit primaire e-mailadres log je in bij je Apple Account. Als je geen e-mailadres hebt, tik je op 'Heb je geen e-mailadres?' om een gratis iCloud-e-mailadres te maken.

5. Volg de stappen op het scherm om je e-mailadres te verifiëren, een sterk wachtwoord aan te maken, je land of regio in te stellen en twee-factor-authenticatie te configureren. Als je ervoor kiest om deze stap over te slaan, wordt je gevraagd om dit later in 'Instellingen' te doen.

Nadat je je e-mailadres hebt geverifieerd, kun je inloggen bij je nieuwe Apple Account om de App Store en andere Apple voorzieningen te gebruiken, zoals iCloud.

Als je een nieuw apparaat gebruikt, wordt je mogelijk gevraagd je telefoonnummer of een betaalmethode en factuurgegevens in te voeren. Met je telefoonnummer kun je je identiteit verifiëren of, indien nodig, je account herstellen. Als je een betaalmethode invoert, worden er pas kosten in rekening gebracht wanneer je iets koopt.

Je Apple Account aanmaken via de App Store op je Apple apparaat

1. Open de App Store en tik op de knop 'Mijn account'.

2. Tik op 'Maak nieuwe Apple Account aan'. Als je deze optie niet ziet, controleer je of je bent uitgelogd bij iCloud.

iPhone-scherm met de optie 'Maak nieuwe Apple Account aan'
  3. Volg de stappen op het scherm om een e-mailadres op te geven, een sterk wachtwoord aan te maken en je land of regio in te stellen. Het e-mailadres dat je opgeeft, wordt gebruikt om in te loggen bij je nieuwe Apple Account.*

4. Voer de betaalmethode en factuurgegevens in en tik op 'Volgende'. Je kunt ook 'Geen' kiezen. Er worden pas kosten in rekening gebracht wanneer je iets koopt.

5. Bevestig je telefoonnummer. Hiermee kun je je identiteit verifiëren en, indien nodig, je account terugzetten. Tik op 'Volgende'.

6. Je krijgt een verificatiemail van Apple. Wanneer je die hebt ontvangen, verifieer je je e-mailadres.

Nadat je je e-mailadres hebt geverifieerd, kun je inloggen bij je nieuwe Apple Account om de App Store en andere Apple voorzieningen te gebruiken, zoals iCloud.

* In het vasteland van China moet je mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor je Apple Account. Je kunt het nummer later wijzigen of je land of regio wijzigen in een locatie waarvoor geen +86-nummer vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.

Een Apple Account kan worden aangemaakt op een iOS-apparaat met iOS 9 of nieuwer.

Een Apple Account aanmaken op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik in de navigatiekolom op 'Log in'.

3. Klik op 'Heb je geen account?'. Volg daarna de stappen op het scherm om je geboortedatum in te voeren, een e-mailadres op te geven, een sterk wachtwoord aan te maken en je land of regio in te stellen. Met dit primaire e-mailadres log je in bij je Apple Account.*

Mac-scherm met de knop 'Heb je geen account?'
  4. Voer de betaalmethode en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. Je kunt ook 'Geen' kiezen. Er worden pas kosten in rekening gebracht wanneer je iets koopt.

5. Bevestig je telefoonnummer. Hiermee kun je je identiteit verifiëren en, indien nodig, je account terugzetten. Klik op 'Volgende'.

6. Je krijgt een verificatiemail van Apple. Wanneer je die hebt ontvangen, verifieer je je e-mailadres.

Nadat je je e-mailadres hebt geverifieerd, kun je inloggen bij je nieuwe Apple Account om de App Store en andere Apple voorzieningen te gebruiken, zoals iCloud.

* In het vasteland van China moet je mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor je Apple Account. Je kunt het nummer later wijzigen of je land of regio wijzigen in een locatie waarvoor geen +86-nummer vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.

Een Apple Account kan worden aangemaakt op een Mac met OS X El Capitan of nieuwer.

Een Apple Account aanmaken op een Windows-pc

Op een Windows-pc kun je een Apple Account aanmaken in de Apple TV-app, de Apple Music-app of iTunes voor Windows.

In de Apple TV-app of Apple Music-app

1. Klik op 'Log in' onderaan de navigatiekolom.

2. Klik op 'Log in'.

3. Klik op 'Nieuwe Apple Account aanmaken'.

4. Volg de stappen op het scherm om een e-mailadres op te geven, een sterk wachtwoord aan te maken en je apparaatregio in te stellen. Met dit primaire e-mailadres log je in bij je Apple Account.*

5. Voer de betaalmethode en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. Je kunt ook 'Geen' kiezen. Er worden pas kosten in rekening gebracht wanneer je iets koopt.

6. Je krijgt een verificatiemail van Apple. Wanneer je die hebt ontvangen, verifieer je je e-mailadres.

Nadat je je e-mailadres hebt geverifieerd, kun je inloggen bij je nieuwe Apple Account om Apple services te gebruiken.

* In het vasteland van China moet je mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor je Apple Account. Je kunt het nummer later wijzigen of je land of regio wijzigen in een locatie waarvoor geen +86-nummer vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.

In iTunes voor Windows

1. Open iTunes voor Windows.

2. Kies 'Account' > 'Log in' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster. Klik dan op 'Nieuwe Apple Account aanmaken'.

3. Volg de stappen op het scherm om een e-mailadres op te geven, een sterk wachtwoord aan te maken en je apparaatregio in te stellen. Met dit primaire e-mailadres log je in bij je Apple Account.*

4. Voer de betaalmethode en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. Je kunt ook 'Geen' kiezen. Er worden pas kosten in rekening gebracht wanneer je iets koopt.

5. Je krijgt een verificatiemail van Apple. Wanneer je die hebt ontvangen, verifieer je je e-mailadres.

Nadat je je e-mailadres hebt geverifieerd, kun je inloggen bij je nieuwe Apple Account om Apple services te gebruiken.

* In het vasteland van China moet je mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor je Apple Account. Je kunt het nummer later wijzigen of je land of regio wijzigen in een locatie waarvoor geen +86-nummer vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.

Een Apple Account aanmaken op een ander apparaat

Als je een Apple Account wilt aanmaken op een Apple TV, Android-apparaat, smart-TV of streamingapparaat, kun je normaal gesproken de stappen op het scherm volgen en je volledige naam, geboortedatum, e-mailadres of telefoonnummer en een betaalmethode invoeren. Als je de Apple TV-app instelt op je smart-TV, word je mogelijk omgeleid naar activate.apple.com om je Apple Account aan te maken. Je kunt ook een Apple Account aanmaken op het web. Volg daarvoor de stappen hieronder.

Een Apple Account aanmaken op internet

1. Ga naar account.apple.com en klik op 'Maak je Apple Account aan'.

Webscherm met de link 'Maak je Apple Account aan'
  2. Volg de stappen op het scherm om een e-mailadres op te geven, een sterk wachtwoord aan te maken en je apparaatregio in te stellen. Met dit primaire e-mailadres log je in bij je Apple Account.*

3. Voer je geboortedatum in en geef telefoonnummer op waartoe je altijd toegang hebt.

4. Selecteer de aankruisvakken om je indien gewenst aan te melden voor updates van Apple. Zo word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de nieuwste software, producten en voorzieningen van Apple.

5. Klik op 'Ga door'.

6. Volg de stappen op het scherm om je e-mailadres en telefoonnummer te verifiëren.

Nadat je je e-mailadres hebt geverifieerd, kun je inloggen bij je nieuwe Apple Account om de App Store en andere Apple voorzieningen te gebruiken, zoals iCloud.

* In het vasteland van China moet je mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor je Apple Account. Je kunt het nummer later wijzigen of je land of regio wijzigen in een locatie waarvoor geen +86-nummer vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.

Als je een bericht ziet met de melding dat je moet inloggen bij iTunes

Als je op internet een nieuwe Apple Account hebt aangemaakt en een bericht ziet dat je moet inloggen bij iTunes, volg je de onderstaande stappen voor je apparaat:

• Op een iPhone of iPad: open Instellingen en tik op 'Log in bij [apparaat]'. Log dan in bij je Apple Account.

• Op Mac: Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Selecteer dan 'Apple Account' en log in bij je Apple Account.

• Op een Apple TV: log in bij de App Store of andere Apple voorzieningen met je Apple Account. Je kunt ook Instellingen openen en vervolgens op 'Gebruikers en accounts' tikken. Selecteer 'Voeg standaardgebruiker toe' of 'Voeg nieuwe gebruiker toe', log in met je Apple Account en volg de weergegeven stappen.

• Op een Android-apparaat: Ga naar tv.apple.com of music.apple.com en log in bij je Apple Account.

• Op een Windows-pc: ga naar de Microsoft Store, download en installeer de Apple TV-app of de Apple Music-app en log in bij je Apple Account.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.