Jos olet kadottanut iPhonesi tai iPadisi tai se on varastettu

Jos olet kadottanut iPhonesi tai uskot, että se on varastettu, Etsi-toiminto voi auttaa suojaamaan laitettasi, tilejäsi ja henkilökohtaisia tietojasi.

Lukitse laite merkitsemällä se kadonneeksi osoitteessa iCloud.com/find

Kun kirjaudut sisään osoitteessa iCloud.com/find, sinun ei tarvitse antaa vahvistuskoodia, jotta voit käyttää Etsi laitteita -toimintoa, vaikka luotettu laitteesi katoaisi tai varastettaisiin.

Jos sinua pyydetään antamaan vahvistuskoodi, kun olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi ja salasanalla, valitse Etsi laitteet -painike.

Kun merkitset iPhonesi tai iPadisi kadonneeksi, laitteesi siirretään Kadonnut-tilaan. Se lukitaan pääsykoodilla, maksukortit ja Apple Payn kanssa käyttämäsi kortit jäädytetään ja voit näyttää laitteen näytöllä puhelinnumeron ja viestin henkilölle, joka löytää laitteen.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa iCloud.com/find.

2. Valitse iPhonesi tai iPadisi. Jos kartta on saatavilla, se zoomaa laitteesi sijaintiin.

3. Valitse Merkitse kadonneeksi ja noudata sitten näytöllä näkyviä ohjeita, jotta voit lisätä puhelinnumeron ja viestin.

4. Valitse Aktivoi, jos haluat lukita iPhonesi tai iPadisi nykyisen pääsykoodisi avulla. Jos et ole määrittänyt pääsykoodia, sinua pyydetään luomaan sellainen.

Lue lisätietoja Kadonnut-tilan käytöstä iCloud.comissa

Jos Etsi-appi ei ollut käytössä laitteessasi ennen sen katoamista tai varastamista, se ei näy osoitteessa iCloud.com/find tai Etsi-apissa etkä voi merkitä laitetta kadonneeksi tai poistaa sitä etänä. Voit suojata henkilökohtaiset tietosi kirjautumalla sisään osoitteeseen appleid.apple.com ja vaihtamalla Apple ID -salasanasi.

Etsi iPhonesi tai iPadisi

• Kun valitset iPhonen tai iPadin, kartta zoomaa laitteen sijaintiin.

• Jos iPhone tai iPad varastettu tai jos se näkyy kartalla paikassa, jota et tunnista (kuten tuntemattomassa osoitteessa), älä yritä noutaa laitetta itse. Ota sen sijaan yhteyttä poliisiin.

Jos olet ottanut varastetun laitteen suojauksen käyttöön iPhonessasi

• Jos iPhone ei ole tutussa sijainnissa, sinun on todennettava henkilöllisyytesi Face ID:llä tai Touch ID:llä, jotta Kadonnut-tila voidaan poistaa käytöstä.

• Jos sinä tai joku muu yritit vaihtaa Apple ID:n salasanan iPhonellasi tuntemattomassa sijainnissasi, iPhone ei ehkä näy kartalla osoitteessa iCloud.com/find. Voit silti merkitä laitteesi kadonneeksi ja lukita sen.

Lue lisätietoja varastetun laitteen suojauksesta iPhonessa

Muita iPhonesi tai iPadisi etsimistapoja

Jos sinulla on toinen Apple-laite, johon olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi tai joka kuuluu Perhejako-ryhmäsi jäsenelle, voit käyttää Etsi-appia iPhonesi tai iPadisi lukitsemiseen ja löytämiseen.

No alt supplied for Image

Käytä Apple Watchia

Luuletko, että iPhonesi on edelleen lähellä? Jos sinulla on Apple Watch, voit avata Ohjauskeskuksen ja napauttaa Pingaa iPhonea -painiketta. Voit toistaa ääntä napauttamalla iPhonea tai pitää painiketta pohjassa, jolloin iPhonen taskulamppu vilkkuu, tai voit näyttää reittiohjeet puhelimen sijaintiin kellossasi.*

No alt supplied for Image

Käytä Etsi-appia toisessa laitteessa

Jos sinulla on muu Apple-laite, johon olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi, voit käyttää kyseisen laitteen Etsi-toimintoa iPhonen tai iPadin lukitsemiseen ja etsimiseen.

Käytä Etsi-toimintoa toisella Apple-laitteella

No alt supplied for Image

Käytä perheenjäsenen laitetta

Jos kuulut Perhejako-ryhmään, laitteesi saattavat näkyä perheenjäsentesi laitteiden Etsi-toiminnossa.

Käytä perheenjäsenen iPhonea

* Jos haluat käyttää Tarkkaa etsintää ja saada ohjeita iPhoneesi, kun käytät Pingaa iPhonea -painiketta, tarvitset Apple Watch Series 9-, Apple Watch Ultra 2- tai iPhone 15 -mallin tai niitä uudemman. Jos Apple Watch on alhaisen virran tilassa, et voi saada reittiohjeita iPhonesi sijaintiin, kun käytät Pingaa iPhonea -painiketta.

Jos iPhone tai iPad on kadonnut pysyvästi tai varastettu

Jos iPhonesi tai iPadisi katoaa tai jos laitteesi varastettiin, suojaa tilisi ja henkilökohtaiset tietosi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan ja vaihda laitteesi (mahdollisuuksien mukaan).

Ilmoita kadonneesta iPhonesta tai iPadista

• Ilmoita siitä paikalliselle lainvalvonnalle. He saattavat tarvita iPhonesi tai iPadisi sarjanumeron. Voit tarkistaa sen, vaikka sinulla ei olekaan laitetta.

• Ilmoita kadonneesta iPhonesta langattomalle operaattorillesi, pyydä heitä poistamaan tilisi käytöstä ja tee korvauspyyntö, jos langattoman operaattorisi sopimus kattaa iPhonesi.

Lue lisätietoja siitä, miten voit löytää laitteesi sarjanumeron

päivittää tilin tiedot.

• Apple ID:n salasanan vaihtaminen: kirjaudu sisään osoitteessa appleid.apple.com ja valitse Sisäänkirjautuminen ja suojaus. Valitse salasana ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

• Poista iPhone tai iPad Apple ID:n luotetuista laitteista: Kirjaudu sisään osoitteessa appleid.apple.com ja valitse laitteet sivupalkista. Valitse haluamasi laite, vieritä alas ja valitse Poista tililtä.

• Jos lähetit iPhonesta AppleCare+ varkaus- ja katomisturvalla -korvaushakemuksen, älä poista iPhonea Apple ID:stäsi (tai Etsi-toiminnosta) ennen kuin vaatimuksesi on hyväksytty kokonaan.

• Jos olet ottanut kadonneessa iPhonessa käyttöön varastetun laitteen suojauksen, et ehkä pysty päivittämään joitakin verkossa olevia tilitietoja (kuten muuttamaan Apple ID:n salasanaa tai poistamaan laitetta Apple ID:stä). Jos haluat tehdä näitä tilimuutoksia, voit käyttää toista luotettua iPhonea, iPadia tai Macia.

Tyhjennä iPhone tai iPad etänä

• Varmista ennen laitteen tyhjentämistä, että olet kokeillut kaikkia muita tapoja, joilla laitteen voi mahdollisesti löytää. Laitteen tyhjentämistä ei voi kumota.

• Voit tyhjentää laitteen etänä Etsi-apin avulla tai osoitteessa iCloud.com/find.

• Jos laitteessasi on iOS 15 tai uudempi tai iPadOS 15 tai uudempi, voit silti etsiä sen Etsi-apin avulla tai osoitteessa iCloud.com/find myös sen poistamisen jälkeen.

• Jos sinulla on AppleCare+ varkaus- ja katoamisturvalla, älä poista laitetta Etsi-apista tai Apple ID:stäsi, vaikka tyhjentäisitkin sen etänä.

Tyhjennä iPhone tai iPad etänä

Lähetä AppleCare+ varkaus- ja katoamisturvalla -korvaushakemus

Jos iPhonellasi on varkaus- ja katoamisturvan sisältävä AppleCare+-sopimus, tee iPhonen korvausvaatimus.

Älä poista iPhonea Etsi-apista tai Apple ID:stä ennen kuin vaatimuksesi on hyväksytty täysin.

AppleCare+ varkaus- ja katoamisturva ei ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.