Talen

Gearchiveerd - Apple Programmatuurherstel: onderdelen installeren of opnieuw installeren zonder de harde schijf te wissen

Met de cd-set Programmatuurherstel van Apple beschikt u niet over aangepaste installatieopties. Deze cd-set wordt bij sommige computers geleverd.

De set van meerdere cd's voor herstellen van Apple software, genaamd Programmatuurherstel, wordt bij sommige computers geleverd. Met deze cd's kunt u echter geen afzonderlijke programma's (zoals iTunes of iMovie) opnieuw installeren. Wanneer u de cd Programmatuurherstel gebruikt, wordt eerst de harde schijf gewist. Vervolgens wordt alle software naar de fabrieksinstellingen hersteld.

Als u per ongeluk programma's, zoals iTunes of iMovie, van de harde schijf hebt verwijderd, kunt u deze aan de hand van de onderstaande stappen herstellen, zonder daarbij de harde schijf te wissen.

Een opmerking vooraf

• Als u werkt met Mac OS X versie 10.2 of hoger, kunt u met behup van de speciale installatieopties van het herstelprogramma programma's installeren (u hoeft in dit geval de hieronder beschreven procedure niet te volgen). Voor meer informatie raadpleegt u artikel 42929: [A HREF="http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=42929"> "Software-herstel: de herstelschijven gebruiken met Mac OS X 10.2"</A>].
  • Zorg ervoor dat u de cd's Programmatuurinstallatie en Programmatuurherstel niet met elkaar verwart. Deze hebben ieder een eigen functie.
  • Als de software op de herstel-cd ouder is dan de software die momenteel op de harde schijf is geïnstalleerd, moet u de software niet herstellen.
  • Raadpleeg de Apple Software Downloads-website op http://www.apple.com/swupdates/ voordat u deze procedure uitvoert en controleer of dezelfde of een nieuwere versie van de software beschikbaar is. Soms is het eenvoudiger om de software te downloaden en opnieuw te installeren, zonder dat u hierbij de harde schijf wist.
  • Als de verwijderde programmaonderdelen deel uitmaken van Mac OS 9, gebruikt u de systeeminstallatie-cd om de ontbrekende software opnieuw te installeren. Met behulp van de installatie-cd van Mac OS 9 kunt u veel onderdelen afzonderlijk installeren via het menu voor speciale installatie. Dit is met de set herstel-cd's niet mogelijk.
  • Gebruik voor de systeemsoftware van Mac OS X de juiste systeemsoftware-installatie-cd om de ontbrekende software opnieuw te installeren. Deze installatie-cd's bieden in tegenstelling tot de herstel-cd's aangepaste installatieopties.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Als u een onderdeel nodig hebt dat alleen beschikbaar is vanaf de programmatuurherstel-cd's, kunt u dit installeren zonder dat de harde schijf wordt gewist. Hierbij gaat u als volgt te werk:

1. Zorg dat er ongeveer 2 GB vrije ruimte beschikbaar is op de harde schijf.

2. Maak een nieuwe map aan.

3. Plaats de Programmatuurherstel-cd's één voor één in de optische-schijfeenheid en kopieer de dmg-bestanden in de map 'Configurations' van elke schijf naar de map die u op de harde schijf hebt aangemaakt. Er zijn maximaal vijf schijfkopiebestanden, afhankelijk van de herstelset die u gebruikt.

4. Start het programma Schijfkopie.

5. Sleep het eerste dmg-bestand vanuit de door u gemaakte map naar het Schijfkopie-venster. Het schijfkopiebestand verschijnt op het bureaublad als een harde schijf. Dit schijfkopiebestand bevat alle software die op de computer was geïnstalleerd toen u deze kocht.

6. Open het schijfkopiebestand en bepaal welke software u opnieuw wilt installeren.

7. Kopieer de software vanaf het schijfkopiebestand naar de harde schijf.

8. Als u werkt met Mac OS X versie 10.2 of hoger, gebruikt u de optie 'Herstel volumebevoegdheden' van het schijfhulpprogramma.
Als u werkt met Mac OS X versie 10.1.5, gebruikt u het Repair Privileges-hulpprogramma.

Laatst gewijzigd op: 28-nov-2011
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 28-nov-2011
  • Artikel: HT2461
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(2 reacties)