Använda kommandotolksverktyget kickstart i Apple Remote Desktop

Du kan köra Apple Remote Desktop-kommandon med kickstart utan att starta om fjärrdatorn.

Ange Apple Remote Desktop-inställningar med kickstart. Du kan t.ex. installera, avinstallera, aktivera, ställa in och starta om Apple Remote Desktop-komponenter.

Lär dig styra en Mac med Skärmdelning på distans med kommandotolksverktyget kickstart i macOS Mojave 10.14 och senare versioner.

Kom igång

Du hittar verktyget kickstart i

/System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart

Skriv kommandona i denna artikel på samma textrad. Det gör inget om texten radbryts medan du skriver. Tryck inte på returtangenten innan du har skrivit hela kommandot.

Du kan få mer information om kommandot kickstart med hjälp av flaggan -help:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/resources/kickstart -help

Kommandoexempel

Kommandona i denna artikel fungerar med Apple Remote Desktop 3.2 och senare versioner.

Här är kommandon som du kan använda:

• Starta om ARD-agenten och hjälpkomponenten:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -restart -agent

• Aktivera delning av fjärrskrivbord, tillåt åtkomst för alla användare och aktivera tilläggsmenyn:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -allUsers -privs -all -clientopts -setmenuextra -menuextra yes

• Aktivera delning av fjärrskrivbord, tillåt åtkomst för angivna användare:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -specifiedUsersYou must use the -configure, -access, and -privs options in a separate command to specify the set of users and their access privileges. For example, this command is for users with the short names "teacher" and “student." It gives them access to observe (but not control) the computer, and to send text messages:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users teacher,student -access -on -privs -ControlObserve -ObserveOnly -TextMessagesUnlike other kickstart options, you can’t combine the allowAccessFor options with other kickstart options. You must use it as in the last two samples above. You might have to call kickstart more than once to finish a computer’s setup.

• Ta bort åtkomstbehörigheter för angivna användare (”student” i det här exemplet):

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users student -access -off

• Inaktivera ARD-agenten och ta bort åtkomstbehörigheter för alla användare:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -deactivate -configure -access -off