Identifiera din Mac-strömadapter

Läs om vilken strömadapter och kabel som medföljer din Mac-dator och hur du kontrollerar wattalet på en ansluten strömadapter eller bildskärm.

Om din Mac använder usb-C till att ladda kan du ladda din bärbara Mac-dator med valfri usb-C-strömadapter eller bildskärm. För bästa möjliga laddningsupplevelse ska du använda en strömadapter eller bildskärm som ger minst samma wattal som strömadaptern som medföljde din MacBook Air, MacBook Pro eller MacBook. Läs om hur du kontrollerar strömmen på en ansluten strömadapter eller bildskärm.

MacBook Air

På bilderna nedan ser du vilken typ av adapter som medföljer varje MacBook Air. Om du är osäker på vilken modell du har läser du om hur du identifierar din MacBook Ai.

Usb-C till MagSafe och 30 W Usb-C-strömadapter

Apple 30 W usb-C-strömadapter, 35 W strömadapter med dubbla usb-C-portar, 67 W usb-C-strömadapter eller 70 W usb-C-strömadapter och usb-C till MagSafe 3 kabel

• MacBook Air-modeller lanserade 2022 eller senare

Dessa modeller kan även laddas med en usb-C-laddningskabel. Läs om hur du laddar din MacBook Air och hur du snabbladdar din Mac.

Usb-C-laddningskabel bredvid en 30 W Usb-C-strömadapter

Apple 30 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• MacBook Air-modeller lanserade 2018 eller senare

45 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt

45 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt

• MacBook Air-modeller lanserade från 2012 till 2017

45 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

45 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

• 13-tums MacBook Air-modeller lanserade från 2008 till 2011*

• 11-tums MacBook Air-modeller lanserade från 2010 till 2011

*Adaptrar som medföljde MacBook Air (original), MacBook Air (sent 2008) och MacBook Air (mitten 2009) rekommenderas inte för användning med MacBook Air-modeller (sent 2010). I möjligaste mån ska du använda originaladaptern eller en nyare adapter.

MacBook Pro

På bilderna nedan ser du vilken typ av adapter som medföljer varje MacBook Pro. Om du är osäker på vilken modell du har läser du om hur du identifierar din MacBook Pro.

96 W usb-C-strömadapter och usb-C till MagSafe 3-kabel

Apple 67 W, 70 W eller 96 W usb-C-strömadapter och usb-C till MagSafe 3 kabel

• 14-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2021 eller senare

Dessa modeller kan även laddas med en usb-C-laddningskabel. Läs om hur du laddar din MacBook Pro och hur du snabbladdar din Mac.

140W usb-C-strömadapter och usb-C till MagSafe 3-kabel

Apple 140 W usb-C-strömadapter och usb-C till MagSafe 3-kabel

• 16-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2021 eller senare

Dessa modeller kan även laddas med en usb-C-laddningskabel. Läs om hur du laddar din MacBook Pro och hur du snabbladdar din Mac.

96 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

Apple 96 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• 16-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2019

61W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

Apple 61 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• 13-tums MacBook Pro-modeller introducerades 2016 eller senare

87 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

Apple 87 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• 15-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2016 eller senare

85 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt

85 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt

• 15-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2012 till 2015

60 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt

60 W MagSafe-strömadapter med MagSafe 2-kontakt

• 13-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2012 till 2015

60 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

60 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

• 13-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2010 till 2012

85 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

85 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

• 15-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2010 till 2012

• 17-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2010 till 2011

85 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt

85 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt

• 15-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2006 till 2009

• 17-tums MacBook Pro-modeller lanserade från 2006 till 2009

60 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt

60 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt

• 13-tums MacBook Pro-modeller lanserade 2009

MacBook

På bilderna nedan ser du vilken typ av adapter som medföljer varje MacBook. Om du är osäker på vilken modell du har läser du om hur du identifierar din MacBook.

30W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

Apple 29 W eller 30 W usb-C-strömadapter och usb-C-laddningskabel

• MacBook Pro-modeller lanserade 2015 eller senare

60 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

60 W MagSafe-strömadapter med ”L”-kontakt

• MacBook-modeller lanserade från sent 2009 till 2010

60 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt

60 W MagSafe-strömadapter med ”T”-kontakt

• MacBook-modeller lanserade från 2006 till 2009

Kontrollera strömmen

För att kontrollera hur mycket ström en ansluten strömadapter eller bildskärm ger tittar du på certifieringsmärket på strömadaptern eller kontrollerar systeminformationen på din Mac.

• Leta efter certifieringsetiketten på nätadaptern som visar wattal (W):

No alt supplied for Image
  • Håll ned tangenten Alternativ och välj Apple-menyn  > Systeminformation och välj sedan Ström. Hitta wattalet i avsnittet Laddare mot slutet av sidan:

No alt supplied for Image

Om din Mac använder usb-C till att ladda kan du ladda din bärbara Mac-dator med valfri usb-C-strömadapter eller bildskärm. Det går bra att använda en strömadapter eller bildskärm med högre eller lägre wattal än adaptern som medföljde din Mac. För bästa laddningsupplevelse ska du använda strömadaptern och kabeln som medföljde din MacBook Air, MacBook Pro eller MacBook.

Läs mer

Läs om vad du ska göra om du behöver hjälp med att använda MagSafe-kabeln eller -adaptern om MagSafe-kabeln eller strömadaptern inte fungera.

Om du har en äldre MagSafe-adapter kan du använda den med Mac-datorer som har MagSafe 2-portar. Använd bara en MagSafe till MagSafe 2-adapter.

MagSafe till MagSafe 2-omvandlaren är inte kompatibel med MagSafe 3.