Talen

iOS: instellingen voor het mobiele datanetwerk (APN weergeven of bewerken)

De naam van het toegangspunt (APN) definieert het netwerkpad voor alle mobiele dataverbindingen. U kunt de APN voor mobiele dataservices op een iPhone en iPad weergeven of bewerken. Deze informatie is voor u bedoeld als u een apparaat met een simkaart gebruikt en uw aanbieder toestaat dat de APN wordt bewerkt.

APN-instellingen bewerken en weergeven

Als de APN-instellingen onjuist zijn, verliest u mogelijk aan functionaliteit, zoals mobiele dataverbindingen, en hebt u mogelijk extra kosten. Wijzig de APN niet tenzij dit wordt gevraagd door de aanbieder of IT-beheerder. Neem contact op met uw aanbieder om de juiste APN-instellingen te controleren.

Als uw aanbieder dit toestaat, kunt u de APN-instellingen op het iOS-apparaat weergeven in Instellingen > Mobiel netwerk> Mobiel datanetwerk.

Als u de instellingen wilt wijzigen, tikt u op elk veld en voert u de gegevens in die door uw aanbieder zijn voorzien. De instellingen worden automatisch bewaard. Afhankelijk van de aanbieder kunt u de mobiele data-instellingen mogelijk niet wijzigen. Als uw aanbieder een andere APN-instelling behoeft, kunt u mogelijk een configuratieprofiel met de juiste instelling gebruiken.

Opmerking: een update van het iOS stelt alle wijzigingen aan de APN-instellingen opnieuw in tenzij u een configuratieprofiel gebruikt. Als u de APN-instellingen hebt gewijzigd voordat u het iOS hebt bijgewerkt, worden de standaardwaarden voor deze instellingen hersteld. Na een iOS-update moet u de instellingen wellicht opnieuw toepassen.

APN-instellingen opnieuw instellen

Als u de standaardinformatie van de APN van de aanbieder opnieuw wilt instellen, tikt u op 'Stel opnieuw in' op de iPhone. Als u een configuratieprofiel hebt geïnstalleerd, wordt de standaardinformatie van het profiel gebruikt.

Als u een iPhone of iPad in een werkomgeving gebruikt, heeft uw IT-beheerder mogelijk een speciale APN voor u ingesteld. Als dit het geval is, neemt u contact op met uw IT-beheerder om de APN te wijzigen. Als u een APN wijzigt die een IT-beheerder voor u heeft ingesteld met een configuratieprofiel, kunt u tikken op 'Stel opnieuw in' om dit opnieuw te wijzigen:

• iPhone: tik op de knop 'Stel opnieuw in' in Instellingen > Mobiel netwerk > Mobiele datanetwerk.
  • iPad: verwijder het configuratieprofiel en voeg het opnieuw toe.

Neem contact op met de IT-beheerder voor meer informatie.

IT-beheerders: u kunt Apple Configurator, Profielbeheer in OS X Server of een andere MDM-oplossing (Mobile Device Management) gebruiken om geavanceerde instellingen, inclusief de APN, op een iPhone of iPad te wijzigen. Lees meer over Implementatiebronnen voor iOS op bedrijfsniveau en de iPhone Support-website voor bedrijven.

Laatst gewijzigd op: 6-dec-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 6-dec-2013
  • Artikel: HT2283
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)