AirPort Express: mikä asiakastila on?

Wi-Fi-verkossa asiakkaalla tarkoitetaan jotakin verkkoon liittyvää laitetta, esimerkiksi tietokonetta. Asiakas voi myös olla langaton tulostuspalvelin tai äänilaite.

AirPort Express voi toimia täydet toiminnot tarjoavana langattomana tukiasemana tai se voi liittyä nykyiseen verkkoon vain tarjotakseen langattoman tulostuspalvelimen ja ääniominaisuuksia. Kun AirPort Express toimii näin, se on niin sanotussa asiakastilassa.

Asiakastilassa AirPort Express ei toimi langattomana tukiasemana eikä sen Ethernet-portti ole käytettävissä. Langattomana asiakkaana AirPort Express on vain AirTunesin ja tulostustöiden kohde. Se voidaan liittää 802.11b- ja 802.11g-verkkoihin, myös sellaisiin, joissa on käytössä WEP:n ja WPA-PSK:n kaltaisia suojausominaisuuksia.

Asiakastilassa langalliset asiakkaat voidaan yhdistää Ethernetin kautta ProxySTA-ominaisuuden avulla (vain 802.11n-tekniikkaa käyttävässä AirPort Expressissä).

Langaton jakelujärjestelmä (WDS) on toinen tapa, jolla AirPort Express voidaan liittää nykyiseen Wi-Fi-verkkoon. AirPort Expressin Ethernet-porttia ja langatonta tukiasemaa voidaan käyttää WDS-tilassa. Edellytyksenä kuitenkin on, että muut tukiasemat ovat AirPort Extreme ja/tai AirPort Express. Asiakastilan etuna on, että tukiasema voidaan liittää verkkoon, jossa on muiden kuin Applen valmistamia tukiasemia ja vanhempia AirPort-tukiasemia (kaksois-Ethernet- ja Graphite-malleista).

Lisätietoja

Muut Wi-Fi-tuotteiden valmistajat käyttävät eri nimiä asiakastilasta. Asiakastilaa voidaan kutsua esimerkiksi asiakasasematilaksi, AP-asiakastilaksi, langattomaksi asiakastilaksi ja STA-tilaksi. Kun tällaista tilaa tarvitaan, muista, että asiakastila on sama asia.