Tietoja Firmware Restoration CD:stä (Intel-pohjaiset Macit)

Tässä artikkelissa on tietoja Intel-pohjaisten Macien mukana toimitetusta Firmware Restoration CD:stä.

Firmware Restoration CD:llä voi palauttaa Intel-pohjaisen Macintosh-tietokoneen laiteohjelmiston.

Huom. Laiteohjelmiston palauttaminen palauttaa tietokoneen tietyt oletusasetukset.

Voit käyttää tätä ominaisuutta laiteohjelmiston palauttamiseen vain keskeytyneen tai epäonnistuneen päivityksen jälkeen. Jos tietokoneesi on jo tässä tilassa, lataa ohjelmisto ja luo CD-levy toisella Macintosh-tietokoneella. Voit palauttaa laiteohjelmiston myös viemällä tietokoneesi Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen. Tämä CD-levy voidaan luoda joko PowerPC- tai Intel-pohjaisella Macilla, mutta se toimii vain Intel-pohjaisilla Maceilla.

Huom. Tätä CD-levyä ei voi käyttää Intel-pohjaisen Macintosh-tietokoneen laiteohjelmiston palauttamiseen aiempaan versioon, jos päivitys on jo tehty.

Lataa oikea Firmware Restoration CD -levytiedosto

Voit ladata Firmware Restoration CD:n ohjelmiston sivulta Applen lataukset. Eri tietokoneet käyttävät Firmware Restoration CD:n eri versioita. Kullakin lataussivulla on taulukko, josta ilmenee, mikä malli sopii yhteen kunkin Firmware Restoration CD-levytiedoston kanssa. Jos haluat nähdä Macin mallin tiedot (mallin tunnuksen), toimi seuraavien ohjeiden mukaan tietokoneella, jolla käytät CD-levyä:

1. Valitse Omenavalikosta Tietoja tästä Macista.

2. Klikkaa Lisätietoja-painiketta. Tämä avaa Järjestelmän kuvauksen.

3. Mallin tunniste sijaitsee Laitteiston yleiskatsauksessa, joka on ensimmäinen näkyviin tuleva ikkuna. Esimerkki mallin tunnisteesta: MacBookPro 2,1.

4. Vertaa mallin tietoja lataussivun luetteloon, jotta voit valita oikean Restoration CD-levytiedoston ladattavaksi tietokoneellesi.

Laiteohjelmiston palauttaminen Firmware Restoration CD:llä

Jos haluat palauttaa tietokoneesi laiteohjelmiston, sinun on ensin luotava CD-levy käyttämällä FirmwareRestorationCD.dmg-levytiedostoa näiden ohjeiden mukaan:

1. Avaa Levytyökalu (kansio sijaitsee kohdassa /Ohjelmat/Lisäohjelmat).

2. Klikkaa Polta-kuvaketta tai valitse Levytiedostot-valikosta "Polta...".

3. Siirry kohtaan, jossa FirmwareRestorationCD.dmg sijaitsee, ja klikkaa Polta-painiketta.

4. Aseta asemaan tyhjä tallentava CD-levy.

5. Luo Firmware Restoration CD klikkaamalla Polta-painiketta. Tiedostot poltetaan levylle.

• Seuraavaksi voit palauttaa laiteohjelmiston Firmware Restoration CD:llä näin:

6. Varmista, että palautettava tietokone on liitetty pistorasiaan.

7. Käynnistä tietokone ja jatka virtapainikkeen painamista. Nukkumisen merkkivalo vilkkuu nopeasti, sitten hitaasti ja sitten nopeasti (3 nopeaa vilkkumista, 3 hidasta vilkkumista ja 3 nopeaa vilkkumista).

• Maceissa, joissa ei ole nukkumisen merkkivaloa, käytetään sen sijaan merkkiääniä. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes kuulet 3 pitkää, sitten 3 lyhyttä ja sitten 3 pitkää merkkiääntä.

• Jos Macissa on alustallinen optinen asema, alusta avautuu, jotta Restoration CD voidaan asettaa paikalleen.

8. Aseta Firmware Restoration CD asemaan, kun valot vilkkuvat tai äänimerkki kuuluu, ja vapauta sitten virtapainike. Palautusprosessin alettua kuuluu pitkä merkkiääni.

Harmaalla näytöllä näkyy Apple-logon alla edistymispalkki. Edistymispalkki osoittaa, että laiteohjelmistoa päivitetään. Älä irrota tietokoneen virtajohtoa, sammuta tietokonetta tai käynnistä sitä uudelleen päivityksen aikana – muutoin joudut aloittamaan palautusprosessin uudelleen vaiheesta 6.

Tietokone käynnistyy automaattisesti uudelleen, kun laiteohjelmisto on päivitetty.