Talen

Inhoud van een iPhone, iPad of iPod touch overzetten naar een nieuw apparaat

U kunt de inhoud van een iPhone, iPad of iPod touch overzetten naar een ander apparaat via iCloud of iTunes.

Gebruik iCloud-reservekopie

Volg deze stappen als iOS 5 of hoger is geïnstalleerd op beide apparaten en u een iCloud-account hebt. Als dit niet het geval is, volgt u de stappen voor iTunes hieronder.

U kunt iCloud-reservekopie gebruiken om een reservekopie van een oud apparaat te maken en vervolgens de reservekopie op een nieuw apparaat terug te zetten. Bewaarde berichten, e-mailaccounts, foto's, notities en andere persoonlijke instellingen worden overgezet naar het nieuwe apparaat.

Raadpleeg meer over iCloud-reservekopie.

Schakel iCloud-reservekopie in

Maak eerst een reservekopie van het oude apparaat in iCloud:

1. Ga naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie.
  2. Schakel iCloud-reservekopie in.

U wilt wellicht het apparaat op een stroombron aansluiten en Wi-Fi inschakelen.

Schakel iCloud-reservekopie in is omcirkeld

Maak nu reservekopie

iCloud maakt dagelijks een reservekopie van het apparaat. Een reservekopie van het apparaat maken alvorens de inhoud ervan over te zetten:

1. Ga naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie.
  2. Tik op 'Maak nu reservekopie'.
  3. Wacht tot de reservekopie is voltooid. De duur van dit proces is afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de snelheid van de internetverbinding.

Maak nu reservekopie is omcirkeld

Configureer het nieuwe apparaat

Wanneer de reservekopie van het oude apparaat is voltooid, schakelt u het nieuwe apparaat in. Volg de configuratie-assistent waarin u wordt gevraagd het volgende te kiezen:

• Taal en land
  • Of u Locatievoorzieningen wilt inschakelen
  • Een Wi-Fi-netwerk

Als het apparaat al is geconfigureerd, kunt u dit opnieuw instellen zodat u de iOS-configuratie-assistent nogmaals kunt uitvoeren en de reservekopie kunt terugzetten. Tik op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Doe dit enkel als u al een reservekopie hebt.

Zet iCloud-reservekopie terug

Wanneer u wordt gevraagd het apparaat te configureren:

1. Kies 'Zet iCloud-reservekopie terug'.
  2. Tik op 'Volgende'.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

iPhone configureren

Kies de reservekopie

Kies de reservekopie van het oude apparaat en tik op 'Zet terug'. Wacht totdat het apparaat de reservekopie heeft teruggezet.

De duur van dit proces is afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de snelheid van de internetverbinding.

scherm Kies kopie

Synchroniseer andere inhoud vanuit iTunes

Wanneer de gegevens zijn teruggezet, wordt het apparaat opnieuw opgestart. Verbind het apparaat met iTunes om gegevens te synchroniseren die niet in de reservekopie zijn opgenomen (zoals muziek, video's of apps die u niet in de iTunes Store of App Store hebt aangeschaft). Klik op de tabbladen voor synchronisatie in iTunes om het type inhoud te kiezen dat moet worden gesynchroniseerd.

Voer uw wachtwoorden in

Wanneer u een iCloud-reservekopie terugzet op een nieuw apparaat, moet u het wachtwoord van uw Apple ID, e-mail- en andere accounts, en voicemail invoeren. Als u het wachtwoord van uw voicemail bent vergeten, neemt u contact op met uw aanbieder.

Meer informatie

Gebruik iTunes

Als u geen iCloud-account hebt of gewoon een reservekopie op de computer wilt bewaren, kunt u iTunes gebruiken om de reservekopie te maken en inhoud naar het apparaat over te zetten.

Bereid u voor

Installeer de nieuwste versie van iTunes op de computer en de nieuwste iOS-versie op het oorspronkelijke apparaat.

U kunt een reservekopie van een nieuwere iOS-versie niet installeren op apparaten met oudere iOS-versies. Als de reservekopie afkomstig is van een apparaat met een nieuwere iOS-versie, werkt u het nieuwe apparaat bij voordat u de gegevens overzet. Raadpleeg Terugzetten vanaf reservekopie van nieuwer iOS-apparaat lukt niet voor hulp.

Maak de reservekopie en zet de gegevens over

Maak eerst een reservekopie van het oude apparaat via iTunes. U kunt ook de reservekopie coderen zodat de wachtwoorden van uw e-mail, Wi-Fi-netwerk en meer worden bijgehouden wanneer u de gegevens overzet naar het nieuwe apparaat. U kunt ook deze wachtwoorden opnieuw invoeren op het nieuwe apparaat.

Zet vervolgens de gegevens over van het apparaat naar de computer.

Maak nu reservekopie is omcirkeld

Verwijder de simkaart

Als het apparaat een simkaart heeft, gebruikt u de simkaartverwijdertool of een paperclip om de simkaart te verwijderen uit het oude apparaat en deze te plaatsen in het nieuwe apparaat. Als u een nieuwe simkaart hebt gekregen van uw aanbieder, gebruikt u deze.

Locatie van simkaart

Configureer het nieuwe apparaat

Wanneer de reservekopie van het oude apparaat is voltooid, schakelt u het nieuwe apparaat in. Volg de configuratie-assistent waarin u wordt gevraagd het volgende te kiezen:

• Taal en land
  • Of u Locatievoorzieningen wilt inschakelen
  • Een Wi-Fi-netwerk

Als u geen Wi-Fi-verbinding of mobiele dataverbinding hebt, kunt u het apparaat ook activeren door te tikken op 'Verbind met iTunes'.

Zet de reservekopie terug

Selecteer 'Zet iTunes-reservekopie terug' wanneer u wordt gevraagd het apparaat te configureren.

scherm Configureer iPhone

Verbind met iTunes

Verbind het nieuwe apparaat met iTunes op dezelfde computer waarop u de reservekopie van het huidige apparaat hebt gemaakt. U wordt in iTunes gevraagd of u een reservekopie wilt terugzetten of het apparaat als nieuw wilt configureren. Selecteer de reservekopie van het oude apparaat en kies 'Ga door'.

Als de voortgangsbalk in iTunes even wordt gepauzeerd, wacht u tot de gegevens zijn teruggezet.

Synchroniseer andere inhoud

Wanneer de gegevens zijn teruggezet, wordt het apparaat opnieuw opgestart en is het klaar voor gebruik.

Verbreek de verbinding tussen het apparaat en iTunes niet zodat gegevens die niet zijn opgenomen in de reservekopie (zoals muziek, video's en apps) worden gesynchroniseerd. Klik op de tabbladen voor synchronisatie in iTunes om het type inhoud te kiezen dat moet worden gesynchroniseerd.

Synchronisatie

Voer uw wachtwoorden in

Als u een ongecodeerde reservekopie hebt teruggezet, moet u het wachtwoord van uw Apple ID, e-mail- en andere accounts, en voicemail invoeren. Als u het wachtwoord van uw voicemail bent vergeten, neemt u contact op met uw aanbieder.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: 31-jul-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 31-jul-2014
  • Article: HT2109
  • Views:

null