iOS: Konfigurere flere utgående e-posttjenere

Når du konfigurerer e-postkontoen på iPhone, iPad eller iPod touch, vil du kanskje legge til flere utgående e-posttjenere.  Avhengig av Internett-leverandøren, vil du kanskje ikke kunne bruke den standard utgående SMTP-tjeneren ved bruk av visse Wi-Fi- og mobiltelefonnettverk. Denne artikkelen beskriver hvordan du konfigurerer flere utgående SMTP-tjenere.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Hvis du å legge til en e-postkonto på iOS-enheten, kan du se Konfigurere en e-postkonto.

Slik legger du til utgående e-posttjenere til en eksisterende e-postkonto:

1. Trykk på Innstillinger > Mail, kontakter, kalendere.
  2. Trykk på Mail-kontoen som du vil endre innstillinger for. Hvis du konfigurerte kontoen med noen av de innebygde forhåndsinnstillingene, IMAP eller Exchange, må du kanskje trykke på Kontoinformasjon på neste skjermbilde.
  3. På skjermbildet Kontoinformasjon finner du fram til Utgående e-posttjener og trykker på den eksisterende SMTP-oppføringen. Da vises en liste med SMTP-tjenere med den primære tjeneren og andre SMTP-tjenere.
  4. Trykk på Legg til tjener… under «Andre SMTP-tjenere».
    SMTP-innstillinger
  5. Gi informasjon om den ekstra SMTP-tjeneren, og trykk deretter på Arkiver.

Merk: Vertsnavn er obligatorisk. Vertsnavnet er vanligvis det utgående servernavnet. Hvis du er usikker på vertsnavnet eller andre oppføringer, kontakter du leverandøren av e-posttjenesten du forsøker å legge til.

Du kan bruke samme framgangsmåte som ovenfor til å slå på eller av eller fjerne en eksisterende SMTP-tjener ved å trykke på SMTP-tjeneren du vil endre, i stedet for å trykke på Legg til tjener….

Les mer

• Ikke alle leverandører av e-posttjenester støtter ekstra utgående e-posttjenere på iOS-enheter.
  • Hvis en SMTP-tjener blir brukt som primær SMTP-tjener av en annen konto, kan du ikke slette den uten at kontoen blir fjernet. Deaktiver i stedet tjeneren.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.