Ansluta en AirPrint-skrivare till ett wifi-nätverk

Du kan ansluta en AirPrint-kompatibel skrivare till ett wifi-nätverk för trådlösa utskrifter från Mac, iPhone eller iPad.

Denna allmänna information gäller inte specifikt för någon viss AirPrint-kompatibel skrivare. Läs i dokumentationen eller kontakta skrivarens tillverkare för detaljerade steg.

Om skrivaren har en inbyggd skärm

För skrivare med pekskärm eller annan inbyggd skärm (kontrollpanel) förväntas du i allmänhet använda den skärmen för att välja eller ange namn och lösenord för ditt wifi-nätverk. Mer information finns i skrivarens dokumentation.

Om skrivaren kan ansluta till din Mac via usb

Du kan kanske använda en usb-anslutning till att ställa in wifi-utskrift.

1. Anslut skrivaren till din Mac-dator med hjälp av rätt usb-kabel.

2. Installera den Mac-mjukvara som medföljde skrivaren, och kontrollera att den innehåller en inställningsassistent till skrivaren.

3. Använd skrivarens inställningsassistent för att ansluta skrivaren till ditt wifi-nätverk. Mer information finns i skrivarens dokumentation.

4. Koppla bort usb-kabeln från skrivaren och Mac-datorn. Skrivaren bör fortsätta att vara ansluten till wifi-nätverket.

Om skrivaren använder WPS (Wi-Fi Protected Setup)

Om din wifi-router inte är tillverkad av Apple läser du i routerns dokumentation för information om hur man lägger till en WPS-skrivare.

Om din wifi-router är en AirPort-basstation:

1. Öppna AirPort-verktyg som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.

2. Välj din basstation i AirPort-verktyg och ange sedan lösenordet till basstationen om du uppmanas till det.

3. Från menyraden väljer du Basstation > Lägg till WPS-skrivare.

4. Välj antingen Första försöket eller PIN-kod som den typ av WPS-anslutning som ska tillåtas. Klicka sedan på Fortsätt.

• Om du valde Första försöket trycker du på WPS-knappen på skrivaren. När skrivarens MAC-adress visas i AirPort-verktyg klickar du på Klar.

• Om du valde PIN-kod anger du skrivarens PIN-nummer som ska stå i skrivarens dokumentation. Klicka sedan på Fortsätt. När skrivarens MAC-adress visas i AirPort-verktyg klickar du på Klar.

5. Avsluta AirPort-verktyg.

Om skrivaren kan skapa ett ad hoc-wifi-nätverk

Du kan använda skrivarens eget ad hoc-wifi-nätverk för att ställa in wifi-utskrift.

1. Installera den Mac-mjukvara som medföljde skrivaren, och kontrollera att den innehåller en inställningsassistent till skrivaren.

2. Se till att skrivarens ad hoc-wifi-nätverk är aktiverat. Mer information finns i skrivarens dokumentation.

3. Från wifi-menynwifi-menyn i menyraden väljer du namnet på skrivarens ad-hoc-wifi-nätverk. När din Mac är ansluten till skrivarens nätverk kan den inte ansluta till internet eller andra tjänster i ditt vanliga wifi-nätverk.

4. Använd skrivarens inställningsassistent för att ansluta skrivaren till ditt wifi-nätverk. Mer information finns i skrivarens dokumentation. Skrivaren kanske startar om innan den ansluter till nätverket.

5. Gå tillbaka till wifi-menyn på din Mac och växla tillbaka till ditt wifi-nätverk.

Läs mer

När skrivaren är ansluten till ditt wifi-nätverk är du redo att börja skriva ut:

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.