En process som inte svarar i fönstret Aktivitetskontroll.

Avsluta appar och processer som inte svarar

När systemet är långsamt eller helt enkelt inte svarar kan det bero på en app eller process. Du kan använda Aktivitetskontroll till att hitta appen eller processen som skapar problem och sedan tvångsavsluta den.

Så här avslutar du en app eller process som inte svarar

Panelen Energi i Aktivitetskontroll. Panelen innehåller en lista över appar med information om strömförbrukning för varje app som visas i kolumner. Längst ned i fönstret finns en graf som visar den totala strömförbrukningen.

Se hur mycket ström datorn använder

Du kan se hur mycket ström datorn använder och se vilka appar eller processer som använder mest ström.

Så här övervakar du övergripande strömanvändning

Symbolen för Aktivitetskontroll i Dock visar nätverksanvändning.

Visa processor-, nätverks- eller hårddiskstatus i realtid i Dock

Det är enkelt att hålla koll på systemstatusen utan att ens titta i fönstret Aktivitetskontroll. Du kan övervaka processorn, nätverk eller hårddiskanvändning i realtid i form av en graf direkt i Dock.

Så här visar du systemstatus i Dock

Utforska Aktivitetskontroll Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.