Als je fout 3194, fout 17 of 'Dit apparaat komt niet in aanmerking voor de gevraagde build' ziet op de computer

Als de computer geen verbinding met de software-updateserver van Apple tot stand kan brengen, zie je mogelijk een van deze berichten.

• Fout 17

• Fout 1639

• Fout 3000-3020

• Fout 3194

• Fout 3100-3999

• Dit apparaat komt niet in aanmerking voor de gevraagde build

Als je een van deze berichten ziet en hulp nodig hebt bij het bijwerken of herstellen van je iOS- of iPadOS-apparaat, moet je ervoor zorgen dat je Mac up-to-date is. Als je iTunes gebruikt, installeer dan de nieuwste versie van iTunes en probeer opnieuw het apparaat bij te werken of te herstellen. Als je nog steeds niet kunt bijwerken of herstellen, volg je de onderstaande stappen.

Problemen met TCP/IP-filtering, firewall- of beveiligingssoftware oplossen

Als TCP/IP-filtering, firewall of beveiligingssoftware op de computer is geïnstalleerd, probeer dan deze stappen.

1. Configureer de beveiligingssoftware of verwijder deze tijdelijk.

2. Zorg dat je een werkende internetverbinding hebt. Ga naar www.apple.com/nl/ of neem contact op met je internetprovider voor meer ondersteuning.

3. Negeer de internetrouter. Sommige routers kunnen vermijden dat iTunes toegang heeft tot de updateserver. Als je een router gebruikt die niet door Apple is gemaakt, probeer je het volgende:

• Verbreek de verbinding met de bedrade of draadloze router en gebruik een ethernetkabel om de computer rechtstreeks op de modem aan te sluiten.

• Start de computer en modem opnieuw op. Neem contact op met je internetprovider voor instructies over het gebruik van de modem.

Als je hebt gecontroleerd of de internetverbinding naar behoren werkt, probeer je het iOS- of iPadOS-apparaat opnieuw bij te werken of te herstellen.

Herstellen of bijwerken vanaf een andere computer

Probeer het apparaat te herstellen of bij te werken op een andere computer met een andere internetverbinding. Zo weet je zeker dat er geen problemen zijn met de computer die er mogelijk voor zorgen dat deze niet kan communiceren met de updateserver.

Fouten 1639, 3000-3020 en 3100-3999 (uitgezonderd 3194) worden soms veroorzaakt door de netwerkinstellingen. Als de computer is verbonden via een beheerd netwerk, neem je contact op met de netwerkbeheerder. Proxy's, firewalls en andere maatregelen voor de beveiliging van het netwerk kunnen deze fouten veroorzaken. Zoek indien nodig een andere netwerkverbinding om het apparaat te herstellen. Als je bijvoorbeeld op je werk herstelt, probeer dan thuis of op de computer en het netwerk van een vriend te herstellen.

Hosts-bestand controleren

Nadat je je Mac of iTunes naar de nieuwste versie hebt bijgewerkt, controleer je het hosts-bestand om er zeker van te zijn dat de computer de updateserver kan bereiken.

Windows

Als je een Windows-computer gebruikt, volg je de stappen op de supportsite van Microsoft. Het opnieuw instellen van het hosts-bestand is van invloed op softwareservices die afhankelijk zijn van doorverwijzingen van het hosts-bestand. Als je Windows gebruikt op een zakelijke computer, raadpleeg je de IT-afdeling om er zeker van te zijn dat apps correct werken nadat je het hosts-bestand opnieuw hebt ingesteld.

Mac

Als je een Mac gebruikt, volg je deze stappen:

1. Kies in de Finder het menu 'Programma's' > 'Hulpprogramma's'.

2. Open Terminal.

3. Typ dit commando en druk op Return:

sudo nano /private/etc/hosts

4. Voer het wachtwoord in dat je gebruikt om je aan te melden bij de computer en druk op Return. Als je het wachtwoord typt, zie je geen tekst in het Terminal-venster.

hosts_file

5. Navigeer met de pijltoetsen en zoek een vermelding met 'gs.apple.com'.

Als je geen vermelding met gs.apple.com ziet, houdt het hosts-bestand geen verband met dit probleem. Sluit de Terminal en ga naar het gedeelte "Problemen met TCP/IP-filtering, firewall- of beveiligingssoftware oplossen" in dit artikel.

6. Voeg het teken # en een spatie ('# ') toe aan het begin van gs.apple.com.

7. Druk op Control-O om het bestand te bewaren.

8. Druk op Return als je wordt gevraagd om de bestandsnaam.

9. Druk op Control-X om de editor te verlaten.

10. Herstart de Mac.

Als de computer is herstart, probeer je opnieuw het iOS- of iPadOS-apparaat bij te werken of te herstellen.