Om e-mailadresser til Apple-id

Læs mere om, hvordan du tilføjer, ændrer eller sletter de forskellige typer e-mailadresser, du kan bruge sammen med en Apple-id-konto.

E-mailadresser, som du bruger sammen med dit Apple-id

Du kan bruge e-mailadressen til dit Apple-id eller de alternative e-mailadresser på din konto sammen med din adgangskode til at logge ind på dit Apple-id. Du kan muligvis også bruge telefonnumrene på din konto til at logge ind. Du kan finde disse e-mailadresser og telefonnumre under Indstillinger (eller Systemindstillinger) > dit navn > Login og sikkerhed.

De alternative e-mailadresser kan også hjælpe dine venner og din familie med at kommunikere med dig og dele ting med dig via Beskeder, Fotodeling og andre funktioner.

Vi kan også bruge dine e-mailadresser til at sende dig oplysninger om din konto.

Intet alternativ leveret til billede

E-mailadresse til Apple-id

I de fleste tilfælde er et Apple-id også den primære e-mailadresse for en Apple-id-konto.

Billedtekst mangler

Yderligere e-mailadresser

Tilføj yderligere e-mailadresser for at hjælpe andre med at finde dig i Apple-tjenester som f.eks. FaceTime, Beskeder og Find. Disse e-mailadresser kan også bruges til at logge ind på dit Apple-id.

Intet alternativ leveret til billede

Reserveadresse til e-mail

Apple bruger denne til at sende dig vigtige kontooplysninger og sikkerhedsrelaterede oplysninger. De fleste mennesker har en e-mailadresse til notifikationer i stedet for en reserveadresse til e-mail. Hvis du ikke bruger tofaktorgodkendelse eller totrinsbekræftelse (læs mere om, hvordan du kan tjekke, hvilken sikkerhedsfunktion du bruger), har du mulighed for at tilføje en reserveadresse til e-mail til din konto for at blive bedre beskyttet. Du kan se denne valgmulighed, når du logger ind på appleid.apple.com.

Apple sender en e-mailbekræftelse for at sikre, at e-mailadressen tilhører dig, inden du kan bruge dit nye eller opdaterede Apple-id.

Hvis du modtager mistænkelig e-mail, kan du læse mere om, hvordan du identificerer svigagtige e-mails.

E-mailadresse til Apple-id

Når du opretter et Apple-id, angiver du en e-mailadresse. E-mailadressen er dit Apple-id og det brugernavn, som du kan bruge til at logge på Apple-tjenester som f.eks. Apple Music og iCloud. Den er også kontakt-e-mailadressen for din konto. Sørg for at tjekke din indbakke regelmæssigt. Vi sender dig e-mailnotifikationer for at hjælpe dig med at administrere din konto.

Skift e-mailadresse for dit Apple-id

Når du er logget ud af alle Apple-tjenester og -enheder, der bruger dit Apple-id, kan du læse mere om, hvordan du ændrer e-mailadressen til dit Apple-id.

Nulstil adgangskoden til dit Apple‑id

Hvis du kender den nuværende adgangskode til dit Apple-id og vil ændre den, kan du læse mere om, hvordan du ændrer adgangskoden til dit Apple-id på iPhone, iPad, eller Mac.

Hvis du har glemt adgangskoden til dit Apple-id og har brug for at nulstille den, kan du læse mere om, hvordan du nulstiller adgangskoden til dit Apple-id.*

Sådan får du en bekræftelseskode

Med tofaktorgodkendelse skal du bruge en bekræftelseskode til at logge ind med dit Apple-id på en ny enhed eller i en ny browser. Læs mere om, hvordan du modtager og bruger koden på en godkendt enhed eller får en sms eller et telefonopkald.

* Hvis du bruger tofaktorgodkendelse, kan du i nogle tilfælde gøre gendannelsen af kontoen hurtigere, eller du kan nulstille din adgangskode med det samme ved at bekræfte en sekscifret kode, som er sendt til din primære e-mailadresse.

Alternative e-mailadresser

Mange af os har flere e-mailadresser, som familie og venner kan kontakte os på. Du kan føje alternative e-mailadresser, som du ofte bruger, til din Apple-id-konto, så andre nemt kan finde og kommunikere med dig i Apple-tjenester som f.eks. FaceTime, Beskeder, Delte album og Find samt samarbejde ved hjælp af Pages, Numbers og Keynote.

Tilføj en alternativ e-mailadresse

1. Log ind på appleid.apple.com.

2. Vælg Personlige oplysninger.

3. Vælg E-mail og telefonnumre, og vælg derefter Tilføj knappenIntet alternativ leveret til billede.

4. Indtast din alternative e-mailadresse. Sørg for, at du ikke allerede bruger den som et Apple-id.

5. Vi sender en bekræftelse til den pågældende adresse. Har du ikke modtaget e-mailen?

6. Indtast bekræftelseskoden, og vælg Fortsæt.

Slet en alternativ e-mailadresse

1. Log ind på appleid.apple.com.

2. Vælg Personlige oplysninger, og vælg derefter E-mail og telefonnumre.

3. Hvis du vil slette en af dine øvrige e-mailadresser, skal du klikke på knappen FjernNo alt supplied for Image ud for adressen.

Reserveadresse til e-mail

Du kan kun have en reserveadresse til e-mail, hvis du ikke har tofaktorgodkendelse eller totrinsbekræftelse. Det er valgfrit, om du vil have en reserveadresse til e-mail, men det anbefales at have en.

Hvis du glemmer dine sikkerhedsspørgsmål, kan du bruge din reserveadresse til e-mail til at nulstille dem. Apple sender også eventuelle meddelelser om kontosikkerhed til din reserveadresse til e-mail.

Hvis du bruger tofaktorgodkendelse eller totrinsbekræftelse, har du en e-mailadresse til notifikationer i stedet for en reserveadresse til e-mail, og du behøver ikke at huske sikkerhedsspørgsmål.

Tilføj eller skift en reserveadresse til e-mail

1. Log ind på appleid.apple.com.

2. Vælg Login og sikkerhed.

3. Vælg Reserveadresse til e-mail. Du bliver muligvis bedt om at besvare et eller flere sikkerhedsspørgsmål eller indtaste adgangskoden til dit Apple-id, før du fortsætter.

4. Hvis du vil tilføje en reserveadresse til e-mail, skal du vælge Tilføj e-mail. Indtast derefter din reserveadresse til e-mail, og vælg Gem ændringer. Apple sender en bekræftelse til den pågældende adresse. Har du ikke modtaget e-mailen?

5. Hvis du vil ændre en reserveadresse til e-mail, skal du indtaste den nye adresse. Apple sender en bekræftelse til den pågældende adresse. Har du ikke modtaget e-mailen?

6. Indtast bekræftelseskoden, og klik på Fortsæt.

Hvis du havde en reserveadresse til e-mail registreret, da du opgraderede til tofaktorgodkendelse eller totrinsbekræftelse, bliver den pågældende e-mail til din e-mailadresse til notifikationer. Du kan også bruge disse trin til at redigere din e-mailadresse til notifikationer. Hvis du fjerner e-mailadressen til notifikationer, kan du ikke tilføje en ny.

Slet en reserveadresse til e-mail

1. Log ind på appleid.apple.com.

2. Vælg Login og sikkerhed.

3. Vælg Reserveadresse til e-mail. Du bliver muligvis bedt om at besvare et eller flere sikkerhedsspørgsmål eller indtaste adgangskoden til dit Apple-id, før du fortsætter.

4. Hvis du vil slette en reserveadresse til e-mail, skal du vælge Fjern e-mail og vælge Fjern for at bekræfte.

Sådan nulstilles sikkerhedsspørgsmålene

Hvis du har glemt svarene på dine sikkerhedsspørgsmål, kan du læse mere om, hvordan du bekræfter din identitet og nulstiller dine sikkerhedsspørgsmål. Hvis du indstiller tofaktorgodkendelse eller totrinsbekræftelse, skal du ikke huske nogen sikkerhedsspørgsmål.